Wasdroger koopgids

Maak gebruik van deze koopgids wanneer je op zoek bent naar een nieuwe droger. Of je nu voor het eerst een wasdroger aanschaft of dat je een nieuwe wasdroger zoekt omdat jou oude niet meer efficiënt genoeg is. Wij helpen je bij de aanschaf van je nieuwe droger en helpen je de beslissing te nemen tussen alle verschillende drogers.
Er zijn veel elementen om in gedachten te houden en er kunnen veel verschillende behoeften zijn. Maar met een paar gedachten in het achterhoofd zullen wij helpen een goede keuze te maken voor de juiste wasdroger.

Introductie wasdrogers

Eerst neem je een kijkje naar wat je hebt om uit te kiezen als het gaat om wasdrogers. Kenmerken als trommelcapaciteit, een droger zit meestal tussen de vijf tot zeven kg, tenzij je te maken met een compacte wasdroger, die ongeveer drie kg inhoud heeft.
Als je niet de wasmachine en droger als een set koopt, moet je te denken over hoeveel ruimte je huidige wasmachine gebruikt en koop een droger die daarop of naast past. Een droger kan worden aangedreven door elektriciteit of gas, en hoewel gas is iets duurder is is het wel beter op de langere termijn.

Welke wasdrogers zijn er

Als je nadenkt om een droger te kopen, zul je merken dat er tal van verschillende keuzes zijn. In termen van verschillende merken, zoals: Whirlpool, AEG, Philips, Samsung etc.

Als u woont in een huis, met andere mensen en hebben de ruimte, na te denken over het krijgen van een full-size model, die heeft een groter laadvermogen. Een ruimtebesparend model daarentegen, is slechts ongeveer 24 inch breed en ongeveer half zoveel trommelcapaciteit als de grotere modellen. Als je op zoek bent naar zowel een wasmachine en droger, neem een dan een kijkje op wasdroog-combinatie.nl. Hierop staan verschillende wasdroogcombinaties.

Ventilatie droger of condensdroger

Wanneer je een droger koopt, moet je de keuze tussen een geventileerde wasdroger en een condensdroger. Dit zal bepalen hoe je kleding gedroogd wordt. Een geventileerde droger duwt warme vochtige lucht uit een ventilator, terwijl een condensdroger stoomt en het water in een reservoir opslaat, die vervolgens moet handmatig worden geleegd. Ventilatiedrogers zijn goedkoper en betrouwbaarder. Ze hebben alleen als nadeel dat ze moeten worden afgevoerd door een open raam om goed te functioneren, iets dat moeilijk kan zijn als het winter is bijvoorbeeld. Een condensdroger kan overal in het huis neergezet worden. Het probleem met condensdrogers is echter dat ze vochtige lucht kunnen lekken in de wasruimte en ze veroorzaken schimmel of waterschade, in aanvulling op de behoefte van hun reservoir dat geleegd moet worden van tijd tot tijd.

Eigenschappen droger

Als je op zoek bent naar het kopen van een droger, zijn er verschillende functies die je moet overdenken.
Energielabel is het eerste punt van overweging. Hoe zuinig wil ik mijn droger hebben. Hoe zuiniger hoe beter, maar ook direct duur.
Een vochtsensor is zeker een functie die je zeker wilt overwegen; deze sensoren stoppen de cyclus wanneer de vochtigheid onder een bepaald niveau komt, wat resulteert in minder slijtage op de kleding. Oudere wasdrogers vertrouwen op temperatuur of thermostaten om dit te doen, maar de toevoeging van een vochtsensor heeft het proces een stuk nauwkeuriger gemaakt.
Wanneer de cyclus stopt zodra je kleren droog zijn, zult u merken dat het energie bespaart, het maakt het strijken gemakkelijker en geeft de kleding een langere bruikbare levensduur. Controleer of er een afkoel cyclus is. Nadat je kleren droog zijn, zal de trommel in beweging blijven voor een bepaalde periode, hoewel er geen warmte wordt toegevoegd; dit helpt de rimpels.
Ook zul je merken dat door ervoor te zorgen dat de capaciteit van de droger overeenkomt met de capaciteit van de wasmachine, je betere resultaten zult krijgen. Ervoor zorgen dat ze overeenkomen zal helpen om het meest gebruik te maken van beide.
Neem een kijkje op de bedieningselementen op de wasdrogers waarin je geïnteresseerd bent. Je zult je keuze moeten maken tussen digitale of drukknop displays, maar vaker wel dan niet, zul je dingen zoals een drum licht, die je kan helpen dingen te vinden bij hebben de achterkant van de droger en een lint-filter licht, dat je zal vertellen dat de pluisjes vulmiddel vol is of geblokkeerd.
Controleer ook welke instellingen beschikbaar zijn; de meeste drogers zal op zijn minst katoen en permanente drukinstellingen met opties voor minder of meer droog, maar zorg ervoor dat je droger past bij de kleren die je draagt.
Met deze opties in het achterhoofd, zijn er een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je de juiste droger voor je hebt. Ten eerste: niet betalen voor onnodige extra’s.

Onthoud altijd…

Herinner dat de beste droger niet de duurste is; het is degene die het beste is voor jou!
Wanneer je op zoek bent naar wasdrogers, zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen, dus laat je niet opgehangen op één model of een functie. Neem eens een kijkje bij onze producten!