Wasmachine en droger set

De meeste wasmachine en droger sets zijn aanzienlijk goedkoper dan twee losse apparaten, waardoor je meteen een goede wasmachine en droger kunt aanschaffen. Het is prettig dat de twee apparaten altijd bij elkaar passen. Je wasmachine heeft hetzelfde vulgewicht en programma aanbod als je droger, waardoor je altijd al je wasgoed op dezelfde manier kunt drogen.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over een wasmachine en droger set en kun je vinden wat de beste sets van 2024 zijn!

Wasmachine en droger set was droger.nl

Wat is een wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set is een deal waarbij je zowel een wasmachine en droger in één keer koopt voor een lagere prijs. Het is niet hetzelfde als een was-droogcombinatie, omdat het echt om een losse wasmachine en droger gaat. De meeste merken bieden een wasmachine en droger set aan, omdat het veel verschillende voordelen heeft.
Je hebt altijd een passende wasmachine bij je droger en andersom. Wanneer je twee aparte apparaten koopt, loop je het risico dat je duurdere wasmachine niet goed past bij de droger, waardoor je tegen een aantal problemen kan aanlopen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je droger een kleiner vulgewicht heeft, waardoor je niet al je wasgoed ook kunt drogen.

Beste wasmachine droger sets

Bij het aanschaffen van een wasmachine droger set is het belangrijk dat je goed nadenkt over de extra functies van beide apparaten. Als je meest geschikte wasmachine voor jouw huishouden een Bosch wasmachine met zelfreinigende wasmiddellade is, dan is het zonde als je voor een deal kiest waarbij de droger niet aan al je behoeftes voldoet.
Als de Bosch wasmachine beschikt over alles wat je nodig hebt, moet je zoeken naar een deal waarbij ook de droger aansluit op je behoeftes. Alleen de ideale wasmachine is niet voldoende. Heb je een beter idee van wat de juiste wasmachine droger set voor jou is? Dan zijn dit de best geteste wasmachine en droger sets van 2024:

Voordelen wasdroger en droger set

Het aanschaffen van een wasmachine en droger set heeft veel verschillende voordelen:

Een wasmachine droger set is voordeliger

In de eerste plaats is het vaak goedkoper dan wanneer je twee losse apparaten aanschaft. Het is namelijk ook voor de verkoper voordeliger om jou zo veel mogelijk witgoed in één keer te verkopen. Door een set te kopen kun je soms tot wel honderden euro’s besparen ten opzichte van twee losse apparaten.

Je weet zeker dat de apparaten bij elkaar passen

Het tweede voordeel is dat je altijd zeker weet dat je wasmachine en droger bij elkaar passen. Als je een Samsung wasmachine hebt en een droger van AEG, dan zijn de twee apparaten niet altijd compatibel. Je nieuwe wasmachine heeft hetzelfde vulgewicht als je nieuwe droger, waardoor je zeker weet dat je altijd al je wasgoed ook weer droog kunt krijgen. Ook qua verschillende was- en droogprogramma’s is dat erg handig. Het is namelijk vervelend als je je wollen trui wel zonder problemen kunt wassen, maar vervolgens niet kunt drogen.

De apparaten hebben dezelfde functies

Het tweede voordeel is dat je altijd zeker weet dat je wasmachine en droger bij elkaar passen. Als je een Samsung wasmachine hebt en een droger van AEG, dan zijn de twee apparaten niet altijd compatibel. Je nieuwe wasmachine heeft hetzelfde vulgewicht als je nieuwe droger, waardoor je zeker weet dat je altijd al je wasgoed ook weer droog kunt krijgen. Ook qua verschillende was- en droogprogramma’s is dat erg handig. Het is namelijk vervelend als je je wollen trui wel zonder problemen kunt wassen, maar vervolgens niet kunt drogen.

Voordelen wasdroger en droger set

De beste sets kunnen ook gestapeld worden. Daarvoor is het belangrijk dat je een aantal dingen goed onthoud. In de eerste plaats moet je een wasmachine altijd onder de droger plaatsen. Dit is omdat de wasmachine veel zwaarder is en omdat deze tijdens het centrifugeren veel kan trillen. De apparaten hebben een veel langere levensduur als je ze op deze manier stabiel stapelt.

Zorg er ook voor dat de wasmachine altijd waterpas staat. Voor het beste resultaat gebruik je altijd een stapelkit. Deze plaats je op de wasmachine om ervoor te zorgen dat de droger goed blijft staan. Hoe je stapelkit precies geplaatst moet worden is afhankelijk van de soort die je gebruikt. Lees dus altijd de gebruiksaanwijzing voordat je aan de slag gaat.

Gebruik een wasmachine en droger set meubel

Een andere optie is het gebruiken van een meubel. Dit is een kast met twee vakken waar de wasmachine en droger set precies in past. Het voordeel hiervan is dat het wordt voorkomen dat de wasmachine gaat trillen, waardoor beide apparaten minder snel zullen slijten. Daarbij ziet het er ook heel netjes uit en vaak kun je nog extra functies zoals een uitschuifbare lade voor je wasgoed erbij monteren.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een wasmachine en droger set

Heb je een tussenstuk nodig voor wasmachine en droger?

Ja, een tussenstuk is meestal nodig als je van plan bent om een wasmachine en een droger op elkaar te stapelen. Dit tussenstuk helpt om beide apparaten stevig op hun plek te houden, zodat ze niet verschuiven of omvallen tijdens het gebruik. Er zijn verschillende soorten tussenstukken, waaronder sommige met een uitschuifbaar plateau. Dit is superhandig voor bijvoorbeeld het opvouwen van wasgoed.

Hoeveel kost een wasmachine en droger?

De kosten van een wasmachine en droger kunnen behoorlijk variëren afhankelijk van het merk, de functies en de winkel waar je ze koopt. Voor een basiswasmachine kun je rekenen op een prijs van rond de €300 tot €500, terwijl high-end modellen makkelijk €1000 of meer kunnen kosten. Drogers zijn over het algemeen iets duurder, met prijzen die variëren van ongeveer €400 tot wel €1200 voor de meest luxe modellen.

Kan de wasmachine en droger gelijk aan?

In theorie kunnen een wasmachine en een droger tegelijkertijd aan staan. Echter, dit hangt af van verschillende factoren zoals de stroomvoorziening in jouw huis en de specificaties van de apparaten. Als de apparaten veel stroom verbruiken, is het wellicht verstandig om ze niet tegelijkertijd te gebruiken om overbelasting van het elektrische circuit te voorkomen. Het is altijd een goed idee om de handleidingen van beide apparaten te raadplegen of advies te vragen aan een gekwalificeerde elektricien.