Beste AEG wasdroger van 2021Een AEG wasdroger kopen

AEG staat voor de ‘Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft’, welke een Duitse bedrijf is wat elektrische en elektronische apparatuur levert, opgericht in 1883. Al meer dan 130 jaar is het de passie van dit bedrijf om met innovatieve techniek de kwaliteit en ervaring van een product zo goed mogelijk te maken. Zowel technologie als het design worden continu vernieuwd en hiermee verbeterd. Architecten zorgen er niet alleen voor dat de apparatuur van AEG zo functioneel mogelijk is, maar ook dat het ontwerp zo aantrekkelijk mogelijk is, je kijkt er tenslotte toch tegenaan. Het blijvende streven naar innovatie vormt de drijvende kracht achter uitvindingen die zowel het huishouden voor u makkelijker maken.

AEG heeft een ruim assortiment aan wasdrogers. AEG gebruikt innovatieve technieken om de kwaliteit en duurzaamheid van de wasdroger zo optimaal mogelijk te maken. De drogers zorgen extra goed voor uw kleding, ook bij zijde en wol, met het AbsoluteCare-systeem. Ook zijn ze energiezuinig door het OptiSense systeem. Duurzaamheid is een prioriteit geworden waar AEG zich in vandaag de dag maar ook in de toekomst voor wilt blijven inzetten. Het doel is om de CO2-voetafdruk met wel 50% te reduceren. Dat is niet alleen positief voor het milieu maar ook voor uw eigen portemonnee.

De beste AEG wasdroger getest

We hebben een selectie gemaakt van de top 4 AEG wasdrogers met alleen de beste wasdrogers van 2021. Deze selectie is gemaakt op basis van inhoud, verbruik, grootte, inrichting en gebruiksvriendelijkheid van de wasdroger. De prijs-kwaliteit en de beoordeling van andere consumenten bepaald uiteindelijk de plaats in de top 4. De beste wasdroger van 2021 staat uiteraard op nummer 1.

De wasdroger keuzehulp

Ontdek de perfecte wasdroger voor jou met onze interactieve keuzehulp. Beantwoord een aantal simpele vragen in een paar seconden en krijg een selectie van de perfecte wasdrogeres voor jou situatie! De eerste stap bij het kiezen van een wasdroger is een keuze maken tussen de verschillende soorten drogers. Er zijn drie verschillende wasdrogers: condensdrogers, afvoerdrogers en warmtepompdrogers. Elke wasdroger heeft andere eigenschappen en droog technieken. We zettende belangrijkste vragen voor je op een rij en maken een selectie met de wasdrogers die voor jou interessant zijn. Zo helpen we je op weg in de ziektocht naar de meest geschikte wasdroger voor jou situatie!

Voor hoeveel mensen moet de was gedroogd worden?
Wil je dat de wasdroger energiezuinig is of is dit niet belangrijk?
Hoe hoog moet de droogkwaliteit van de wasdroger zijn?
Hoe moet het water afgevoerd worden uit je wasdroger?

Het assortiment AEG wasdrogers

Soorten wasdrogers

Er zijn drie typen wasdrogers: een warmtepompdroger, een condensdroger en een afvoerdroger. Een warmtepompdroger en condensdroger vangen het vocht uit je wasgoed op in een condensreservoir welke afgevoerd wordt aan de lucht. Een afvoerdroger heeft hiervoor een gat in de muur of een afvoer via een raam nodig. Een afvoerdroger is vrij ouderwetse n niet overal meer te koop. Een condensdroger en warmtepompdroger zijn wel overal te koop. Vooral de warmtepompdroger is in opkomst, mede vanwege het energiezuinige profiel en de (vaak) hogere bouwkwaliteit. We leggen kort uit wat een warmtepompdroger en condensdroger zijn.

Een warmtepompdroger is het meest energiezuinige model dankzij de lage droogtemperatuur. Een condensdroger gebruikt vaak meer energie en heeft een hogere droogtemperatuur. Over het algemeen geldt dat een hogere droogtemperatuur slechter is voor je kleding. In een warmtepompdroger slijt kleding dus minder snel. Wel doet een warmtepompdroger er langer over om je kleding te drogen. Desondanks zijn de jaarlijkse energiekosten lager!


We hebben de beste wasdrogers voor jou verzameld
Bekijk top 10 wasdrogers
Bekijk de top 10 wasdrogers
Bekijk top 10 wasdrogers