Energiezuinige wasdrogers

Wanneer u een nieuwe wasdroger moet kiezen, kunt u overwegen om:

  • hoe vaak u uw wasdroger moet gebruiken
  • de impact van de droger op uw elektriciteitsrekening
  • de soorten items die je erin gaat drogen
  • de ventilatie en benodigde ruimte in uw was
  • uw ecologische voetafdruk

 

Welke wasdroger is het beste voor mij?

Wasdrogers verwijderen vocht uit nat wasgoed door verwarmde lucht door het textiel te voeren. Sommige gebruiken verschillende technologieën en sommige bieden meer geavanceerde functies. Uw persoonlijke omstandigheden bepalen wat het beste voor u is. Drogers met geventileerde kleding pompen warme, vochtige lucht in de omgeving om vocht uit de kleding te verwijderen. Het is meestal goedkoop om te kopen, maar duurder om te bedienen.

Een condensatiedroger gebruikt een warmtewisselaar om het vocht te condenseren. Het is meestal duurder dan een geventileerde droger, maar het is iets veelzijdiger omdat het niet zoveel ventilatie nodig heeft. Warmtapwatercondensor kledingdrogers werken op dezelfde manier als een airconditioner met omgekeerde cyclus. Het kan een duurdere aankoop zijn, maar het gebruikt minder energie dan een geventileerde droger van dezelfde grootte. Drogers voor gaskleren gebruiken aardgas in plaats van conventionele elektrische kachels, maar ze werken op dezelfde manier. Ze hebben meestal een hoger prijskaartje, maar ze zijn behoorlijk kosteneffectief om te gebruiken.

Hoe kunt u een energie-efficiënte droger identificeren?

Regelmatig gebruik van je wasdroger uit gemak kan snel je elektriciteitsrekening omhoog schieten. Het kopen van de meest energie-efficiënte droger is een geweldige manier om je energieverbruik tot een minimum te beperken, als je het altijd moet gebruiken. U kunt zelfs in aanmerking komen voor overheidsstimulansen wanneer u energiester-beoordeelde drogers koopt. U kunt de meest energiezuinige elektrische wasdroger identificeren door de efficiëntie van drogers met vergelijkbare capaciteit te vergelijken met de hoeveelheid sterren. Een wasdroger van 5 kg met vijf sterren zal veel efficiënter zijn dan een machine van 5 kg met 2 sterren.

 

Hoeveel energie verbruikt een droger?

Wasdrogers en andere producten die onder de energie-efficiëntievoorschriften vallen, moeten aan bepaalde eisen voldoen om een ​​energielabel en een minimale energieprestatiestandaarden (MEPS) te krijgen. U kunt het energielabel gebruiken om meer of minder te berekenen hoeveel energie de wasdroger zal gebruiken. Vermenigvuldig gewoon het kWh-getal dat op het etiket van uw apparaat staat vermeld voor de kosten van uw lokale elektriciteit per eenheid voor een indicatie.

4 tips om energie te besparen op het gebruik van de droger

  1. Kies de meest energiezuinige wasdroger die u zich kunt veroorloven.
  2. Gebruik de hoogste centrifugesnelheid op uw wasmachine om zoveel mogelijk vocht te extraheren.
  3. Reinig het pluisfilter na elke lading.
  4. Droog uw was waar mogelijk met lucht.