Goedkope wasdroger

Een goedkope wasdroger heeft een prijs tot €500. Voor dit bedrag heb je een snelle, maar geen energiezuinige droger. Je moet er dus rekening mee houden dat je nieuwe droger op de lange termijn iets duurder zal zijn dan wanneer je voor iets meer geld een goede wasdroger koopt die wel energiezuinig is. 

Op deze pagina lees je alles wat je over goedkope wasdrogers moet weten en vind je de beste goedkope wasdrogers van 2022.

Wat kosten verschillende wasdrogers

Wat is een goedkope wasdroger

Een goedkope wasdroger heeft een aankoopprijs tot €500. Je hebt dan een basismodel waarbij je was snel droog wordt en de aanschafprijs laag is. Bekende merken die goedkope wasdrogers in hun assortiment hebben zijn AEG, Haier, Beko en Hoover. De verschillende soorten wasdrogers van deze fabrikanten zijn allemaal stevig gebouwd en hebben een levensduur die net zo lang is als bij andere drogers. Goedkope wasdrogers beschikken vaak niet over extra functies zelfreinigende condensor, speciale droogprogramma’s en een trommel die extra voorzichtig met je wasgoed omgaat. Dit zijn allemaal functies die het gebruiksgemak aanzienlijk vergroten en waarmee je ook tijd kunt besparen.
Ook is het vulgewicht van een goedkope wasdroger vaak iets lager dan bij andere wasdrogers. De meeste drogers hebben een vulgewicht tussen de 7 kg en 8 kg, wat net voldoende is voor een huishouden van drie personen. Wanneer je een groter huishouden hebt, of vaak grote dingen droogt, zoals dekbedden en gordijnen, dan is een warmtepompdroger droogcapaciteit vaak meer geschikt. Hier kan over het algemeen 9 kg of meer wasgoed in. Het kan daarnaast een goed idee zijn om te investeren in een wasdroger-abonnement of om een tweedehands wasdroger aan te schaffen. Hierbij kun je wel genieten van de voordelen van een beter model, zonder dat je daarvoor de volledige aanschafprijs hoeft te betalen.

Vind jouw nieuwe wasdroger

Vind een goede wasdroger door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Goedkope wasdroger

De beste Goedkope wasdrogers

De beste goedkope wasdrogers

Een goedkope wasdroger kopen is geen gemakkelijke taak. Behalve de prijs, wil je natuurlijk ook letten op een aantal andere aspecten. In de eerste plaats moet je bepalen welk type wasdroger het beste bij je past, een condensdroger of een warmtepompdroger, een vrijstaand model of een ingebouwde droger. Daarbij zijn er nog extra functies zoals een zelfreinigende condensor, uitgestelde start, resttijd indicatie, verschillende droogprogramma’s en natuurlijk het aantal decibel die bepalen wat het gebruiksgemak van een wasdroger is. Hoe lager je budget voor een wasdroger is, hoe minder van deze functies je zult hebben.

Tijdens je zoektocht naar de beste wasdrogers moet je hier goed over nadenken. De beste condensdrogers zijn iets goedkoper in de aanschaf dan de beste wasdrogers met een warmtepomp, maar daar staat wel weer tegenover dat je energiekosten een stuk hoger zullen zijn en dat het droogproces ook minder goed is voor je wasgoed. We hebben hier de beste wasdrogers van 2022 voor een kleiner budget voor je op een rij gezet:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Soorten goedkope wasdrogers

Goedkope wasdrogers zijn altijd traditionele condensdrogers die je kleding met een hoge temperatuur drogen. Dit heeft twee nadelen. In de eerste plaats kost het veel energie, waardoor je energiekosten flink op kunnen lopen. De meeste goedkope wasdrogers hebben energieklasse B of lager, wat niet erg goed is. Daarbij is de hoge temperatuur ook niet goed voor je wasgoed, de kans dat alles krimpt is vele malen hoger.

Denk aan de lange termijn

Een goedkope wasdroger kopen is op de lange termijn dus niet bepaald voordelig, maar je wasgoed wordt wel snel droog. In tegenstelling tot een warmtepompdroger kun je tot wel 3 keer sneller je wasgoed droog genoeg krijgen.

Warmtepompdrogers

Pas wanneer je binnen een budget van €450 tot €500 gaat kijken, zal je ook een van de beste warmtepompdrogers kunnen aanschaffen. Het bedrag dat je tijdens de aankoop extra betaalt, kun je binnen het eerste jaar al terug verdienen. Een warmtepompdroger met een energielabel A+ bespaart je tot €70 per jaar en bij een model met energielabel A++ kan dat oplopen tot €90.

Een wasdroger leasen of abonnement nemen

In plaats van te settelen voor de beste condensdroger die niet energiezuinig is en niet goed voor je wasgoed zorgt, kun je er ook voor kiezen om een wasdroger te leasen of een abonnement op een wasdroger te nemen.

Kies voor een abonnement

Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag, waardoor je niet in één keer een grote uitgave hoeft te doen. Op die manier kun je toch de beste wasdroger met een goed energielabel of veel extra functies in huis halen. Bij een abonnement krijg je altijd een nieuwe wasdroger en als je een deal in combinatie met een nieuwe wasmachine afsluit, kun je vaak nog veel meer besparen.

Een goede garantie

Bij de droger komt ook de garantie dat je kapotte wasdroger altijd binnen 48 uur kosteloos wordt gerepareerd of vervangen. Je zit dus nooit langer dan twee dagen zonder droger. In de meeste gevallen sluit je een abonnement voor een wasdroger af voor een jaar, waarbij je een proefperiode van 30 dagen hebt.

Droger overkopen

Veel aanbieders hebben ook de mogelijkheid om de droger na deze periode over te kopen, waarbij je veel minder betaalt dan de aanschafprijs van een nieuw model. Dit is een goede optie voor als je nu even niet het budget hebt, maar later misschien wel.

Tweedehands wasdroger kopen

Een andere manier om een goede wasdroger of warmtepompdroger aan te schaffen zonder te veel geld uit te geven is een tweedehands model. Als je een website bezoekt die tweedehands drogers aanbiedt, staat er vaak wat de status van het model is. Dit kan als nieuw zijn, maar er kunnen ook lichte of goed zichtbare gebruikssporen op zitten. Hoe minder nieuw de wasdroger is, hoe meer korting je uiteindelijk zal krijgen. Er zijn veel populaire merken die hun eigen wasdrogers ook tweedehands aanbieden.
De verkoper of de fabrikant zelf neemt de droger terug, vervangt weer een aantal onderdelen en biedt de droger weer te koop aan. In sommige gevallen kun je tot wel honderden euro’s besparen op de originele aanschafprijs. Het verschil tussen een nieuwe wasdroger en een tweedehands condensdroger is dan niet zo veel, waardoor de tweede optie een aantrekkelijkere keuze is. Weeg voor je aanschaf altijd af wat de voor- en nadelen van beide opties zijn en houd er daarbij rekening mee dat een energiezuinige droger je op de lange termijn veel geld zal besparen!

Goedkope wasdroger assortiment

1386382

Bosch WTG846C0NL

549,00
De Bosch WTG846C0NL wasdroger is een hoogwaardig apparaat die je natte was perfect droogt! De condensdroger krijgt de beoordeling: 9.1. Door het gemiddelde vulgewicht van 8 kg is deze wasdroger geschikt voor een . Een condensdroger kan het volgende geluidsniveau...
1497085

Siemens WT45HV00NL

649,00
De Siemens WT45HV00NL is een fantastische wasdroger met interessante features! Tenminste 8 kopers die je voorgingen beoordelen de droger met een 9.3. Dit model heeft een gemiddeld laadvermogen, namelijk een laadvermogen van 8 kg. Dat maakt hem geschikt voor een . Het...
1742339

Haier HD90-A3959

779,00
Aan het zoeken naar een passende warmtepompdroger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze wasdroger van haier is waarschijnlijk de juiste droger voor jou. Bij het produceren van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij...
1449935

AEG T7DBNP400

579,00
De AEG T7DBNP400 heeft veel handige functies waardoor het drogen van je natte kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie wasdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit toestel in bijna elk interieur. De warmtepompdroger krijgt van 50 mensen...
1590787

AEG T8DENSP84 AbsoluteCare

699,00
De warmtepompdroger van AEG is een uitstekende warmtepompdroger! Ongeveer 35 mensen die de droger al thuis hebben staan beoordelen deze warmtepompdroger met een 8.4. Door het normale laadvermogen van 8 kg is deze wasdroger geschikt voor een . Het geluidsniveau...
1389289

AEG T9DENS87 FiberPro

879,00
De AEG T9DENS87 FiberPro staat op een hele goede plek binnen onze top 5 beste drogers van 2022. Tenminste 197 kopers die je voorgingen beoordelen de droger met een 9.2. De droger is geschikt voor een door het vulgewicht van...
1648004

Hoover NDPEH9A3TCBEXS-S

699,00
De Hoover NDPEH9A3TCBEXS-S heeft veel handige functies waardoor het drogen van je natte kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie droger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit model in bijna elk interieur. Ongeveer 2 experts beoordelen deze wasdroger...
1518490

Samsung DV80TA220AE

599,00
Aan het zoeken naar een nieuwe droger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze warmtepompdroger van samsung is misschien wel de geschikte warmtepompdroger voor bij jou thuis. De wasdroger krijgt van 167 consumenten die de droger al...
1629490

Beko DC7230BX1

349,00
De Beko DC7230BX1 condensdroger is een hoogwaardig model die je natte was volledig droogt. Deze wasdroger krijgt van 11 consumenten die je voorgingen het cijfer: 9.1. Voor een redelijk lage prijs ontvang je veel waarde voor je geld. De aanschafprijs ligt rond...
1655847

Miele TSD 263 WP

1.099,00
De Miele TSD 263 WP komt binnen op een uitstekende plek binnen onze top 5 beste wasdrogers van 2022! Ongeveer 3 eerdere kopers beoordelen deze warmtepompdroger met een 8.9. De wasdroger kost 1099.0, dat is redelijk prijzig voor een nieuwe warmtepompdroger....
1705290

Whirlpool W6 D94WR BE

799,00
De Whirlpool W6 D94WR BE belandt, met een buitengewoon goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022. Deze droger krijgt van none kopers die je voorgingen de beoordeling: none. Dit toestel heeft een relatief hoog vulgewicht, namelijk een...
1391324

LG RC90V9AV3Q

999,00
De LG RC90V9AV3Q is een wasdroger met heel veel verschillende functies. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 34 kopers die je voorgingen met een 9.6. Dit model is een relatief grote wasdroger door het vulgewicht van 9 kg. Daardoor kun je...
1493129

Samsung DV90TA240AE

749,00
Zoekende naar een passende warmtepompdroger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze warmtepompdroger van samsung is misschien wel de perfecte warmtepompdroger voor bij jou thuis! Deze warmtepompdroger krijgt de reviewscore: 9.0. De warmtepompdroger is geschikt voor een...
1630452

AEG T9DEN98BC FiberPro

999,00
De wasdroger van AEG is een voortreffelijke droger. Ten minste 1 mensen die de warmtepompdroger al thuis hebben staan beoordelen de wasdroger met een 10.0. Deze wasdroger heeft een vulgewicht van 9 kg en is geschikt voor een . Het...
1395033

Miele TSJ 663 WP Eco

1.499,00
De Miele TSJ 663 WP Eco is een voortreffelijke warmtepompdroger met interessante features. Bij het opstellen van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de beoordelingen van 37 consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan. De Miele...
1683304

AEG T7DBNP600

649,00
De AEG T7DBNP600 komt binnen op een fantastische plek in onze top 5 beste drogers van 2022! Deze warmtepompdroger krijgt de score: 8.9. Door het gemiddelde vulgewicht van 8 kg is deze droger geschikt voor een . Een droger kan...
1553774

LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning

799,00
De LG RH90V5AV6Q Auto Cleaning wasdroger is een hoogwaardig apparaat die je was volledig droogt. De droger krijgt het cijfer: 8.8. Deze machine heeft een tamelijk groot laadvermogen, namelijk een laadvermogen van 9 kg. Dat maakt hem geschikt voor een...