Beste Whirlpool wasdroger 2021Een Whirlpool wasdroger kopen

Je bent op zoek naar een nieuwe Whirlpool wasdroger. Wij hebben aan de hand van meerdere tests in onze eigen keuken een overzicht gemaakt van de beste Whirlpool wasdrogers. Voordat je een Whirlpool wasdroger koopt is het belangrijk om te weten of je een warmtepompdroger of een condensdroger zoekt.

Wij hebben de beste Whirlpool wasdrogers getest op de grootte van de wasdroger, hoe duurzaam deze is, van welke kwaliteit de afwerking en het gebruikt materiaal is, kwaliteit van de wasprogramma’s, hoe droog de was uit de droger komt en de prijskwaliteit verhouding. Aan de hand van deze kwalificaties hebben we een lijst opgesteld met de beste Whirlpool wasdrogers van 2021. Je kunt nu eerst de keuzehulp doen, of direct doorgaan naar de lijst met de beste wasdrogers van Whirlpool, waar je alle informatie op een rij ziet zodat je de juiste beslissing kunt maken. We hopen dat door onze hulp jij de komende 10 jaar met veel plezier je wasdroger leegt en vult!

De beste Whirlpool wasdroger getest

We hebben een selectie gemaakt van de top 4 Whirlpool wasdrogers met alleen de beste wasdrogers van 2021. Deze selectie is gemaakt op basis van inhoud, verbruik, grootte, inrichting en gebruiksvriendelijkheid van de wasdroger. De prijs-kwaliteit en de beoordeling van andere consumenten bepaald uiteindelijk de plaats in de top 4. De beste wasdroger van 2021 staat uiteraard op nummer 1.

De wasdroger keuzehulp

Ontdek de perfecte wasdroger voor jou met onze interactieve keuzehulp. Beantwoord een aantal simpele vragen in een paar seconden en krijg een selectie van de perfecte wasdrogeres voor jou situatie! De eerste stap bij het kiezen van een wasdroger is een keuze maken tussen de verschillende soorten drogers. Er zijn drie verschillende wasdrogers: condensdrogers, afvoerdrogers en warmtepompdrogers. Elke wasdroger heeft andere eigenschappen en droog technieken. We zettende belangrijkste vragen voor je op een rij en maken een selectie met de wasdrogers die voor jou interessant zijn. Zo helpen we je op weg in de ziektocht naar de meest geschikte wasdroger voor jou situatie!

Voor hoeveel mensen moet de was gedroogd worden?
Wil je dat de wasdroger energiezuinig is of is dit niet belangrijk?
Hoe hoog moet de droogkwaliteit van de wasdroger zijn?
Hoe moet het water afgevoerd worden uit je wasdroger?

Het assortiment Whirlpool wasdrogers

Soorten wasdrogers

Er zijn drie typen wasdrogers: een warmtepompdroger, een condensdroger en een afvoerdroger. Een warmtepompdroger en condensdroger vangen het vocht uit je wasgoed op in een condensreservoir welke afgevoerd wordt aan de lucht. Een afvoerdroger heeft hiervoor een gat in de muur of een afvoer via een raam nodig. Een afvoerdroger is vrij ouderwetse n niet overal meer te koop. Een condensdroger en warmtepompdroger zijn wel overal te koop. Vooral de warmtepompdroger is in opkomst, mede vanwege het energiezuinige profiel en de (vaak) hogere bouwkwaliteit. We leggen kort uit wat een warmtepompdroger en condensdroger zijn.

Een warmtepompdroger is het meest energiezuinige model dankzij de lage droogtemperatuur. Een condensdroger gebruikt vaak meer energie en heeft een hogere droogtemperatuur. Over het algemeen geldt dat een hogere droogtemperatuur slechter is voor je kleding. In een warmtepompdroger slijt kleding dus minder snel. Wel doet een warmtepompdroger er langer over om je kleding te drogen. Desondanks zijn de jaarlijkse energiekosten lager!


We hebben de beste wasdrogers voor jou verzameld
Bekijk top 10 wasdrogers