Wasdroger voor een groot gezin

Heb je een groot gezin? Dan heb je ook een wasdroger met een groot vulgewicht nodig. Alleen dan weet je zeker dat je al je wasgoed droogt. In de meeste gevallen is het aantal kg vulgewicht van 9 kg of meer voldoende om alle wasgoed droog te krijgen. De beste wasdrogers voor grote gezinnen zijn uitgerust met speciale wasprogramma’s die aansluiten op het soort wasgoed dat je hebt.

Bekijk hieronder de beste wasdrogers voor een groot gezin van 2022!

Wasdroger voor gezin

Beste wasdroger voor een groot gezin

Een goede wasdroger sluit aan op de behoeftes van jou en je gezin. Als je bijvoorbeeld geen zin en tijd hebt om regelmatig de condensor schoon te maken, moet je op zoek naar een model met een zelfreinigende condensor. Ook is een wasdroger geschikt voor meerdere personen als je voldoende verschillende programma’s hebt. Zo weet je zeker dat je al je wasgoed kunt drogen. Alle nieuwe wasdrogers zijn uitgerust met veel verschillende nieuwe technologieën.
Een Miele wasdroger heeft bijvoorbeeld Ecospeed, waarbij je je wasgoed razendsnel kunt drogen, terwijl andere wasdrogers functies hebben waarbij je was na het starten van het programma kunt toevoegen, wel zo handig voor als je na het aanzetten van de droger nog een paar kledingstukken tegenkomt. Een nieuwe wasdroger beschikt over functies die het gebruik voor jou en je gezin gemakkelijker maken. We hebben hier de beste wasdrogers voor een groot gezin van 2022 voor je verzameld, misschien zit de perfecte wasdroger voor jou er wel tussen!

Vind jouw nieuwe wasdroger

Vind een goede wasdroger door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasdroger groot gezin

De beste Wasdroger groot gezins

Wat is een wasdroger voor een groot gezin

Er zijn verschillende soorten drogers met een grote trommel waarbij het maximale vulgewicht 9 kg of meer is. Behalve een groter vulgewicht, zijn er nog een aantal eigenschappen waar je op moet letten als je een type wasdroger voor een groot gezin zoekt.

Wensen en behoeftes

Wat voor jou de beste nieuwe wasdroger is, hangt af van je wensen en behoeftes. Er zijn een aantal functies die het gebruiksgemak voor jou aanzienlijk kunnen vergroten. Denk daarbij aan een zelfreinigende condensor, een groot aantal verschillende droogprogramma’s en een laag geluidsniveau.

Droogprogramma's

Vooral bij een groot huishouden is het belangrijk dat je veel verschillende droogprogramma’s hebt. De kans dat je bijzonder wasgoed zoals linnen, zijde of wol hebt, is bij een groot huishouden groter. Het is dan fijn als je voor iedere soort textiel een passend programma hebt en al je kleding droog krijgt.

Geluidsniveau

Ook een stille wasdroger kan in een groot gezin een uitkomst zijn. Zo kan je de wasdroger vlakbij een slaapkamer plaatsen en gewoon ‘s nachts laten afdraaien. Om ruimte te besparen kan je ook het beste zoeken naar een nieuwe droger die gestapeld kan worden. Door je droger bovenop je wasmachine te plaatsen, kun je veel ruimte besparen.

Vulgewicht

Koop je niet alleen een nieuwe wasdroger, maar ook een nieuwe wasmachine? Houd er dan rekening mee dat het vulgewicht van de wasmachine net zo groot is als dat van de droger. Anders moet je alsnog een gedeelte van je wasgoed op een andere manier drogen.

Type wasdroger

Het is bij het kiezen belangrijk dat je goed nadenkt over het type droger. Een energiezuinige warmtepompdroger is vaak iets duurder in de aanschaf, maar kan op de lange termijn wel flink besparen op de jaarlijkse energiekosten. De meeste wasdrogers die geen warmtepomp hebben, hebben energieklasse b of lager, waardoor het energieverbruik aanzienlijk is.

Extra mogelijkheden

Behalve het type droger, moet je ook nadenken over wat er aan extra mogelijkheden op de wasdroger zit. Grote gezinnen hebben veel wasgoed en daarom is het goed om een type droger te kiezen die al het wasgoed droog genoeg krijgt.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Vulgewicht wasdroger voor een groot gezin

Een wasdroger met minimaal 9 kilo vulgewicht is geschikt voor een groot gezin van meer dan vijf personen. Ben je op zoek naar een energiezuinige wasdroger? Ook wasdrogers met een grote trommelinhoud kunnen energiezuinig zijn. Van de verschillende wasdrogers is het model met een warmtepomp vaak het meest geschikt. Een nieuwe warmtepompdroger heeft energieklasse a of hoger, waardoor je jaarlijks flink op je energiekosten kunt besparen.

Condensdrogers

Je hebt wel sneller droog wasgoed met een condensdroger, wat in een groot gezin erg handig kan zijn. De droger voert hoge temperaturen, waardoor je minder lang nodig hebt om je wasgoed volledig droog te krijgen. Houd er wel rekening mee dat dit minder goed is voor de levensduur van je kleding en dat het energieverbruik hoger is. Een condensdroger is vaak ook een minder dure wasdroger.

Om de juiste wasdroger voor een groot gezin te kunnen kiezen, moet je een afweging maken tussen snelheid en zuinigheid.

Hogere aanschafsprijs

Een grote wasdroger is wel vaak een iets duurdere wasdroger, omdat er meer materiaal nodig is voor de trommel, de behuizing en het droogmechanisme. Andere wasdrogers hebben hiervan minder nodig, waardoor de kosten om ze te maken aanzienlijk lager zijn.

Wasdroger groot gezin assortiment

AEG T8DB86ES min

AEG T8DB86ES

699,00
De AEG T8DB86ES maakt de was droog en beschermt tijdens het drogen. De wasdroger is een: warmtepompdroger. Wasdrogers worden tegenwoordig nog verkocht in twee verschillende types, warmtepompdrogers en condensdrogers. Alle wasdrogers met een energielabel groter dan A zijn milieuvriendelijk. De...
1518593

Bosch WTG864C2NL

619,00
Deze condensdroger van bosch beschermt tijdens het drogen je was zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende wasdroger van hoogwaardige kwaliteit. Tenminste 15 mensen die de condensdroger al thuis hebben staan beoordelen deze droger met een 9.4. Dit...
1611292

Bosch WTXH8E70NL

1.259,00
De Bosch WTXH8E70NL belandt, met een super goed cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. Deze wasdroger is beoordeeld door 1 consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een 4.8. De warmtepompdroger is helaas net een...
1590787

AEG T8DENSP84 AbsoluteCare

699,00
De warmtepompdroger van AEG is een uitstekende warmtepompdroger! Ongeveer 35 mensen die de droger al thuis hebben staan beoordelen deze warmtepompdroger met een 8.4. Door het normale laadvermogen van 8 kg is deze wasdroger geschikt voor een . Het geluidsniveau...
1500201

Bosch WTH83V70NL

599,00
De Bosch WTH83V70NL belandt, met een heel goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022. Deze droger is beoordeeld door 18 kopers die je voorgingen met een 8.9. Deze machine valt onder de categorie: Kleine drogers. Dit komt...
1493079

Samsung DV70TA000TE

549,00
De Samsung DV70TA000TE krijgt een fantastische score toegerekend. Deze wasdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Samsung DV70TA000TE uitstekende reviews van de mensen die het toestel al in huis hebben staan. De droger is beoordeeld door 77...
1449935

AEG T7DBNP400

579,00
De AEG T7DBNP400 heeft veel handige functies waardoor het drogen van je natte kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie wasdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit toestel in bijna elk interieur. De warmtepompdroger krijgt van 50 mensen...
1727058

Siemens WQ45G270NL

959,00
De Siemens WQ45G270NL staat op een uitstekende plek in onze top 5 beste wasdrogers van 2022! Deze wasdroger krijgt het cijfer: none. De droger heeft een laadvermogen van 9 kg en is geschikt voor een . Een wasdroger kan het...
1388428

Bosch WTR83V01NL

499,00
De Bosch WTR83V01NL krijgt een voortreffelijke score toegerekend. Deze warmtepompdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Bosch WTR83V01NL voortreffelijke reviews van de mensen die het model al in huis hebben staan. Bij het opstellen van onze top...
1485429

Samsung DV80T7220BH

899,00
De Samsung DV80T7220BH staat op een fantastische plek binnen onze top 5 door zijn sterke functies. Deze wasdroger krijgt van 29 kopers die je voorgingen het cijfer: 9.1. Deze machine is een gemiddelde warmtepompdroger door het laadvermogen van 8 kg....
1458651

Bosch WTW85470NL

869,00
De Bosch WTW85470NL komt binnen op een hele goede plek binnen onze top 5 door zijn sterke features! De warmtepompdroger is beoordeeld door 37 consumenten die de droger al thuis hebben staan met een 9.1. Dit model heeft een gemiddeld...
1485408

Samsung DV80T5220TT

649,00
De Samsung DV80T5220TT staat op een buitengewoon goede plek binnen onze top 5 beste drogers van 2022. Deze wasdroger is beoordeeld door 32 experts met een 9.1. Dit apparaat heeft een normaal laadvermogen, namelijk een vulgewicht van 8 kg. Dat...
1645374

AEG T6DBC482

519,00
De AEG T6DBC482 is een super goede condensdroger met interessante features! Bij het bepalen van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 183 consumenten die de condensdroger al thuis hebben staan. De AEG T6DBC482 krijgt...
1467219

Bosch WTXH8M70NL

1.129,00
De Bosch WTXH8M70NL droger is een hoogwaardig model die je natte kleren helemaal droogt. De warmtepompdroger krijgt van 22 eerdere kopers de beoordeling: 9.1. De warmtepompdroger is helaas net een stukje duurder dan andere wasdrogers. Je betaalt hier namelijk 1129.0...
1655847

Miele TSD 263 WP

1.099,00
De Miele TSD 263 WP komt binnen op een uitstekende plek binnen onze top 5 beste wasdrogers van 2022! Ongeveer 3 eerdere kopers beoordelen deze warmtepompdroger met een 8.9. De wasdroger kost 1099.0, dat is redelijk prijzig voor een nieuwe warmtepompdroger....