Wasdroger met afvoerslang

Bij een wasdroger met een afvoerslang wordt de warme warme lucht uit de droger omgezet in water, wat vervolgens via een slang naar de waterafvoer wordt geleid. Voor deze soort droger heb je een aansluiting op een afvoer nodig. Het is dus niet hetzelfde als een afvoerdroger, waarbij het water via een slang naar buiten wordt geleid door een open raam of deur. Op deze pagina vind je de beste wasdrogers met een afvoerslang van 2023!

wasdroger met afvoerslang

De beste wasdrogers met afvoerslang

Bijna alle populaire merken hebben verschillende afvoerdrogers met slang in hun assortiment. Als je op zoek gaat naar een wasdroger met een afvoerslang, moet je goed letten op een aantal eigenschappen. In de eerste plaats wil je natuurlijk weten of de slang wordt meegeleverd of niet.
Een wasdroger die zonder afvoerslang wordt geleverd, heeft vaak wel een condensbak waarin het water wordt opgevangen. Je kunt er dan zelf voor kiezen om de condensbak te ontkoppelen en het water toch via een slang weg te laten voeren.

Vind jouw nieuwe wasdroger

Vind een goede wasdroger door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasdroger met afvoerslang

De beste Wasdroger met afvoerslangs

Voordelen van een afvoerslang

Zodra je op zoek gaat naar een droger, zal je zien dat je de keuze hebt uit een breed assortiment van diverse merken. Of je nu een warmtepompdroger of een condensdroger wil, je moet altijd nadenken over hoe je wil dat het water wordt afgevoerd.

Ventilatie

Als de vochtige lucht via een afvoerslang meteen wordt afgevoerd, heeft dat verschillende voordelen. In de eerste plaats is het voordelig voor de ventilatie in een ruimte. Wanneer je een slang naar buiten aan moet leggen, betekent dit dat je een gat in de muur moet maken of altijd een raam of deur open moet laten staan. Als je droger in je woning staat, kan dat best vervelend zijn, omdat zo ook alle warmte wegloopt.

Geen condensbak

Een ander voordeel is dat je nooit de condensbak hoeft te legen. Bij sommige drogers kun je het water ook laten opvangen in een condensbak, die je om de zoveel droogbeurten moet legen. Zodra je dit vergeet, wordt je wasgoed niet meer goed droog en het is ook slecht voor de levensduur van je droger.

Zelfde afvoer als je wasmachine

Je kunt de afvoerslang ook gewoon aansluiten op dezelfde afvoer als je wasmachine, waardoor één afvoer voor twee apparaten meer dan voldoende is. Hiervoor gebruik je een Y-afvoer, waarop je twee verschillende slangen kunt aansluiten.

Sneller droog

Tot slot maakt een droger met afvoerslang je wasgoed ook sneller droog. Door de hete lucht wordt je wasgoed op een hoge temperatuur gedroogd, waardoor een droogbeurt snel klaar is. Een warmtepompdroger is minder snel, maar daarentegen wel zuiniger dan een droger die hoge temperaturen gebruikt.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Hoe sluit je een wasdroger aan op de afvoerslang

Zelf je wasdroger aansluiten op een afvoerslang die naar de afvoer loopt is gelukkig heel gemakkelijk, je hoeft daarvoor geen monteur in huis te halen. In de eerste plaats moet je controleren of er een afvoerslang is meegeleverd. Als dat niet het geval is, moet je zelf een afvoerslang van ongeveer 1,5 meter kopen. Een slang die langer is kan namelijk niet al het water afvoeren en een slang die te kort is kan snel gaan lekken.

Stappenplan

Volg voor het aansluiten dit simpele stappenplan:

  1. Controleer waar de aansluiting van de waterafvoer precies zit. Dit doe je door de gebruiksaanwijzing van je wasdroger te controleren. Ieder type droger heeft weer een andere locatie.
  2. Als er een klem op de slang zit, moet je deze er eerst af halen.
  3. Haal de slang los aan de kant waar het water wordt afgevoerd. Één kant van de slang zit nu in de machine en de andere kant hangt los.
  4. Bevestig de afvoerslang op het uiteinde van de slang die uit de droger komt. Controleer altijd of de slang goed vast zit, zodat het water niet gaat lekken.
  5. Sluit de afvoerslang nu aan op de afvoer. Controleer ook aan deze kant altijd of je alles goed bevestigd hebt.
  6. Voordat je de machine aan zet, controleer je of er geen knikken of draaien in de machine zitten. De afvoerslang mag ook niet meer dan 10 centimeter diep in de afvoerbuis zitten en de afvoer mag niet hoger zijn dan 1 meter.
  7. Draai een kort programma (met nat wasgoed) om te controleren of het water echt via de afvoerslang wordt weggevoerd.

Let op!

Houd er rekening mee dat er soms toch water in de condensbak kan komen. Dit is vaak zo wanneer je een droger met zelfreinigende condensor hebt. De hete lucht van je wasgoed wordt namelijk gebruikt om een aantal keer langs de condensor te spoelen en deze zo schoon te houden. Als het goed is spoelt de droger dit water voor het einde van resterende tijd vanzelf weg, maar er zijn ook verschillende droogprogramma’s waarbij dit water pas wordt weggespoeld als er een nieuw programma begint.

Kan een afvoerslang ook naar buiten gelegd worden

Ja, het is zeker mogelijk om een afvoerslang niet aan te sluiten op een afvoer, maar om deze naar buiten te leggen. Wat veel mensen doen, is de slang via een raam of deur naar buiten leggen als de droger aan staat. Zodra de droger niet aan het werk is, verbergen ze de slang achter het apparaat.

Warmteverlies

Dat werkt prima om het vocht af te voeren, maar je moet er wel rekening mee houden dat de ruimte waar je wasdroger staat op deze manier erg veel warmte verliest. Wanneer je wasdroger in de garage staat is dat niet zo’n probleem, maar als je het condenswater moet afvoeren door een deur of raam in de bijkeuken open te zetten, kan je erg veel warmte in de rest van je huis kwijtraken. De slang naar buiten leggen is vooral erg handig als je de droger wil neerzetten op een plek waar je geen afvoer tot je beschikking hebt.

Wasdroger met afvoerslang assortiment

1467199

Siemens WT7HXM00NL

1.049,00
Deze droger van siemens beschermt tijdens het drogen je was zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende droger van hoogwaardige kwaliteit! Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 14 consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een 8.8....
1773643

Hoover NDE C8TBBEX-S

429,00
De Hoover NDE C8TBBEX-S condensdroger is een hoogwaardig apparaat die je kleren grondig droogt. Bij het maken van onze top 5 beste wasdrogers van 2023 hebben wij gekeken naar de cijfers van 15 consumenten die de wasdroger al thuis hebben...
1678385

Beko DS8432TX0

499,00
Zoekende naar een nieuwe warmtepompdroger en heb je geen idee welke je moet kopen? Deze wasdroger van beko is waarschijnlijk de ideale wasdroger voor jou. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door none eerdere kopers met een none. Door het normale vulgewicht...
1389289

AEG T9DENS87 FiberPro

999,00
De AEG T9DENS87 FiberPro staat op een geweldige plek binnen onze top 5 door zijn sterke features! De droger krijgt van 220 kopers die je voorgingen de beoordeling: 9.2. De AEG T9DENS87 FiberPro is bij Coolblue gekozen als de best...
1375975

AEG T7DBN460

879,00
De AEG T7DBN460 krijgt een uitstekende score toegerekend. Deze droger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de AEG T7DBN460 uitstekende reviews van de mensen die het apparaat al thuis hebben staan! De droger krijgt de score: 9.0. Door...
1675662

Beko DR8535TX01

709,00
De Beko DR8535TX01 is een voortreffelijke wasdroger met interessante eigenschappen. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door none mensen die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een none. De wasdroger is geschikt voor een door het vulgewicht van 8 kg. Het geluidsniveau van...
1826209

AEG TR858P4B AbsoluteCare

899,00
Deze droger van AEG beschermt tijdens het drogen je natte wasgoed zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende warmtepompdroger van hoogwaardige kwaliteit! Deze warmtepompdroger krijgt van none eerdere kopers de beoordeling: none. De AEG TR858P4B AbsoluteCare komt bij...
1655985

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

1.249,00
De Miele TSC 563 WP EcoSpeed staat op een geweldige plek binnen onze top 5 beste drogers van 2023! Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 10 experts met een 9.3. Dit model is wel iets duurder vergeleken met andere modellen. De...
1810005

Siemens WQ35G2D0NL SelfClean...

899,00
De Siemens WQ35G2D0NL SelfCleaning is een wasdroger met een legio aan verschillende features. Deze wasdroger krijgt het cijfer: none. De Siemens WQ35G2D0NL SelfCleaning is door Coolblue als best getest. Dat zegt over de wasdroger dat hij erg goed droogt en...
1869360

AEG TR718L2Z SensiDry

745,00
De AEG TR718L2Z SensiDry heeft veel handige features waardoor het drogen van je kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie wasdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit apparaat in bijna elk interieur. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door none...
1409420

LG RC80V9AV4Q

799,00
De LG RC80V9AV4Q belandt, met een buitengewoon goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2023! Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 98 eerdere kopers met een 9.4. Coolblue heeft de LG RC80V9AV4Q gekozen als de best geteste warmtepompdroger van...
1567020

Siemens WT45W475NL

799,00
De Siemens WT45W475NL komt binnen op een uitstekende plek in onze top 5 beste drogers van 2023! Deze warmtepompdroger krijgt de beoordeling: 9.1. De Siemens WT45W475NL is bij Coolblue gekozen als de best gesteste wasdroger van 2023. Dit model is...
AEG T8DB86ES min

AEG T8DB86ES

699,00
De AEG T8DB86ES maakt de was droog en beschermt tijdens het drogen. De wasdroger is een: warmtepompdroger. Wasdrogers worden tegenwoordig nog verkocht in twee verschillende types, warmtepompdrogers en condensdrogers. Alle wasdrogers met een energielabel groter dan A zijn milieuvriendelijk. De...
1823324

Beko VH8735GA01

649,00
Aan het zoeken naar een nieuwe warmtepompdroger? Deze warmtepompdroger van beko staat misschien binnekort jou. Deze droger krijgt de reviewscore: 8.0. Deze warmtepompdroger heeft een vulgewicht van 8 kg. Een droger kan het volgende geluidsniveau hebben: stil (64dB of lager),...
1647986

Hoover H8A3TCBEXS-S

549,00
Bezig met een zoektocht naar een goede wasdroger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze droger van hoover is waarschijnlijk de juiste warmtepompdroger voor bij jou thuis. Tenminste none kopers die je voorgingen beoordelen deze warmtepompdroger met...
1620518

ASKO T608HX.W

1.399,00
De ASKO T608HX.W komt binnen op een voortreffelijke plek in onze top 5 door zijn sterke functies. Ten minste none kopers die je voorgingen beoordelen de droger met een none. Dit model is wel iets duurder vergeleken met andere modellen....