Inbouw wasdroger

Een inbouw droger gaat naadloos over in de rest van je interieur, waardoor je niet de hele tijd naar het apparaat hoeft te kijken. Je kunt ervoor kiezen om de wasdroger ergens onder te plaatsen, maar voor een echt mooie afwerking, zorg je er ook voor dat er een paneel op je wasdroger zit. Wanneer je niet zo veel ruimte hebt, kun je het beste voor een inbouwbare was-droogcombinatie kiezen, zodat je geen losse droger en wasmachine hoeft weg te werken. 

Op deze pagina hebben we alle informatie over de verschillende drogers voor inbouw voor je verzameld en kun je ook de beste inbouw wasdrogers van 2024 vinden.

Inbouw wasdroger

De beste inbouw wasdrogers

Als je een wasdroger wil inbouwen, heb je altijd een model met een voorlader nodig. Er worden in Nederland maar weinig wasdrogers met een bovenlader verkocht, maar het is toch goed om er op te letten. Tijdens je zoektocht naar de beste inbouw wasdroger is het ook goed om rekening te houden met het aantal kg vulgewicht, omdat dit aangeeft voor hoeveel personen je wasgoed kunt drogen.

Grote huishoudens van meer dan vier personen hebben een wasdroger met een vulgewicht van meer dan 8 kg nodig. Inbouw wasdrogers zijn vaak iets kleiner, waardoor ze voor grotere gezinnen niet zo handig zijn. In deze sectie hebben we de beste inbouw wasdrogers van 2024 voor je verzameld:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Kun je een wasdroger inbouwen

Je kunt een wasdroger ook inbouwen. In Nederland is het niet bijzonder gebruikelijk, waardoor je winkelwagen iets minder snel gevuld zal worden. Grote merken zoals Siemens, AEG, Whirlpool en Zanussi hebben wel wat inbouw drogers in hun assortiment, maar je hebt minder keuze dan wanneer je naar een los model zoekt. Het inbouwen van een wasdroger is gelukkig niet zo moeilijk, je doet het op dezelfde manier als je een wasmachine plaatst. Als je een afvoerdroger hebt, moet je er ook voor zorgen dat de vochtige lucht via de luchtafvoer weg kan. Voor het water moet je kijken of je een waterafvoer nodig hebt of dat het water wordt opgevangen in een reservoir.
Je kunt je droger alleen inbouwen op een plek waar je de juiste voorzieningen hebt. Helaas is de zoektocht naar een nieuwe droger om in te bouwen niet zo gemakkelijk. De meeste modellen zijn namelijk vrijstaand, waarbij het inbouwen iets minder gemakkelijk gaat. Wat betreft het type wasdroger heb je twee verschillende keuzes, je kunt voor een condensdroger of een warmtepompdroger gaan. De tweede optie is daarbij energiezuiniger, maar een condensdroger is juist goedkoper in de aanschaf en heeft per droogbeurt minder tijd nodig.

Hoe bouw je een wasdroger in

In dit stappenplan vind je precies wat je moet doen om een wasdroger in te bouwen:
  1. Verwijder de oude wasdroger, zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om de stekker uit het stopcontact te trekken.
  2. Let tijdens het ontkoppelen van de waterafvoer goed op dat er geen vocht uit de waterafvoer komt. Probeer dit altijd op te vangen met een emmer.
  3. Monteer eerst het frontpaneel op de nieuwe inbouw wasdroger.
  4. Plaats de wasdroger voor de nis en sluit de stroomtoevoer en eventueel de water afvoer aan.
  5. Is alles aangesloten? Controleer dan eerst of het apparaat werkt. Kies een droogprogramma en kijk of het water ook echt afgepompt wordt.
  6. Pas als alles werkt, schuif je de droger helemaal in de nis.

Type product

Voor het inbouwen is het van belang wat voor producten je hebt. Een was droogcombinatie heeft weer andere aansluitingen nodig dan een losse wasmachine en droger. Daarbij moet je er ook rekening mee houden dat de binnenkant van de kast waar je de inbouw droger in plaatst, voldoende bestand is tegen de condens die uit het apparaat kan komen.

Condensatie-efficiëntie

Ook de condensatie-efficiëntie is een belangrijke factor om rekening mee te houden. In een ruimte die niet goed geventileerd wordt, kan een droger de hete lucht niet goed kwijt, waardoor de ruimte erg vochtig kan worden. Bij een condensdroger moet je er dus altijd voor zorgen dat er tijdens het drogen voldoende ruimte is om het vocht kwijt te kunnen. Dit kan betekenen dat je een deurtje open moet laten staan of de ruimte daarna voldoende moet laten luchten.

Bij een warmtepomp wordt de lucht tijdens het centrifugeren door de trommel gepompt en wordt je wasgoed gedroogd met gerecyclede lucht. Hierdoor kun je het ventileren achterwege laten.

Inbouw wasdroger assortiment