Goedkope wasdroger

Een goedkope wasdroger heeft een prijs tot €500. Voor dit bedrag heb je een snelle, maar geen energiezuinige droger. Je moet er dus rekening mee houden dat je nieuwe droger op de lange termijn iets duurder zal zijn dan wanneer je voor iets meer geld een goede wasdroger koopt die wel energiezuinig is. 

Op deze pagina lees je alles wat je over goedkope wasdrogers moet weten en vind je de beste goedkope wasdrogers van 2023.

Wat kosten verschillende wasdrogers

Wat is een goedkope wasdroger

Een goedkope wasdroger heeft een aankoopprijs tot €500. Je hebt dan een basismodel waarbij je was snel droog wordt en de aanschafprijs laag is. Bekende merken die goedkope wasdrogers in hun assortiment hebben zijn AEG, Haier, Beko en Hoover. De verschillende soorten wasdrogers van deze fabrikanten zijn allemaal stevig gebouwd en hebben een levensduur die net zo lang is als bij andere drogers. Goedkope wasdrogers beschikken vaak niet over extra functies zelfreinigende condensor, speciale droogprogramma’s en een trommel die extra voorzichtig met je wasgoed omgaat. Dit zijn allemaal functies die het gebruiksgemak aanzienlijk vergroten en waarmee je ook tijd kunt besparen.
Ook is het vulgewicht van een goedkope wasdroger vaak iets lager dan bij andere wasdrogers. De meeste drogers hebben een vulgewicht tussen de 7 kg en 8 kg, wat net voldoende is voor een huishouden van drie personen. Wanneer je een groter huishouden hebt, of vaak grote dingen droogt, zoals dekbedden en gordijnen, dan is een warmtepompdroger droogcapaciteit vaak meer geschikt. Hier kan over het algemeen 9 kg of meer wasgoed in. Het kan daarnaast een goed idee zijn om te investeren in een wasdroger-abonnement of om een tweedehands wasdroger aan te schaffen. Hierbij kun je wel genieten van de voordelen van een beter model, zonder dat je daarvoor de volledige aanschafprijs hoeft te betalen.

Vind jouw nieuwe wasdroger

Vind een goede wasdroger door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Goedkope wasdroger

De beste Goedkope wasdrogers

De beste goedkope wasdrogers

Een goedkope wasdroger kopen is geen gemakkelijke taak. Behalve de prijs, wil je natuurlijk ook letten op een aantal andere aspecten. In de eerste plaats moet je bepalen welk type wasdroger het beste bij je past, een condensdroger of een warmtepompdroger, een vrijstaand model of een ingebouwde droger. Daarbij zijn er nog extra functies zoals een zelfreinigende condensor, uitgestelde start, resttijd indicatie, verschillende droogprogramma’s en natuurlijk het aantal decibel die bepalen wat het gebruiksgemak van een wasdroger is. Hoe lager je budget voor een wasdroger is, hoe minder van deze functies je zult hebben.

Tijdens je zoektocht naar de beste wasdrogers moet je hier goed over nadenken. De beste condensdrogers zijn iets goedkoper in de aanschaf dan de beste wasdrogers met een warmtepomp, maar daar staat wel weer tegenover dat je energiekosten een stuk hoger zullen zijn en dat het droogproces ook minder goed is voor je wasgoed. We hebben hier de beste wasdrogers van 2023 voor een kleiner budget voor je op een rij gezet:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Soorten goedkope wasdrogers

Goedkope wasdrogers zijn altijd traditionele condensdrogers die je kleding met een hoge temperatuur drogen. Dit heeft twee nadelen. In de eerste plaats kost het veel energie, waardoor je energiekosten flink op kunnen lopen. De meeste goedkope wasdrogers hebben energieklasse B of lager, wat niet erg goed is. Daarbij is de hoge temperatuur ook niet goed voor je wasgoed, de kans dat alles krimpt is vele malen hoger.

Denk aan de lange termijn

Een goedkope wasdroger kopen is op de lange termijn dus niet bepaald voordelig, maar je wasgoed wordt wel snel droog. In tegenstelling tot een warmtepompdroger kun je tot wel 3 keer sneller je wasgoed droog genoeg krijgen.

Warmtepompdrogers

Pas wanneer je binnen een budget van €450 tot €500 gaat kijken, zal je ook een van de beste warmtepompdrogers kunnen aanschaffen. Het bedrag dat je tijdens de aankoop extra betaalt, kun je binnen het eerste jaar al terug verdienen. Een warmtepompdroger met een energielabel A+ bespaart je tot €70 per jaar en bij een model met energielabel A++ kan dat oplopen tot €90.

Een wasdroger leasen of abonnement nemen

In plaats van te settelen voor de beste condensdroger die niet energiezuinig is en niet goed voor je wasgoed zorgt, kun je er ook voor kiezen om een wasdroger te leasen of een abonnement op een wasdroger te nemen.

Kies voor een abonnement

Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag, waardoor je niet in één keer een grote uitgave hoeft te doen. Op die manier kun je toch de beste wasdroger met een goed energielabel of veel extra functies in huis halen. Bij een abonnement krijg je altijd een nieuwe wasdroger en als je een deal in combinatie met een nieuwe wasmachine afsluit, kun je vaak nog veel meer besparen.

Een goede garantie

Bij de droger komt ook de garantie dat je kapotte wasdroger altijd binnen 48 uur kosteloos wordt gerepareerd of vervangen. Je zit dus nooit langer dan twee dagen zonder droger. In de meeste gevallen sluit je een abonnement voor een wasdroger af voor een jaar, waarbij je een proefperiode van 30 dagen hebt.

Droger overkopen

Veel aanbieders hebben ook de mogelijkheid om de droger na deze periode over te kopen, waarbij je veel minder betaalt dan de aanschafprijs van een nieuw model. Dit is een goede optie voor als je nu even niet het budget hebt, maar later misschien wel.

Tweedehands wasdroger kopen

Een andere manier om een goede wasdroger of warmtepompdroger aan te schaffen zonder te veel geld uit te geven is een tweedehands model. Als je een website bezoekt die tweedehands drogers aanbiedt, staat er vaak wat de status van het model is. Dit kan als nieuw zijn, maar er kunnen ook lichte of goed zichtbare gebruikssporen op zitten. Hoe minder nieuw de wasdroger is, hoe meer korting je uiteindelijk zal krijgen. Er zijn veel populaire merken die hun eigen wasdrogers ook tweedehands aanbieden.
De verkoper of de fabrikant zelf neemt de droger terug, vervangt weer een aantal onderdelen en biedt de droger weer te koop aan. In sommige gevallen kun je tot wel honderden euro’s besparen op de originele aanschafprijs. Het verschil tussen een nieuwe wasdroger en een tweedehands condensdroger is dan niet zo veel, waardoor de tweede optie een aantrekkelijkere keuze is. Weeg voor je aanschaf altijd af wat de voor- en nadelen van beide opties zijn en houd er daarbij rekening mee dat een energiezuinige droger je op de lange termijn veel geld zal besparen!

Goedkope wasdroger assortiment

AEG T8DB86ES min

AEG T8DB86ES

699,00
De AEG T8DB86ES maakt de was droog en beschermt tijdens het drogen. De wasdroger is een: warmtepompdroger. Wasdrogers worden tegenwoordig nog verkocht in twee verschillende types, warmtepompdrogers en condensdrogers. Alle wasdrogers met een energielabel groter dan A zijn milieuvriendelijk. De...
1500212

Bosch WTH85V00NL

649,00
De Bosch WTH85V00NL heeft veel handige functies waardoor het drogen van je kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie warmtepompdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past deze machine in bijna elk interieur. De droger krijgt van 7 consumenten die...
1392240

Miele TSB 143 WP

899,00
De Miele TSB 143 WP belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2023. Deze droger krijgt de reviewscore: 8.7. Deze machine heeft een redelijk klein vulgewicht, namelijk een laadvermogen van 7 kg. Dat maakt hem...
1493079

Samsung DV70TA000TE

549,00
De Samsung DV70TA000TE krijgt een fantastische score toegerekend. Deze wasdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Samsung DV70TA000TE uitstekende reviews van de mensen die het toestel al in huis hebben staan. De droger is beoordeeld door 77...
1467219

Bosch WTXH8M70NL

1.129,00
De Bosch WTXH8M70NL droger is een hoogwaardig model die je natte kleren helemaal droogt. De warmtepompdroger krijgt van 22 eerdere kopers de beoordeling: 9.1. De warmtepompdroger is helaas net een stukje duurder dan andere wasdrogers. Je betaalt hier namelijk 1129.0...
1683304

AEG T7DBNP600

649,00
De AEG T7DBNP600 komt binnen op een fantastische plek in onze top 5 beste drogers van 2023! Deze warmtepompdroger krijgt de score: 8.9. Door het gemiddelde vulgewicht van 8 kg is deze droger geschikt voor een . Een droger kan...
1637146

Beko DH7533RXW

649,00
De Beko DH7533RXW is een warmtepompdroger met heel veel verschillende eigenschappen! Deze wasdroger is beoordeeld door 10 consumenten die je voorgingen met een 8.8. De droger is geschikt voor een door het laadvermogen van 7 kg. Het geluidsniveau van een...
1392276

Miele TSD 443 WP EcoSpeed

1.049,00
Opzoek naar een nieuwe wasdroger? Deze warmtepompdroger van miele staat misschien binnekort bij jou thuis! De warmtepompdroger krijgt de score: 9.1. In tegenstelling tot de andere drogers is dit model redelijk prijzig. Deze wasdroger is geschikt voor een door het...
1611292

Bosch WTXH8E70NL

1.259,00
De Bosch WTXH8E70NL belandt, met een super goed cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2023. Deze wasdroger is beoordeeld door 1 consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een 4.8. De warmtepompdroger is helaas net een...
1710624

Whirlpool FFT M10 72 BE

549,00
Aan het zoeken naar een passende wasdroger en heb je geen idee welke je moet kopen? Deze wasdroger van whirlpool is misschien wel de ideale droger voor jou! De droger krijgt de score: 8.8. Dit toestel heeft een tamelijk klein...
1409420

LG RC80V9AV4Q

899,00
De LG RC80V9AV4Q is een fantastische wasdroger met interessante features. De wasdroger krijgt de beoordeling: 9.3. Deze machine is een normale wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Daardoor kun je de warmtepompdroger neerzetten in een . Het geluidsniveau van een warmtepompdroger...
1710651

Whirlpool W6 D83WB EE

699,00
De Whirlpool W6 D83WB EE heeft veel handige eigenschappen waardoor het drogen van je kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie wasdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit model in bijna elk interieur. Deze droger is beoordeeld door...
1645370

AEG T7DB84PK

599,00
De AEG T7DB84PK staat op een buitengewoon goede plek in onze top 5 beste wasdrogers van 2023. De warmtepompdroger krijgt van 83 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan de reviewscore: 8.7. Dit apparaat is een normale wasdroger door...
1710660

Whirlpool FFT M11 8X3B BE

599,00
De wasdroger van whirlpool is een geweldige wasdroger! Minstens 3 mensen die de warmtepompdroger al thuis hebben staan beoordelen deze droger met een 8.5. Dit model is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Je kunt de wasdroger...
1637167

Beko DH9532GA01 HygieneShiel...

679,00
De Beko DH9532GA01 HygieneShield wasdroger is een hoogwaardig apparaat die je natte kleren grondig droogt! Tenminste 5 experts beoordelen deze droger met een 8.2. Dit apparaat is een relatief grote wasdroger door het vulgewicht van 9 kg. Je kunt de...
1391902

Bosch WTN83202NL

429,00
De Bosch WTN83202NL droger is een hoogwaardig model die je natte wasgoed grondig droogt! Bij het produceren van onze top 5 beste drogers van 2023 hebben wij gekeken naar de reviews van 144 consumenten die je voorgingen. De was droger...
1637183

Beko DR8534GX0 RapiDry

599,00
De Beko DR8534GX0 RapiDry is een fantastische droger met interessante functies! Deze warmtepompdroger krijgt de score: 8.5. Dit toestel heeft een gemiddeld vulgewicht, namelijk een vulgewicht van 8 kg. Dat maakt hem geschikt voor een . Het maximale geluidsniveau van deze wasdroger...
1718364

Bosch WQG233D1NL

779,00
De Bosch WQG233D1NL droger is een hoogwaardig model die je kleren helemaal droogt! Tenminste none eerdere kopers beoordelen deze droger met een none. Dit toestel is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Je kunt de wasdroger gebruiken...
1645356

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

699,00
Deze warmtepompdroger van AEG beschermt tijdens het drogen je kleding zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende warmtepompdroger van hoogwaardige kwaliteit. Ongeveer 54 kopers die je voorgingen beoordelen de droger met een 9.1. Dit apparaat is een gemiddelde...