Beste wasdroger

We zijn het washok ingedoken om de beste wasdroger van te vinden. We hebben tests uitgevoerd om te kijken welke van de beste beoordeelde wasdrogers op de markt in 2020 het best presteerden, meer over welke punten we gehanteerd hebben om te kijken welke het beste is vind je onderaan deze pagina. Na meer dan 30 uur van onderzoek en testen, vonden we onderstaand zichtbare beste wasdroger. Prestatie-efficiëntie en effectiviteit is waar we ons op hebben gericht tijdens onze tests en we vonden dat deze 4 unieke wasdrogers de beste in hun klasse waren in snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

Hoe kiezen we de beste wasdroger?

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasdroger en je kijkt op internet of in de winkels, kan het aanbod overweldigend zijn. Er zijn veel soorten en maten, waarvan elke ook weer beschikbaar is in meerdere merken. Zowel de specificaties als de prijs kunnen flink uiteen lopen, het is lastig om de beste wasdroger te kiezen in al het internetgeweld. Wat voor jou de beste wasdroger is, is niet voor iedereen de beste wasdroger, het hangt niet alleen van de prijs af maar ook van jouw persoonlijke voorkeur. Om je een eind op weg te helpen hebben we een top 5 samengesteld van de beste wasdrogers. We zijn heel wat uren bezig geweest om de wasdroger te vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en functies. Uiteindelijk hebben we een selectie gemaakt, en om jou meer inzicht te geven in de manier waarop de selectie gemaakt is hebben we hieronder per categorie uitgelegd waar we op letten en waarom dit van belang is. Zo kun je met een kritische blik zelf de beste wasdroger voor jou kiezen.

De bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit is erg belangrijk voor de levensduur van de wasdroger. De bouwkwaliteit betreft de het materiaal van de behuizing, de trommel, de kuip, de motor, de waterbeveiliging en het balanssysteem. Je kunt kort gezegd ervan uitgaan dat wasdroger behoort tot de topklasse, de middenklasse of de basisklasse. Deze indeling is gebaseerd op de voorgaande onderdelen. Bij een topklasse mag je een uitstekende levensduur verwachten, welke mogelijk gemaakt wordt door gebruik van goede en duurzame materialen, en vaak ook zo min mogelijk materialen. Want hoe minder onderdelen, hoe minder er kapot kan gaan. Een middenklasse wasdroger gaat gemiddeld mee en scoort minder hoog op één of twee van bovenstaande punten. Een basisklasse is een wasdroger welke niet bedoeld is om erg lang mee te gaan, maar het zeker een paar jaar uit kan houden bij normaal gebruik. Mocht je meer willen weten over de bouwkwaliteit, controleer dan altijd goed de specificaties van de wasdroger. De beste wasdroger voldoet uiteraard aan een topklasse bouwkwaliteit.

Energieklasse
De energieklasse is niet meer te missen in de aandachtspunten voor de beste wasdroger. Hoe zuiniger, hoe goedkoper in gebruik. Over het algemeen zijn de zuinigere wasdroger ook wat duurder in aanschaf. Als je de droger regelmatig gebruikt kun je ervanuit gaan dat je dit verschil terugverdiend. De energieklase van de huidige wasdrogers die zich op de markt bevinden variëren tussen B en A+++. Tussen B en A+++ zit aardig verschil in energiegebruik, ook al lijkt dit dicht bij elkaar te liggen. Zo zit er tussen elk energielabel een verschil van 10% in energiegebruik. Minder zuinige apparatuur wordt vrijwel niet meer verkocht, ook wegens het milieu. Met een goed energielabel help je niet alleen je energierekening de goede kant op, maar ook het milieu. Wij vinden een goed energielabel belangrijk en hebben de wasdrogers hier dan ook op beoordeeld. Een wasdroger met een extra kort droog programma voor een kleine was of voor redelijk droge kleding is een plus, gezien het feit dat hier dan geen onnodig lang programma aan te pas hoeft te komen. Zo hebben we dus ook gekeken naar zuinigere programma’s.

Capaciteit
Capaciteit betekend dat een wasdroger een bepaalde hoeveelheid kleding per programma kan drogen. Dit wordt bepaald in de hoeveelheid kilogram kleding. Wat handig is voor jou, is erg persoonlijk en daarom lastig te beoordelen. Huishoudens met 2 personen hebben logischerwijs een kleinere wasdroger nodig dan grote huishoudens.

Geluidsniveau
Het geluidsniveau is ook bij een droger van belang. Geluidsniveau wordt bepaald in decibel, waarbij het goed is om te weten dat welke 3 decibel een verdubbeling van het geluid betekend. Een droger naast of in de slaapkamer moet je ’s nachts niet wakker houden, kies in dat geval dan ook voor een wasdroger met een geluidsniveau van maximaal 65 decibel. Er zijn wasdrogers welke extra stil zijn, en ideaal zijn om ’s nachts aan te zetten.  De beste wasdroger bevat een zo laag mogelijk geluidsniveau, dit hebben we echter niet als prioriteit gezien, maar wel meegenomen in e overweging.

Extra features
Extra features zijn niet noodzakelijk, maar zijn bij een wasdroger zeker handig. Zo kunnen ze het gebruiksgemak verbeteren en het voor jou zo makkelijk mogelijk maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een antikreukfase, welke voorkomt dat er nog een hoop kleding gestreken moet worden als het uit de droger komt. Bediening via de app voorkomt dat je teleurgesteld in jezelf bent wanneer je de wasdroger bent vergeten aan te zetten, en zorgt ervoor dat je de was niet onnodig lang in de wasdroger hoeft te laten zitten. Daarnaast zijn er nog features die de wasdroger functioneler en zuiniger maken, denk hierbij aan een kinderbeveiliding, automatisch uitschakelen, startuitstel, stoomfunctie en een vochtigheidssensor. Een vochtigheidssensor voorkomt dat de was onnodig lang gedroogd wordt. Extra features zijn, zoals al gezegd, geen must, maar maken een wasdroger wel handiger in gebruik. De beste wasdroger moet gebruiksvriendelijk, functioneel en energiezuinig zijn en features die hiervoor zorgen zijn dan ook meegenomen in de afweging.

Droogprogramma’s
Om nog even wat dieper in te gaan op de droogprogramma’s, hebben we vooral gekeken naar de soort programma’s en het aantal programma’s. Zo zijn er wasprogramma’s welke zich richten om hoe droog de was moet worden, zoals ‘extra droog’, ‘kastdroog’ of ‘strijkdroog’. Daarnaast er zijn ook droogprogramma’s welke zijn aangepast op het materiaal was in de wasdroger komt, deze programma’s zijn steeds meer in opkomst omdat we onze kleding zo optimaal en voorzichting mogelijk willen drogen. Denk hierbij aan programma’s voor katoen, baby kleding, beddengoed, delicate kleding, lingerie, jeans, overhemden of zelfs schoenen. Dan zijn er nog speciale programma’s waarbij rekening wordt gehouden met extra hygiëne, desinfectie of allergieën. Hier zit niet iedereen op te wachten, maar het kan in bepaalde situaties een uitkomst zijn. Tenslotte zijn er nog energiezuinigere programma’s zoals een koud programma, een eco programma of een extra kort programma.

Prijs
Een wasdroger is in aanschaf niet bepaald goedkoop. Het varieert natuurlijk per wasdroger, en bepaalde merken en bepaalde wasdrogers zijn goedkoper. Toch wil je voorkomen dat je een miskoop binnen haalt, want dan is het uiteindelijk alleen maar duurder. De ideale, en daarmee dus de beste wasdroger, voldoet volgens aan bovenstaande voorwaarden en heeft daarbij ook een leuke prijs. De prijs-kwaliteit verhouding is uiteindelijk de doorslaggevende factor. Een aanschafprijs die iets hoger ligt, maar zichzelf terugverdiend in de energierekening en de duurzaamheid in jaren, is zeker de moeite waard. De prijs was wasdroger ligt zo tussen de €350 en €2.000. De uiteindelijke prijs-kwaliteit verhouding bepaald dus de rang van de top 5 en dus de beste wasdroger.

De top 5 is met zorg samengesteld en wordt regelmatig gecontroleerd, aangezien de markt dagelijks vernieuwd en naast het aanbod ook de wensen van de koper kunnen veranderen. Zo houden we onszelf en jou up-to-date van de beste wasdrogers op de markt en maken we de keuze hopelijk net even iets makkelijker.