Wasdroger en wasmachine op elkaar zetten

Een wasdroger zet je op de volgende manier op een wasmachine: Zorg er altijd voor dat je de wasdroger op de wasmachine zet, en nooit andersom. Controleer of de wasmachine waterpas staat en plaats anti-trillingsvoetjes onder de wasmachine. Gebruik een stapelkit om de wasdroger nu op de wasmachine te plaatsen. 

Wasdroger en wasmachine op elkaar

Wasmachine en droger op elkaar plaatsen tips

 1. Zorg dat de wasmachine waterpas staat
  Dit is de eerste en de meest belangrijke tip. Zorg ervoor dat een wasmachine op een stevige ondergrond staat en waterpas staat. De stevige ondergrond voorkomt dat de wasmachine gaat ‘wandelen’ of scheef komt te staan. Mocht je de wasmachine op een vloerbedekking willen plaatsen, zorg dan dat je een houten plank onder de wasmachine legt voor de stevigheid. De wasmachine moet waterpas staan in zowel de lengte als de breedte. Dit kan het beste elke zoveel maanden gecontroleerd worden. Je kunt je voorstellen dat dit namelijk na een tijdje niet meet het geval hoeft te zijn door invloeden van andere apparaten en/of de trillingen. Wanneer een wasmachine waterpas staat is de kans op trillingen, veel geluid en schade het kleinst. Een wasdroger op de wasmachine heeft hier dan ook het minste last van.
 2. Zorg dat de wasdroger op de wasmachine past
  Dit ligt voor de hand, maar wordt soms vergeten. De standaard afmeting van de breedte van een wasdroger en wasmachine is 60 centimeter. De standaard afmeting van de diepte varieert echter van 55 tot 70 centimeter voor een wasmachine en van 58 tot 68 centimeter voor een wasdroger. Je kunt je dus voorstellen, dat wanneer je hier geen rekening mee houdt, je in een situatie kunt komen dat de droger te diep is om op de wasmachine te plaatsen.
 3. Anti-trilling voetjes onder de wasmachine
  Dit is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk. Deze voetjes zorgen er namelijk voor dat de wasmachine minder trilt, en zoals eerder besproken leidt dit tot minder verschuiving van de machine, minder geluid en minder schade. Dit is extra belangrijk wanneer je besluit om de droger op de wasmachine te zetten. Koop hier je trillingsdempers.
 4. Gebruik een tussenstuk voor de wasmachine en droger
  Je kunt gebruik maken van een universeel tussenstuk, dit noemt men ook wel een stapelkit. Je hebt deze in veel soorten en maten en ze zijn ook per merk beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken wanneer de afmeting van de wasdroger groter is dan de afmeting van de wasmachine. Waar let je op bij de aanschaf van een stapelkit? In principe kun je altijd de universele gebruiken, maar het is wel handig om te kijken of de stapelkit in het bovenblad van de wasmachine geschroefd moet worden. Mocht je de wasdroger op een ander moment eventueel niet meer op de wasmachine zetten, is het jammer als er gaten in het bovenblad van de wasmachine geboord zijn. Daarbij zijn er ook drogerkits welke uitschuifbare bladen hebben, zodat je de was hier op kunt leggen of op kunt vouwen, wel zo handig!
 5. Ga voor een wasmachine en droger set
  Mocht je op zoek zijn naar beide apparaten, is het net zo handig om een set aan te schaffen. In dit geval weet je een aantal dingen zeker: de droger past perfect op de wasmachine, de droger en wasmachine hebben hetzelfde besturingssysteem, de prijs is gunstig. De aanschaf van een wasmachine droger set is namelijk voordeliger dan de aankoop van de twee losse apparaten.
 6. Bij ruimtegebrek: ga voor een was droogcombinatie
  In het geval van weinig ruimte kun je altijd nog voor een was droogcombinatie kiezen. Je kiest voor één apparaat met beide functies. Je kunt je wasgoed direct na de was ook drogen. Je hebt geen gedoe met het stapelen van de apparatuur en je hoeft maar één apparaat aan te schaffen. In dat geval hoef je dus je wasmachine niet bovenop je droger te plaatsen.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...