Goedkope wasdroger

Een goedkope wasdroger heeft een prijs tot €500. Voor dit bedrag heb je een snelle, maar geen energiezuinige droger. Je moet er dus rekening mee houden dat je nieuwe droger op de lange termijn iets duurder zal zijn dan wanneer je voor iets meer geld een goede wasdroger koopt die wel energiezuinig is. 

Op deze pagina lees je alles wat je over goedkope wasdrogers moet weten en vind je de beste goedkope wasdrogers van 2022.

Wat kosten verschillende wasdrogers

Wat is een goedkope wasdroger

Een goedkope wasdroger heeft een aankoopprijs tot €500. Je hebt dan een basismodel waarbij je was snel droog wordt en de aanschafprijs laag is. Bekende merken die goedkope wasdrogers in hun assortiment hebben zijn AEG, Haier, Beko en Hoover. De verschillende soorten wasdrogers van deze fabrikanten zijn allemaal stevig gebouwd en hebben een levensduur die net zo lang is als bij andere drogers. Goedkope wasdrogers beschikken vaak niet over extra functies zelfreinigende condensor, speciale droogprogramma’s en een trommel die extra voorzichtig met je wasgoed omgaat. Dit zijn allemaal functies die het gebruiksgemak aanzienlijk vergroten en waarmee je ook tijd kunt besparen.
Ook is het vulgewicht van een goedkope wasdroger vaak iets lager dan bij andere wasdrogers. De meeste drogers hebben een vulgewicht tussen de 7 kg en 8 kg, wat net voldoende is voor een huishouden van drie personen. Wanneer je een groter huishouden hebt, of vaak grote dingen droogt, zoals dekbedden en gordijnen, dan is een warmtepompdroger droogcapaciteit vaak meer geschikt. Hier kan over het algemeen 9 kg of meer wasgoed in. Het kan daarnaast een goed idee zijn om te investeren in een wasdroger-abonnement of om een tweedehands wasdroger aan te schaffen. Hierbij kun je wel genieten van de voordelen van een beter model, zonder dat je daarvoor de volledige aanschafprijs hoeft te betalen.

Vind jouw nieuwe wasdroger

Vind een goede wasdroger door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Goedkope wasdroger

De beste Goedkope wasdrogers

De beste goedkope wasdrogers

Een goedkope wasdroger kopen is geen gemakkelijke taak. Behalve de prijs, wil je natuurlijk ook letten op een aantal andere aspecten. In de eerste plaats moet je bepalen welk type wasdroger het beste bij je past, een condensdroger of een warmtepompdroger, een vrijstaand model of een ingebouwde droger. Daarbij zijn er nog extra functies zoals een zelfreinigende condensor, uitgestelde start, resttijd indicatie, verschillende droogprogramma’s en natuurlijk het aantal decibel die bepalen wat het gebruiksgemak van een wasdroger is. Hoe lager je budget voor een wasdroger is, hoe minder van deze functies je zult hebben.

Tijdens je zoektocht naar de beste wasdrogers moet je hier goed over nadenken. De beste condensdrogers zijn iets goedkoper in de aanschaf dan de beste wasdrogers met een warmtepomp, maar daar staat wel weer tegenover dat je energiekosten een stuk hoger zullen zijn en dat het droogproces ook minder goed is voor je wasgoed. We hebben hier de beste wasdrogers van 2022 voor een kleiner budget voor je op een rij gezet:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Soorten goedkope wasdrogers

Goedkope wasdrogers zijn altijd traditionele condensdrogers die je kleding met een hoge temperatuur drogen. Dit heeft twee nadelen. In de eerste plaats kost het veel energie, waardoor je energiekosten flink op kunnen lopen. De meeste goedkope wasdrogers hebben energieklasse B of lager, wat niet erg goed is. Daarbij is de hoge temperatuur ook niet goed voor je wasgoed, de kans dat alles krimpt is vele malen hoger.

Denk aan de lange termijn

Een goedkope wasdroger kopen is op de lange termijn dus niet bepaald voordelig, maar je wasgoed wordt wel snel droog. In tegenstelling tot een warmtepompdroger kun je tot wel 3 keer sneller je wasgoed droog genoeg krijgen.

Warmtepompdrogers

Pas wanneer je binnen een budget van €450 tot €500 gaat kijken, zal je ook een van de beste warmtepompdrogers kunnen aanschaffen. Het bedrag dat je tijdens de aankoop extra betaalt, kun je binnen het eerste jaar al terug verdienen. Een warmtepompdroger met een energielabel A+ bespaart je tot €70 per jaar en bij een model met energielabel A++ kan dat oplopen tot €90.

Een wasdroger leasen of abonnement nemen

In plaats van te settelen voor de beste condensdroger die niet energiezuinig is en niet goed voor je wasgoed zorgt, kun je er ook voor kiezen om een wasdroger te leasen of een abonnement op een wasdroger te nemen.

Kies voor een abonnement

Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag, waardoor je niet in één keer een grote uitgave hoeft te doen. Op die manier kun je toch de beste wasdroger met een goed energielabel of veel extra functies in huis halen. Bij een abonnement krijg je altijd een nieuwe wasdroger en als je een deal in combinatie met een nieuwe wasmachine afsluit, kun je vaak nog veel meer besparen.

Een goede garantie

Bij de droger komt ook de garantie dat je kapotte wasdroger altijd binnen 48 uur kosteloos wordt gerepareerd of vervangen. Je zit dus nooit langer dan twee dagen zonder droger. In de meeste gevallen sluit je een abonnement voor een wasdroger af voor een jaar, waarbij je een proefperiode van 30 dagen hebt.

Droger overkopen

Veel aanbieders hebben ook de mogelijkheid om de droger na deze periode over te kopen, waarbij je veel minder betaalt dan de aanschafprijs van een nieuw model. Dit is een goede optie voor als je nu even niet het budget hebt, maar later misschien wel.

Tweedehands wasdroger kopen

Een andere manier om een goede wasdroger of warmtepompdroger aan te schaffen zonder te veel geld uit te geven is een tweedehands model. Als je een website bezoekt die tweedehands drogers aanbiedt, staat er vaak wat de status van het model is. Dit kan als nieuw zijn, maar er kunnen ook lichte of goed zichtbare gebruikssporen op zitten. Hoe minder nieuw de wasdroger is, hoe meer korting je uiteindelijk zal krijgen. Er zijn veel populaire merken die hun eigen wasdrogers ook tweedehands aanbieden.
De verkoper of de fabrikant zelf neemt de droger terug, vervangt weer een aantal onderdelen en biedt de droger weer te koop aan. In sommige gevallen kun je tot wel honderden euro’s besparen op de originele aanschafprijs. Het verschil tussen een nieuwe wasdroger en een tweedehands condensdroger is dan niet zo veel, waardoor de tweede optie een aantrekkelijkere keuze is. Weeg voor je aanschaf altijd af wat de voor- en nadelen van beide opties zijn en houd er daarbij rekening mee dat een energiezuinige droger je op de lange termijn veel geld zal besparen!

Goedkope wasdroger assortiment

1685435

AEG T7DBNP612

649,00
De warmtepompdroger van AEG is een geweldige droger! De wasdroger is beoordeeld door none experts met een none. Deze machine heeft een tamelijk laag vulgewicht, namelijk een vulgewicht van 7 kg. Dat maakt hem geschikt voor een . Een wasdroger...
1655985

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

1.099,00
De Miele TSC 563 WP EcoSpeed krijgt een geweldige score toegerekend. Deze droger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Miele TSC 563 WP EcoSpeed uitstekende reviews van de mensen die het apparaat al in huis hebben staan!...
1392315

Miele TSF 643 WP EcoSpeed

1.149,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe droger? Deze droger van miele staat misschien binnekort jou! Deze droger krijgt het cijfer: 9.0. Dit model is wel iets duurder vergeleken met andere modellen. Deze wasdroger is geschikt voor een door het...
1637153

Beko DH8733GA0

679,00
De Beko DH8733GA0 staat op een super goede plek binnen onze top 5 beste wasdrogers van 2022. Deze wasdroger krijgt van 11 mensen die de droger al thuis hebben staan de beoordeling: 8.4. Deze droger is geschikt voor een door...
1431553

Miele PDR 300 HP SmartBiz

1.779,00
De Miele PDR 300 HP SmartBiz komt binnen op een geweldige plek binnen onze top 5 beste wasdrogers van 2022! De droger krijgt de reviewscore: 8.8. Alhoewel de Miele PDR 300 HP SmartBiz een droger is met een hoge kwaliteit...
1391906

Siemens WT43N272NL

549,00
De Siemens WT43N272NL staat op een voortreffelijke plek in onze top 5 beste drogers van 2022! Deze wasdroger krijgt van 39 eerdere kopers het cijfer: 8.4. Dit toestel is een normale condensdroger door het laadvermogen van 8 kg. Daardoor kun...
1645374

AEG T6DBC482

519,00
De AEG T6DBC482 is een super goede condensdroger met interessante features! Bij het bepalen van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 183 consumenten die de condensdroger al thuis hebben staan. De AEG T6DBC482 krijgt...
1679238

Siemens WQ41G2M0FG

819,00
De Siemens WQ41G2M0FG krijgt een fantastische score toegerekend. Deze wasdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Siemens WQ41G2M0FG fantastische reviews van de mensen die het model al in huis hebben staan. Bij het opzetten van onze top...
1514043

Siemens WT7U4600NL

749,00
De Siemens WT7U4600NL is een geweldige droger met interessante features! Ten minste 81 experts beoordelen deze wasdroger met een 9.3. De droger is geschikt voor een door het vulgewicht van 8 kg. Het maximale geluidsniveau van deze wasdroger is 64 dB. In...
1611292

Bosch WTXH8E70NL

1.259,00
De Bosch WTXH8E70NL belandt, met een super goed cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. Deze wasdroger is beoordeeld door 1 consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een 4.8. De warmtepompdroger is helaas net een...
1456238

ASKO T408HD.W

1.099,00
De ASKO T408HD.W is een wasdroger met heel veel verschillende features! De warmtepompdroger krijgt van 1 consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan de score: 9.0. Helaas is de wasdroger een stukje duurder dan andere modellen. Voor deze wasdroger...
1500054

Siemens WT43HV00NL

719,00
De Siemens WT43HV00NL komt binnen op een geweldige plek in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 6 experts met een 8.5. Deze machine valt onder de categorie: Kleine warmtepompdrogers. Dit komt door het laadvermogen...
1368202

Haier HD80-A636-DF

499,00
De Haier HD 80-A636-DF droger is een hoogwaardig apparaat die je natte kleren helemaal droogt. De wasdroger is beoordeeld door 186 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan met een 8.9. Deze machine is een normale wasdroger door het...
1656074

Miele TSL 783 WP EcoSpeed...

1.699,00
Aan het kijken naar een nieuwe wasdroger? Stop maar met zoeken! Deze wasdroger van miele is dé wasdroger die je zoekt. Ongeveer none consumenten die je voorgingen beoordelen deze warmtepompdroger met een none. Alhoewel de Miele TSL 783 WP EcoSpeed...
1493079

Samsung DV70TA000TE

549,00
De Samsung DV70TA000TE krijgt een fantastische score toegerekend. Deze wasdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Samsung DV70TA000TE uitstekende reviews van de mensen die het toestel al in huis hebben staan. De droger is beoordeeld door 77...
1497085

Siemens WT45HV00NL

649,00
De Siemens WT45HV00NL is een fantastische wasdroger met interessante features! Tenminste 8 kopers die je voorgingen beoordelen de droger met een 9.3. Dit model heeft een gemiddeld laadvermogen, namelijk een laadvermogen van 8 kg. Dat maakt hem geschikt voor een . Het...
1391324

LG RC90V9AV3Q

999,00
De LG RC90V9AV3Q is een wasdroger met heel veel verschillende functies. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 34 kopers die je voorgingen met een 9.6. Dit model is een relatief grote wasdroger door het vulgewicht van 9 kg. Daardoor kun je...
1467199

Siemens WT7HXM00NL

1.049,00
Deze droger van siemens beschermt tijdens het drogen je was zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende droger van hoogwaardige kwaliteit! Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 14 consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een 8.8....