Goedkope wasdroger

Een goedkope wasdroger heeft een prijs tot €500. Voor dit bedrag heb je een snelle, maar geen energiezuinige droger. Je moet er dus rekening mee houden dat je nieuwe droger op de lange termijn iets duurder zal zijn dan wanneer je voor iets meer geld een goede wasdroger koopt die wel energiezuinig is. 

Op deze pagina lees je alles wat je over goedkope wasdrogers moet weten en vind je de beste goedkope wasdrogers van 2023.

Wat kosten verschillende wasdrogers

Wat is een goedkope wasdroger

Een goedkope wasdroger heeft een aankoopprijs tot €500. Je hebt dan een basismodel waarbij je was snel droog wordt en de aanschafprijs laag is. Bekende merken die goedkope wasdrogers in hun assortiment hebben zijn AEG, Haier, Beko en Hoover. De verschillende soorten wasdrogers van deze fabrikanten zijn allemaal stevig gebouwd en hebben een levensduur die net zo lang is als bij andere drogers. Goedkope wasdrogers beschikken vaak niet over extra functies zelfreinigende condensor, speciale droogprogramma’s en een trommel die extra voorzichtig met je wasgoed omgaat. Dit zijn allemaal functies die het gebruiksgemak aanzienlijk vergroten en waarmee je ook tijd kunt besparen.
Ook is het vulgewicht van een goedkope wasdroger vaak iets lager dan bij andere wasdrogers. De meeste drogers hebben een vulgewicht tussen de 7 kg en 8 kg, wat net voldoende is voor een huishouden van drie personen. Wanneer je een groter huishouden hebt, of vaak grote dingen droogt, zoals dekbedden en gordijnen, dan is een warmtepompdroger droogcapaciteit vaak meer geschikt. Hier kan over het algemeen 9 kg of meer wasgoed in. Het kan daarnaast een goed idee zijn om te investeren in een wasdroger-abonnement of om een tweedehands wasdroger aan te schaffen. Hierbij kun je wel genieten van de voordelen van een beter model, zonder dat je daarvoor de volledige aanschafprijs hoeft te betalen.

Vind jouw nieuwe wasdroger

Vind een goede wasdroger door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Goedkope wasdroger

De beste Goedkope wasdrogers

De beste goedkope wasdrogers

Een goedkope wasdroger kopen is geen gemakkelijke taak. Behalve de prijs, wil je natuurlijk ook letten op een aantal andere aspecten. In de eerste plaats moet je bepalen welk type wasdroger het beste bij je past, een condensdroger of een warmtepompdroger, een vrijstaand model of een ingebouwde droger. Daarbij zijn er nog extra functies zoals een zelfreinigende condensor, uitgestelde start, resttijd indicatie, verschillende droogprogramma’s en natuurlijk het aantal decibel die bepalen wat het gebruiksgemak van een wasdroger is. Hoe lager je budget voor een wasdroger is, hoe minder van deze functies je zult hebben.

Tijdens je zoektocht naar de beste wasdrogers moet je hier goed over nadenken. De beste condensdrogers zijn iets goedkoper in de aanschaf dan de beste wasdrogers met een warmtepomp, maar daar staat wel weer tegenover dat je energiekosten een stuk hoger zullen zijn en dat het droogproces ook minder goed is voor je wasgoed. We hebben hier de beste wasdrogers van 2023 voor een kleiner budget voor je op een rij gezet:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Soorten goedkope wasdrogers

Goedkope wasdrogers zijn altijd traditionele condensdrogers die je kleding met een hoge temperatuur drogen. Dit heeft twee nadelen. In de eerste plaats kost het veel energie, waardoor je energiekosten flink op kunnen lopen. De meeste goedkope wasdrogers hebben energieklasse B of lager, wat niet erg goed is. Daarbij is de hoge temperatuur ook niet goed voor je wasgoed, de kans dat alles krimpt is vele malen hoger.

Denk aan de lange termijn

Een goedkope wasdroger kopen is op de lange termijn dus niet bepaald voordelig, maar je wasgoed wordt wel snel droog. In tegenstelling tot een warmtepompdroger kun je tot wel 3 keer sneller je wasgoed droog genoeg krijgen.

Warmtepompdrogers

Pas wanneer je binnen een budget van €450 tot €500 gaat kijken, zal je ook een van de beste warmtepompdrogers kunnen aanschaffen. Het bedrag dat je tijdens de aankoop extra betaalt, kun je binnen het eerste jaar al terug verdienen. Een warmtepompdroger met een energielabel A+ bespaart je tot €70 per jaar en bij een model met energielabel A++ kan dat oplopen tot €90.

Een wasdroger leasen of abonnement nemen

In plaats van te settelen voor de beste condensdroger die niet energiezuinig is en niet goed voor je wasgoed zorgt, kun je er ook voor kiezen om een wasdroger te leasen of een abonnement op een wasdroger te nemen.

Kies voor een abonnement

Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag, waardoor je niet in één keer een grote uitgave hoeft te doen. Op die manier kun je toch de beste wasdroger met een goed energielabel of veel extra functies in huis halen. Bij een abonnement krijg je altijd een nieuwe wasdroger en als je een deal in combinatie met een nieuwe wasmachine afsluit, kun je vaak nog veel meer besparen.

Een goede garantie

Bij de droger komt ook de garantie dat je kapotte wasdroger altijd binnen 48 uur kosteloos wordt gerepareerd of vervangen. Je zit dus nooit langer dan twee dagen zonder droger. In de meeste gevallen sluit je een abonnement voor een wasdroger af voor een jaar, waarbij je een proefperiode van 30 dagen hebt.

Droger overkopen

Veel aanbieders hebben ook de mogelijkheid om de droger na deze periode over te kopen, waarbij je veel minder betaalt dan de aanschafprijs van een nieuw model. Dit is een goede optie voor als je nu even niet het budget hebt, maar later misschien wel.

Tweedehands wasdroger kopen

Een andere manier om een goede wasdroger of warmtepompdroger aan te schaffen zonder te veel geld uit te geven is een tweedehands model. Als je een website bezoekt die tweedehands drogers aanbiedt, staat er vaak wat de status van het model is. Dit kan als nieuw zijn, maar er kunnen ook lichte of goed zichtbare gebruikssporen op zitten. Hoe minder nieuw de wasdroger is, hoe meer korting je uiteindelijk zal krijgen. Er zijn veel populaire merken die hun eigen wasdrogers ook tweedehands aanbieden.
De verkoper of de fabrikant zelf neemt de droger terug, vervangt weer een aantal onderdelen en biedt de droger weer te koop aan. In sommige gevallen kun je tot wel honderden euro’s besparen op de originele aanschafprijs. Het verschil tussen een nieuwe wasdroger en een tweedehands condensdroger is dan niet zo veel, waardoor de tweede optie een aantrekkelijkere keuze is. Weeg voor je aanschaf altijd af wat de voor- en nadelen van beide opties zijn en houd er daarbij rekening mee dat een energiezuinige droger je op de lange termijn veel geld zal besparen!

Goedkope wasdroger assortiment

1683304

AEG T7DBNP600 SensiDry

699,00
De AEG T7DBNP600 SensiDry heeft veel handige functies waardoor het drogen van je wasgoed vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie droger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit model in bijna elk interieur. Bij het maken van onze top...
1718364

Bosch WQG233D1NL

899,00
De Bosch WQG233D1NL droger is een hoogwaardig model die je kleding helemaal droogt! De wasdroger krijgt de score: 8.4. Coolblue heeft de Bosch WQG233D1NL gekozen als de best geteste droger van 2023! Dit betekent dat de droger van hoogwaardige kwaliteit...
1392276

Miele TSD 443 WP EcoSpeed

1.049,00
Opzoek naar een nieuwe wasdroger? Deze warmtepompdroger van miele staat misschien binnekort bij jou thuis! De warmtepompdroger krijgt de score: 9.1. In tegenstelling tot de andere drogers is dit model redelijk prijzig. Deze wasdroger is geschikt voor een door het...
1376698

Haier HD80-B636W

439,00
Zoek je een nieuwe wasdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. Deze condensdroger van haier is dé droger die je zoekt. Deze droger krijgt de reviewscore: 8.9. Dit alles voor een hele scherpe prijs! De condensdroger is geschikt voor een...
1567020

Siemens WT45W475NL

799,00
De Siemens WT45W475NL komt binnen op een uitstekende plek in onze top 5 beste drogers van 2023! Deze warmtepompdroger krijgt de beoordeling: 9.1. De Siemens WT45W475NL is bij Coolblue gekozen als de best gesteste wasdroger van 2023. Dit model is...
1798927

Samsung DV90BB7445GES2 Bespo...

1.149,00
De Samsung DV90BB7445GES2 Bespoke belandt, met een uitstekend cijfer in onze top 5 beste drogers van 2023! De wasdroger is beoordeeld door none consumenten die je voorgingen met een none. Met een prijs van 1149.0 kunnen we zeggen dat de...
1467219

Bosch WTXH8M70NL

1.129,00
De Bosch WTXH8M70NL droger is een hoogwaardig model die je natte kleren helemaal droogt. De warmtepompdroger krijgt van 22 eerdere kopers de beoordeling: 9.1. De warmtepompdroger is helaas net een stukje duurder dan andere wasdrogers. Je betaalt hier namelijk 1129.0...
1637167

Beko DH9532GA01 HygieneShiel...

679,00
De Beko DH9532GA01 HygieneShield wasdroger is een hoogwaardig apparaat die je natte kleren grondig droogt! Tenminste 5 experts beoordelen deze droger met een 8.2. Dit apparaat is een relatief grote wasdroger door het vulgewicht van 9 kg. Je kunt de...
1645374

AEG T6DBC482

519,00
De AEG T6DBC482 is een super goede condensdroger met interessante features! Bij het bepalen van onze top 5 beste drogers van 2023 hebben wij gekeken naar de cijfers van 183 consumenten die de condensdroger al thuis hebben staan. De AEG T6DBC482 krijgt...
1645375

AEG T6DB72GP ProSense

499,00
Bezig met een zoektocht naar een goede condensdroger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze condensdroger van AEG is waarschijnlijk de geschikte wasdroger voor jou. Deze wasdroger is beoordeeld door 182 consumenten die je voorgingen met een...
1859392

Hoover HLE H8A2DE-S

549,00
Deze droger van hoover beschermt tijdens het drogen je kleding zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende droger van hoogwaardige kwaliteit! De warmtepompdroger krijgt de reviewscore: none. Deze machine is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8...
1467176

Siemens WT8HXM75NL

1.129,00
De Siemens WT8HXM75NL staat op een hele goede plek in onze top 5 door zijn sterke functies! Deze warmtepompdroger krijgt de score: 9.7. Deze warmtepompdroger is wel wat aan de prijzige kant. Dit model heeft een relatief hoog laadvermogen, namelijk...
1817208

Miele TSA 233 WP

1.059,00
De Miele TSA 233 WP is een warmtepompdroger met veel verschillende functies. Deze wasdroger krijgt het cijfer: none. Dit model is wel iets duurder vergeleken met andere modellen. De warmtepompdroger heeft een laadvermogen van 7 kg. Een droger kan het...
1551302

Samsung DV80T6220LX/S2

799,00
De Samsung DV80T6220LX/S2 is een super goede warmtepompdroger met interessante functies! Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 27 consumenten die je voorgingen met een 9.4. De Samsung DV80T6220LX/S2 is door Coolblue als beste wasdroger getest. Dat zegt over de wasdroger dat hij erg...
1645355

AEG T8DBE86W

749,00
De AEG T8DBE86W staat op een fantastische plek binnen onze top 5 door zijn sterke features. Deze warmtepompdroger krijgt het cijfer: 9.0. Dit apparaat is een gemiddelde wasdroger door het vulgewicht van 8 kg. Je kunt de wasdroger gebruiken in...
1860787

AEG TR71CWZ84 SensiDry

649,00
De AEG TR71CWZ84 SensiDry is een wasdroger met een legio aan verschillende eigenschappen. Ongeveer 9 mensen die de warmtepompdroger al thuis hebben staan beoordelen deze droger met een 8.8. Dit apparaat is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8...
1395165

Siemens WT43N28CFG

509,00
Zoek je een nieuwe droger en heb je geen idee welke je moet kopen? Deze condensdroger van siemens is misschien wel de perfecte wasdroger voor jou. Ongeveer 15 kopers die je voorgingen beoordelen deze wasdroger met een 8.8. De Siemens...
1388428

Bosch WTR83V01NL

499,00
De Bosch WTR83V01NL krijgt een voortreffelijke score toegerekend. Deze warmtepompdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Bosch WTR83V01NL voortreffelijke reviews van de mensen die het model al in huis hebben staan. Bij het opstellen van onze top...
1391906

Siemens WT43N272NL

549,00
De Siemens WT43N272NL staat op een voortreffelijke plek in onze top 5 beste drogers van 2023! Deze wasdroger krijgt van 39 eerdere kopers het cijfer: 8.4. Dit toestel is een normale condensdroger door het laadvermogen van 8 kg. Daardoor kun...
1675662

Beko DR8535TX01

709,00
De Beko DR8535TX01 is een voortreffelijke wasdroger met interessante eigenschappen. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door none mensen die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een none. De wasdroger is geschikt voor een door het vulgewicht van 8 kg. Het geluidsniveau van...
1797937

Samsung DV90BB7445GBS2 Bespo...

1.199,00
Zoek je een nieuwe wasdroger? Deze wasdroger van samsung staat misschien binnekort bij jou thuis. Deze droger krijgt de reviewscore: 8.9. Deze wasdroger is wel wat aan de prijzige kant. Deze machine valt onder de categorie: grote drogers. Dit komt...