Wasdroger voor 1 persoon

Voor één persoon heb je genoeg aan een wasdroger met een vulgewicht van 7 kg, dan weet je zeker dat al je wasgoed in de trommel past. De meeste wasdrogers hebben een vulgewicht tussen de 7 kg en 9 kg en zijn daardoor heel geschikt voor kleine huishoudens. Houd wel rekening met het soort wasgoed dat je hebt. Als je bovengemiddeld veel wasgoed wil drogen, of wanneer je vaak grote spullen zoals gordijnen en beddengoed wil drogen, dan heeft de perfecte wasdroger voor jou een groter vulgewicht.

Bekijk hieronder voor de beste wasdroger voor 1 persoon van 2024!

Wasdroger voor 1 persoon

Wat is een wasdroger voor 1 persoon

Een gemiddelde wasdroger voor een klein huishouden heeft een vulgewicht van 7 kg wasgoed, dit maakt een wasdroger geschikt voor gebruik door één persoon. Een kleine wasdroger neemt vaak ook minder ruimte in, wat erg handig is als je ook niet zo groot woont. Je hebt een hoger vulgewicht nodig als je vaak grote dingen wil drogen, zoals dekbedden en gordijnen, dan weet je zeker dat alles in de trommel past.Het soort wasdroger voor één persoon is hetzelfde. Je kunt ervoor kiezen om een duurdere wasdroger met energieklasse A of hoger te investeren, waardoor je flink kunt besparen op je energiekosten. Je verdient je investering vrijwel altijd binnen het eerste jaar weer terug. Ook de langere levensduur van deze wasdrogers zal je op de lange termijn geld kunnen besparen.
Een wat minder dure nieuwe droger beschikt vaak over energieklasse b, waardoor je een lage energiebesparing hebt. Hierdoor blijft je energierekening hoog, maar kun je wel besparen op het bedrag voor de aanschaf.Om ruimte te besparen kun je er ook voor kiezen om een was droogcombinatie aan te schaffen, waarbij je een wasmachine en droger in één hebt. Deze apparaten hebben namelijk vaak een laag aantal kilogram vulgewicht, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor huishoudens van één persoon.

De beste wasdrogers voor 1 persoon

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe wasdroger, moet je op een aantal aspecten goed letten. Behalve het vulgewicht is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat er veel extra functies zijn die jouw gebruiksgemak kunnen vergroten.

Denk daarbij aan een zelfreinigende condensor, anti vibratie functie tegen geluidsoverlast, verschillende droogprogramma’s, een kledingbeschermende trommel, een anti allergie programma en een functie automatisch uitschakelen. We hebben de beste wasdrogers van 2024 hier voor je op een rijtje gezet, zodat jij je ideale wasdroger meteen zal kunnen vinden!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Aantal kg vulgewicht wasdroger voor 1 persoon

Het aantal kg vulgewicht is de belangrijkste eigenschap om op te letten wanneer je een wasdroger voor één persoon zoekt. Bij kleine wasdrogers met een kleiner vulgewicht van 7 kg is de kans groot dat jij al je wasgoed kwijt kunt.

Verbruik geen extra energie

Een nieuwe wasdroger met een groter vulgewicht zal ervoor zorgen dat je onnodig veel energie verbruikt, omdat je iedere keer een trommel draait die niet helemaal vol is. Ook als je wasdroger beschikt over een energiezuinige warmtepomp, is het niet zuinig om een wasdroger met een te groot vulgewicht aan te schaffen.

Vulgewicht van wasmachine

Als je een nieuwe wasmachine koopt, moet je er rekening mee houden dat deze hetzelfde vulgewicht heeft als de wasdroger. Zo voorkom je dat je meer wasgoed kunt wassen dan drogen, waardoor je een gedeelte van je wasgoed alsnog op een andere manier moet drogen.

Grootte van jouw huishouden

Voor hoeveel mensen ga je wassen? Een groot gezin vereist een droger met meer vulgewicht. Wanneer je van plan bent om ooit aan gezinsuitbreiding te beginnen, kun je daar het beste nu al op anticiperen. Een goede condensdroger heeft een levensduur tot 11 jaar en een warmtepompdroger gaat nog eens drie jaar langer mee. Neem dan voor de zekerheid een vulgewicht van 8 kg, zodat je zeker weet dat je nog voldoende capaciteit hebt wanneer je met iemand anders gaat wonen.

Wasdroger 1 persoon assortiment