Beste Miele wasdroger van 2021Een Miele wasdroger kopen

Miele is een Duitse onafhankelijke familiezaak sinds de oprichting in 1899. Ooit begon Miele met 11 werknemers, inmiddels is Miele uitgegroeid tot één van de grootse bedrijven ter wereld. Het motto van Miele is ‘Immer besser’ en staat nog steeds voor de kwaliteit die Miele levert. De producten vallen niet onder de goedkoopste categorie maar de kwaliteit en duurzaamheid is dan ook aanzienlijk beter dan goedkopere varianten. Het motto ‘Immer besser’ vormt dan een rode draad voor dit bedrijf door de tijd heen.

De nummer één prioriteit van Miele is duurzame handel in het belang van de klanten, de leveranciers, de werknemers, het milieu en de maatschappij. Miele is in vele landen gerepresenteerd en produceert een variërend aanbod aan producten maar staat vooral bekend om zijn huishoudelijke apparatuur. Denk hierbij aan keukenapparatuur, was- en droogapparatuur, schoonmaakproducten, maar ze produceerde ook machines voor commerciële of medische doeleinden. Miele staat voor duurzaamheid, gemak in gebruik, kwaliteit, energiezuinigheid, goed design en tenslotte goede service. Vanwege de duurzaamheid en de kwaliteit heeft Miele een uitstekende garantie en service mocht er toch iets aan de hand zijn met uw wasmachine. Ervaar de kwaliteit zelf!

De beste Miele wasdroger getest

We hebben een selectie gemaakt van de top 4 Miele wasdrogers met alleen de beste wasdrogers van 2021. Deze selectie is gemaakt op basis van inhoud, verbruik, grootte, inrichting en gebruiksvriendelijkheid van de wasdroger. De prijs-kwaliteit en de beoordeling van andere consumenten bepaald uiteindelijk de plaats in de top 4. De beste wasdroger van 2021 staat uiteraard op nummer 1.

De wasdroger keuzehulp

Ontdek de perfecte wasdroger voor jou met onze interactieve keuzehulp. Beantwoord een aantal simpele vragen in een paar seconden en krijg een selectie van de perfecte wasdrogeres voor jou situatie! De eerste stap bij het kiezen van een wasdroger is een keuze maken tussen de verschillende soorten drogers. Er zijn drie verschillende wasdrogers: condensdrogers, afvoerdrogers en warmtepompdrogers. Elke wasdroger heeft andere eigenschappen en droog technieken. We zettende belangrijkste vragen voor je op een rij en maken een selectie met de wasdrogers die voor jou interessant zijn. Zo helpen we je op weg in de ziektocht naar de meest geschikte wasdroger voor jou situatie!

Voor hoeveel mensen moet de was gedroogd worden?
Wil je dat de wasdroger energiezuinig is of is dit niet belangrijk?
Hoe hoog moet de droogkwaliteit van de wasdroger zijn?
Hoe moet het water afgevoerd worden uit je wasdroger?

Het assortiment Miele wasdrogers

Soorten wasdrogers

Er zijn drie typen wasdrogers: een warmtepompdroger, een condensdroger en een afvoerdroger. Een warmtepompdroger en condensdroger vangen het vocht uit je wasgoed op in een condensreservoir welke afgevoerd wordt aan de lucht. Een afvoerdroger heeft hiervoor een gat in de muur of een afvoer via een raam nodig. Een afvoerdroger is vrij ouderwetse n niet overal meer te koop. Een condensdroger en warmtepompdroger zijn wel overal te koop. Vooral de warmtepompdroger is in opkomst, mede vanwege het energiezuinige profiel en de (vaak) hogere bouwkwaliteit. We leggen kort uit wat een warmtepompdroger en condensdroger zijn.

Een warmtepompdroger is het meest energiezuinige model dankzij de lage droogtemperatuur. Een condensdroger gebruikt vaak meer energie en heeft een hogere droogtemperatuur. Over het algemeen geldt dat een hogere droogtemperatuur slechter is voor je kleding. In een warmtepompdroger slijt kleding dus minder snel. Wel doet een warmtepompdroger er langer over om je kleding te drogen. Desondanks zijn de jaarlijkse energiekosten lager!


Bekijk de top 10 wasdrogers