Wat kosten verschillende soorten wasdrogers

Er zijn twee verschillende soorten wasdrogers op de markt verkrijgbaar, namelijk: Een condensdroger en een warmtepompdroger. De prijs van een condensdroger varieert tussen de €350,- en €650,- euro, gemiddeld betaal je zo’n €450,- euro voor deze soort wasdroger. Voor een warmtepompdroger ben je meestal iets meer kwijt, deze prijs varieert tussen de €400,- en €2350,- euro. De gemiddelde prijs ligt rond de €800,- euro. 

Wat kosten verschillende wasdrogers

De prijs van verschillende soorten wasdrogers

In de zoektocht naar een nieuwe wasdroger kom je verschillende soorten en prijsklassen tegen. Hieronder vind je een handige tabel die de kosten van diverse types wasdrogers laat zien, variërend van energiezuinige warmtepompdrogers tot de meer budgetvriendelijke luchtafvoerdrogers.
Type droger Monthly
  • A+++ warmtepompdroger
  • A++ warmtepompdroger
  • A+ warmtepompdroger
  • B condensdroger
  • C Luchtafvoerdroger
Prijs Monthly
  • € 750
  • € 700
  • € 550
  • € 400
  • € 350

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Wat kost een wasdroger

Het is geen geheim dat het goedkoper is om je wasgoed te laten drogen aan een waslijn dan om het in de wasdroger te stoppen. Sowieso omdat je dan geen wasdroger hoeft aan te schaffen, maar ook omdat een droger veel energie verbruikt. Daartegenover levert een wasdroger wel een aantal voordelen; je wasgoed is sneller droog, komt zacht uit de trommel, verkleurt niet door de zon en er staat geen vervelend droogrek in de weg.

Als we kijken naar de kosten voor een wasdroger, kijken we dus niet alleen naar de aanschafprijs, maar ook naar de jaarlijkse kosten voor het energieverbruik. Dit wordt berekend over 160 droogbeurten. Wat de energiekosten van een specifieke wasdroger zijn, vind je op het energielabel. Hier wordt ook de energieklasse genoemd. Als je een energiezuinige droger zoekt, wil je een wasdroger met energieklasse A++ of A+++.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten drogers zijn. Hier behandelen we de twee meest populairste soorten drogers; de condensdroger en de warmtepompdroger. Kies het type droger dan het beste past bij jou en jouw huishouden.

Wat kost een warmtepompdroger

De warmtepompdroger is over het algemeen duurder in aanschaf dan conventionele drogers, maar je krijgt er ook wat voor terug! Warmtepompdrogers hebben namelijk een lager energieverbruik, drogen stiller en gaan vaak langer mee. Daarom is dit een goede wasdroger als je energiezuinig wilt drogen. De prijzen voor een nieuwe warmtepompdroger beginnen rond de 450 euro. Dit kan oplopen tot ruim 2000 euro. De goedkopere modellen presteren vaak goed, maar komen je minder tegemoet qua gebruiksgemak. Als je iets meer betaalt voor je wasdroger, is de kans iets groter dan de een warmtepompdroger krijgt met bijvoorbeeld een zelfreinigende condensor en gespecialiseerde droogprogramma’s.

Ondanks dat ze in aanschaf vrij duur zijn, is het energieverbruik van warmtepompdrogers een stuk lager. Dit komt omdat ze verwarmen met een ingebouwde warmtepomp in combinatie met een koelmiddel. De jaarlijkse energiekosten van warmtepompdroger zijn meestal heel laag; 50 euro en minder. Bij een aantal warmtepompdrogers liggen de kosten tussen de 50 en 75 euro, en je vindt een enkele warmtepompdroger met energiekosten hoger dan 75 euro, maar dat gebeurt niet vaak. Omdat ze zo energiezuinig drogen, ben je met een warmtepompdroger daarom vaak toch goedkoper uit dan met een ander type droger die minder energiezuinig is.

Wat kost een condensdroger

In tegenstelling tot de warmtepompdroger is de condensdroger goedkoop in aanschaf. Je kunt al een nieuwe condensdroger op de kop tikken voor 300 euro. Uiteraard zijn er ook duurdere condensdrogers, maar meer dan 600 euro kosten ze meestal niet.

Condensdrogers verwarmen met behulp van een elektrisch verwarmingselement. Hierdoor bereikt de trommel een hoge temperatuur en is de droogtijd kort. Dit zorgt er echter ook voor dat het energieverbruik van de condensdroger een stuk hoger ligt. Voor het energieverbruik van een condensdroger betaal je jaarlijks al gauw 125 euro of meer. Enkele condensdrogers, die iets zuiniger drogen, kosten je jaarlijks tussen de 100 en 125 euro aan energiekosten. Deze informatie vind je terug op het energielabel van de wasdroger, waar ook de energieklasse wordt genoemd.

Beste wasdroger 2024

Als je op zoek bent naar een zuinige droger die ook niet te veel kost in aanschaf, ben je hier aan het juiste adres! Hieronder vindt je onze top 5 met de beste aanbiedingen voor wasdrogers van dit moment. Bij het maken van deze lijst hebben we gekeken naar wasdrogers met een voordelige aanschafprijs en lage of zeer lage jaarlijkse kosten aan energie. Daarnaast hebben we ook gekeken naar de energieklasse, het vulgewicht en het geluidsniveau. We kopen dat de juiste keuze voor jouw huishouden hiertussen staat. Welke wasdroger droogt er binnenkort bij jouw thuis?