Goedkope wasdroger

Een goedkope wasdroger heeft een prijs tot €500. Voor dit bedrag heb je een snelle, maar geen energiezuinige droger. Je moet er dus rekening mee houden dat je nieuwe droger op de lange termijn iets duurder zal zijn dan wanneer je voor iets meer geld een goede wasdroger koopt die wel energiezuinig is. 

Op deze pagina lees je alles wat je over goedkope wasdrogers moet weten en vind je de beste goedkope wasdrogers van 2024.

Wat kosten verschillende wasdrogers

Wat is een goedkope wasdroger

Een goedkope wasdroger heeft een aankoopprijs tot €500. Je hebt dan een basismodel waarbij je was snel droog wordt en de aanschafprijs laag is. Bekende merken die goedkope wasdrogers in hun assortiment hebben zijn AEG, Haier, Beko en Hoover. De verschillende soorten wasdrogers van deze fabrikanten zijn allemaal stevig gebouwd en hebben een levensduur die net zo lang is als bij andere drogers. Goedkope wasdrogers beschikken vaak niet over extra functies zelfreinigende condensor, speciale droogprogramma’s en een trommel die extra voorzichtig met je wasgoed omgaat. Dit zijn allemaal functies die het gebruiksgemak aanzienlijk vergroten en waarmee je ook tijd kunt besparen.
Ook is het vulgewicht van een goedkope wasdroger vaak iets lager dan bij andere wasdrogers. De meeste drogers hebben een vulgewicht tussen de 7 kg en 8 kg, wat net voldoende is voor een huishouden van drie personen. Wanneer je een groter huishouden hebt, of vaak grote dingen droogt, zoals dekbedden en gordijnen, dan is een warmtepompdroger droogcapaciteit vaak meer geschikt. Hier kan over het algemeen 9 kg of meer wasgoed in. Het kan daarnaast een goed idee zijn om te investeren in een wasdroger-abonnement of om een tweedehands wasdroger aan te schaffen. Hierbij kun je wel genieten van de voordelen van een beter model, zonder dat je daarvoor de volledige aanschafprijs hoeft te betalen.

De beste goedkope wasdrogers

Een goedkope wasdroger kopen is geen gemakkelijke taak. Behalve de prijs, wil je natuurlijk ook letten op een aantal andere aspecten. In de eerste plaats moet je bepalen welk type wasdroger het beste bij je past, een condensdroger of een warmtepompdroger, een vrijstaand model of een ingebouwde droger. Daarbij zijn er nog extra functies zoals een zelfreinigende condensor, uitgestelde start, resttijd indicatie, verschillende droogprogramma’s en natuurlijk het aantal decibel die bepalen wat het gebruiksgemak van een wasdroger is. Hoe lager je budget voor een wasdroger is, hoe minder van deze functies je zult hebben.

Tijdens je zoektocht naar de beste wasdrogers moet je hier goed over nadenken. De beste condensdrogers zijn iets goedkoper in de aanschaf dan de beste wasdrogers met een warmtepomp, maar daar staat wel weer tegenover dat je energiekosten een stuk hoger zullen zijn en dat het droogproces ook minder goed is voor je wasgoed. We hebben hier de beste wasdrogers van 2024 voor een kleiner budget voor je op een rij gezet:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Soorten goedkope wasdrogers

Goedkope wasdrogers zijn altijd traditionele condensdrogers die je kleding met een hoge temperatuur drogen. Dit heeft twee nadelen. In de eerste plaats kost het veel energie, waardoor je energiekosten flink op kunnen lopen. De meeste goedkope wasdrogers hebben energieklasse B of lager, wat niet erg goed is. Daarbij is de hoge temperatuur ook niet goed voor je wasgoed, de kans dat alles krimpt is vele malen hoger.

Denk aan de lange termijn

Een goedkope wasdroger kopen is op de lange termijn dus niet bepaald voordelig, maar je wasgoed wordt wel snel droog. In tegenstelling tot een warmtepompdroger kun je tot wel 3 keer sneller je wasgoed droog genoeg krijgen.

Warmtepompdrogers

Pas wanneer je binnen een budget van €450 tot €500 gaat kijken, zal je ook een van de beste warmtepompdrogers kunnen aanschaffen. Het bedrag dat je tijdens de aankoop extra betaalt, kun je binnen het eerste jaar al terug verdienen. Een warmtepompdroger met een energielabel A+ bespaart je tot €70 per jaar en bij een model met energielabel A++ kan dat oplopen tot €90.

Een wasdroger leasen of abonnement nemen

In plaats van te settelen voor de beste condensdroger die niet energiezuinig is en niet goed voor je wasgoed zorgt, kun je er ook voor kiezen om een wasdroger te leasen of een abonnement op een wasdroger te nemen.

Kies voor een abonnement

Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag, waardoor je niet in één keer een grote uitgave hoeft te doen. Op die manier kun je toch de beste wasdroger met een goed energielabel of veel extra functies in huis halen. Bij een abonnement krijg je altijd een nieuwe wasdroger en als je een deal in combinatie met een nieuwe wasmachine afsluit, kun je vaak nog veel meer besparen.

Een goede garantie

Bij de droger komt ook de garantie dat je kapotte wasdroger altijd binnen 48 uur kosteloos wordt gerepareerd of vervangen. Je zit dus nooit langer dan twee dagen zonder droger. In de meeste gevallen sluit je een abonnement voor een wasdroger af voor een jaar, waarbij je een proefperiode van 30 dagen hebt.

Droger overkopen

Veel aanbieders hebben ook de mogelijkheid om de droger na deze periode over te kopen, waarbij je veel minder betaalt dan de aanschafprijs van een nieuw model. Dit is een goede optie voor als je nu even niet het budget hebt, maar later misschien wel.

Tweedehands wasdroger kopen

Een andere manier om een goede wasdroger of warmtepompdroger aan te schaffen zonder te veel geld uit te geven is een tweedehands model. Als je een website bezoekt die tweedehands drogers aanbiedt, staat er vaak wat de status van het model is. Dit kan als nieuw zijn, maar er kunnen ook lichte of goed zichtbare gebruikssporen op zitten. Hoe minder nieuw de wasdroger is, hoe meer korting je uiteindelijk zal krijgen. Er zijn veel populaire merken die hun eigen wasdrogers ook tweedehands aanbieden.
De verkoper of de fabrikant zelf neemt de droger terug, vervangt weer een aantal onderdelen en biedt de droger weer te koop aan. In sommige gevallen kun je tot wel honderden euro’s besparen op de originele aanschafprijs. Het verschil tussen een nieuwe wasdroger en een tweedehands condensdroger is dan niet zo veel, waardoor de tweede optie een aantrekkelijkere keuze is. Weeg voor je aanschaf altijd af wat de voor- en nadelen van beide opties zijn en houd er daarbij rekening mee dat een energiezuinige droger je op de lange termijn veel geld zal besparen!

Duurkoop is goedkoop

Je hebt misschien wel eens gehoord van de uitdrukking “duurkoop is goedkoop”. Dit is eigenlijk heel toepasselijk als je op het punt staat een wasdroger aan te schaffen. Het lijkt verleidelijk om voor de goedkoopste optie te gaan, maar er zijn een paar redenen waarom je misschien beter iets meer kunt uitgeven.

  1. Besparing op energiekosten: Een van de belangrijkste punten om in overweging te nemen, is energieklasse. Een duurdere wasdroger heeft vaak een betere energieklasse, zoals A+++ in plaats van een B of C klasse bij goedkopere modellen. Dit verschil kan op de lange termijn aanzienlijk zijn. Een energiezuinige wasdroger kan je op jaarbasis flink wat geld besparen.
  2. Betere kwaliteit en levensduur: Duurdere wasdrogers zijn meestal gemaakt van betere materialen en hebben daardoor een langere levensduur. Een goedkoop model kan je na een paar jaar al in de steek laten, waardoor je opnieuw moet investeren. In de tussentijd ben je dan misschien meer kwijt aan reparaties of zelfs aan een nieuwe machine.
  3. Slimme functies: Duurdere wasdrogers zijn vaak uitgerust met slimme technologieën. Denk bijvoorbeeld aan sensoren die de droogtijd automatisch aanpassen, of aan speciale programma’s voor verschillende soorten textiel. Dit soort features maken je leven niet alleen makkelijker, maar kunnen ook bijdragen aan een efficiënter gebruik van het apparaat.
  4. Minder onderhoud: Hoewel elk apparaat onderhoud nodig heeft, hebben duurdere wasdrogers vaak minder frequente en minder kostbare onderhoudsbeurten nodig. Dit komt omdat ze gebouwd zijn met betere onderdelen en meestal ook beter zijn ontworpen. Dus ook hier kun je op de lange termijn geld besparen.

Zo bespaar je geld bij het kopen van een wasdroger

Als het gaat om het kopen van een nieuwe wasdroger, wil iedereen wel wat geld besparen. Toch is het belangrijk om te weten waar je op moet letten om echt op de kosten te besparen zonder in te leveren op kwaliteit en efficiëntie. Hier zijn wat tips die je kunnen helpen om een slimme keuze te maken.

  1. Overweeg de motoropties: Wasdrogers met een invertermotor zijn doorgaans duurder maar ook efficiënter en stiller. Als je puur gaat voor een budgetoptie, is een gewone motor voldoende. Let er echter op dat deze over het algemeen minder duurzaam en zuinig zijn.
  2. De deur en afwerking: luxe versus noodzaak: Modellen met een glazen deur en luxe afwerking zijn vaak duurder. Als je echt wilt besparen, kun je deze extraatjes beter overslaan. De functionaliteit van de droger wordt er namelijk niet beter van.
  3. Capaciteit: groot of klein? Wasdrogers met een grotere capaciteit zijn vaak efficiënter, maar alleen als je ze meestal vol kunt krijgen. Als je vaak maar een paar kledingstukken te drogen hebt, kun je beter voor een kleiner model gaan. Een kleinere capaciteit is dan voldoende en bespaart je geld bij aanschaf.
  4. Onderhoud: doe het zelf of laat de machine het doen? Duurdere wasdrogers hebben vaak functies zoals zelfreinigende condensors die het onderhoud verminderen. Als je bereid bent om zelf meer onderhoud te plegen, kun je besparen door een model zonder deze functies te kiezen. Echter, een goede balans tussen prijs en gemak is hier belangrijk.
  5. Kies niet automatisch voor tijdsgestuurde modellen: Tijdsgestuurde drogers zijn vaak goedkoper in aanschaf maar kunnen je op de lange termijn meer kosten. Dit type droger laat je zelf de droogtijd instellen en stopt niet automatisch als de was droog is. Hierdoor kunnen ze veel energie verbruiken, vooral als je vergeet de machine uit te zetten.

Veelgestelde vragen over een goedkope wasdroger

Wat is een goede goedkope droger?

Een goede goedkope wasdroger combineert betrouwbaarheid met efficiëntie. Zoek naar modellen van bekende merken die goede reviews hebben en een energielabel hebben dat ten minste A+ of A is. Het is ook handig om te kiezen voor een wasdroger die past bij jouw behoeften op het gebied van capaciteit en functies.

Hoeveel kost een gemiddelde droger?

De prijs van een gemiddelde wasdroger kan variëren afhankelijk van het merk, model en de functies. Echter, je kunt verwachten dat een basismodel ergens tussen de €400 en €500 zal kosten. Duurdere modellen met extra functies zoals een invertermotor of slimme technologie kunnen oplopen tot boven de €700 of zelfs €1000.

Is een duurdere droger op de lange termijn goedkoper?

Dit kan zeker het geval zijn. Duurdere wasdrogers zijn vaak energiezuiniger en hebben een langere levensduur. Ook de onderhoudskosten kunnen lager zijn. Dus hoewel de initiële kosten hoger zijn, kunnen de totale kosten op de lange termijn lager uitvallen.

Wat zijn de verborgen kosten van een goedkope droger?

Bij goedkopere wasdrogers moet je rekening houden met hogere energiekosten en mogelijk meer onderhoud. Ze hebben vaak een lagere energieklasse en kunnen sneller kapot gaan, wat leidt tot reparatie- of vervangingskosten.

Hoe belangrijk is de garantie bij het kiezen van een goedkope droger?

Garantie is een belangrijke overweging, vooral bij goedkopere modellen die mogelijk niet zo duurzaam zijn. Zorg ervoor dat je weet wat de garantie dekt en voor hoe lang, voordat je je aankoop doet. In de Europese Unie, waaronder Nederland, geldt een minimale wettelijke garantie van twee jaar op nieuwe consumentengoederen zoals wasdrogers. Het zou dus ideaal zijn om een wasdroger aan te schaffen met een garantieperiode die langer is dan twee jaar.

Goedkope wasdroger assortiment