Waar plaats je een wasdroger

Er zijn verschillende plekken om je wasdroger te plaatsen. De meeste mensen plaatsen een wasdroger vaak in een aparte kamer zodat je geen last hebt van het geluid. Je kunt een wasdroger bijvoorbeeld plaatsen op zolder, in de kelder, in het washok of in de keuken. In het geval van een wasdroger met afvoerslang moet hier wel een aansluiting mogelijk zijn op een waterafvoerslang, let hier dus wel op.

Waar plaats je een wasdroger

Een plek vinden voor je droger

Als je van plan bent een nieuwe droger te kopen, heb je waarschijnlijk al een plek voor ogen waar hij moet komen te staan. Veel mensen plaatsen hun droger bovenop hun wasmachine of ernaast als daar de ruimte voor is. Voor sommigen komen deze witgoed apparaten in de badkamer te staan, bij anderen op zolder, in de (bij)keuken of een washok. Waar je jouw nieuwe wasdroger ook plaatst, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voor je hem daadwerkelijk op z’n plek zet. Hieronder leggen we precies uit waar je allemaal rekening mee moet houden bij het plaatsen van je wasdroger.

 1. Door de droger waterpas te zetten, verklein je ook de kans dat hij van zijn plek af komt tijdens het centrifugeren. Met de verstelbare pootjes onder de droger, kun je hem waterpas zetten.
 2. Tijdens het drogen komt er vochtige lucht vrij in de ruimte waarin je droger staan. De ene droger stoot meer vocht uit dan de andere. In een kleine ruimte die slecht geventileerd is, kan het vocht condensatie op de ramen of schimmel veroorzaken op de muren en het plafond. Kies daarom voor een droger die weinig vocht uitstoot als je hem in een kleine, onverwarmde ruimte zet.
 3. Kijk ook naar de draairichting van de deur en of er genoeg ruimte is voor de deur om open te slaan. Bij de meeste drogers slaat de deur open naar links, alleen bij Miele wasdrogers gaat de deur vaker naar rechts open.
 4. Verschillende drogers hebben verschillende manieren van condensafvoer. Bij de meeste warmtepompdrogers en condensdrogers kun je kiezen of je het vocht wilt afvoeren met een afvoerslang via de waterafvoer, of wilt opslaan in het ingebouwde reservoir. Het reservoir moet in dat geval regelmatig gelegd worden. Bij de luchtafvoerdroger wordt de vochtige lucht met een afvoerslang naar buiten geleidt door een raam of een gat in de muur. Kies voor een wasdroger met het type afvoer dat mogelijk is in de ruimte waar jij je nieuwe wasdroger wilt plaatsen.
 5. En last but not least, zorg ervoor dat je een geschikte stroomtoevoer hebt in de buurt van waar je de droger neerzet.

Dit zijn de algemene punten bij het plaatsen va een droger. Afhankelijk van waar en hoe je de droger precies gaat plaatsen, is het soms nodig om met meer dingen rekening te houden. Meer daarover, lees je hieronder.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Hoe droger op wasmachine plaatsen

Veel mensen kiezen ervoor om hun droger bovenop hun wasmachine te zetten. Dat is een handige keuze om verschillende redenen. De voornaamste reden is dat de droger zo minder plek in beslag neemt. De ruimte boven je wasmachine wordt anders toch niet veel gebruikt. Een ander groot voordeel van het stapelen van je wasdroger en wasmachine, is dat je altijd stroomtoevoer en waterafvoer in de buurt hebt zitten. Vaak kun je met een speciaal tussenstuk een extra slang aansluiten op je waterafvoer. En ten slotte wordt het makkelijker om je wasgoed uit de droger te halen. Door de wasdroger hoger te plaatsen, kun je namelijk makkelijker bij de trommel.

Naast de eerder genoemde punten moet je ook hier op letten als je je droger op een wasmachine wilt zetten:

 1. Zorg ervoor dat de wasmachine waterpas staat. Om trillingen van de wasmachine tegen te gaan en beschadegingen aan de vloer en het apparaat zelf te voorkomen, is het belangrijk dat je wasmachine waterpas staat. Zo wordt het ook makkelijker om je droger waterpas te zetten. Schroef de verstelbare pootjes hoger of lager om de apparaten stabiel te krijgen.
 2. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte boven de wasmachine is om de droger te plaatsen. Meet dit vooraf goed op.
 3. Plaats een droger nooit in je eentje bovenop een wasmachine. Zorg ervoor dat je dit met minimaal twee personen doet.
 4. Daarnaast is het een goed idee om het bovenblad en de buitenkant van de wasmachine goed schoon te maken voor jullie de droger gaan plaatsen. Vergeet ook de achterkant niet, wat zodra de droger is geplaatst kun je dat niet zo makkelijk meer bij.

Droger plaatsen op de grond

Er zijn ook verschillende redenen om je droger gewoon op de grond te plaatsen. Bijvoorbeeld omdat je er nog iets boven wilt zetten, omdat je een bovenlader wasmachine hebt of omdat je in de hoogte niet genoeg ruimte hebt om je wasmachine en droger te stapelen. Wat de reden ook mag zijn, dit zijn de aanvullende punten waar je rekening mee moet houden als je je wasdroger op de grond zet.

 1. Wasdrogers kunnen bij het centrifugeren flink schudden. Zorg er daarom voor dat je de droger op een stabiele ondergrond plaatst. Zo verklein je de kans dat hij door de trillingen van zijn plek af komt of de vloer beschadigt.
 2. Zorg ook voor een stevige ondergrond. Een vloer van beton, steen of matte tegels is het meest geschikt om een droger op de zetten. Een kwetsbaardere ondergrond zoals een hoogpolig tapijt zal snel beschadigen.