Beste warmtepompdroger van 2022

Een warmtepompdroger is de energiezuinigste droger die momenteel op de markt te koop is. Een warmtepompdroger hergebruikt namelijk de warmtelucht in de trommel waardoor hij een stuk energiezuiniger droogt.

Een nieuwe warmtepompdroger kopen? We hebben een overzicht met de beste warmtepompdroger van 2022 voor je gemaakt:

Warmtepompdroger

Wat is een warmtepompdroger

Een warmtepompdroger is één van de varianten van een wasdroger, en wel de meest energiezuinige variant. Het verschil kan wel oplopen tot 60 procent. Het verschil komt met name door de lage droogtemperatuur. Dit komt door het gebruik van een pomp en een koelmiddel. De pomp zet het koelmiddel om van gasvorm naar vloeibaar. Hier komt warmte bij vrij, welke naar de trommel verplaatst en het wasgoed verwarmt. Tijdens dit proces komt er vochtige lucht vrij welke wordt opgevangen in een reservoir. De droge lucht wordt opnieuw gebruikt.

Door het hergebruiken van de lucht wordt er aanzienlijk minder energie verbruikt. Naar het mindere energieverbuik heeft een warmtepompdroger nog een aantal voordelen: de kleding slijt minder snel door de lagere temperatuur en de bouwkwaliteit, en dus de levensduur, is vaak beter dan van een condensdroger! Toch zijn er veel warmtepompdrogers, en daarom zetten we op een rij waar je op kunt letten bij het kiezen van de juiste warmtepompdroger en natuurlijk welke het beste beoordeeld worden. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

De beste warmtepompdroger van 2022

De beste warmtepompdroger moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet de beste warmtepompdroger goed werken. Hier komt bij kijken dat het wasgoed niet alleen goed gedroogd wordt, maar ook dat de warmtepompdroger voor weinig slijtage zorgt. Daarbij kijken we naar de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger, want hoe beter de bouwkwaliteit, hoe langer de levensduur. Ook letten we op de energiezuinigheid en het gebruiksgemak. En tenslotte kijken we naar de prijs. Want de beste warmtepompdroger van 2022 heeft een gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Deze selectie is gemaakt op basis van de specificaties en de ervaring van gebruikers. We zetten de beste voor je op een rij!

Vind jouw nieuwe warmtepompdroger

Vind een goede warmtepompdroger door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Het energieverbruik van een warmtepompdroger

In de regel verbruikt een warmtepompdroger de helft minder stroom dan een normale (condens)droger. Hij is dus zeker zuiniger. Toch mag een warmtepompdroger zich pas echt energiezuinig noemen indien de warmtepompdroger voldoet aan twee voorwaarden: energieklasse A+++ of gunstiger en een bouwkwaliteit van een middenklasse of topklasse. Heeft een warmtepompdroger een energieklasse A+++ maar een basisklasse bouwkwaliteit? Dat is dit geen energiezuinige warmtepompdroger. De bouwkwaliteit speelt een belangrijke rol omdat het sneller vervangen van een warmtepompdroger niet alleen ongunstig is voor jou portemonnee, maar ook voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan de productie- en vervoerskosten.

Verder geldt: hoe gunstiger het energielabel, hoe minder kosten per jaar. Je bespaart flink op je energierekening door te investeren in een zuinige warmtepompdroger. Vergeleken met een warmtepompdroger met energieklasse B is een warmtepompdroger met energieklasse A+++ tot wel €999 zuiniger gedurende de levensduur van de warmtepompdroger. Bij een energielabel A++ betreft dit €838 en bij een energielabel A+ betreft dit €640. Let op: dit is berekend op basis van 160 droogbeurten per jaar, een levensduur van 12 jaar en een vulgewicht van 8 kilogram. Was jij vaker? Dan is dit bedrag dus nog hoger! Al met al dus zeker de moeite waard. Je zult zien dat de aanschafprijs van een zuiniger model hoger ligt, maar dit verdien je zeker terug. HIn onderstaand overzicht worden de kosten per energielabel tegen het aantal wasbeurten uitgezet om een idee te krijgen van de verschillende energielabels.

Specificaties Monthly
 • 2 wasbeurten
 • 4 wasbeurten
 • 6 wasbeurten
A+++ Monthly
 • € 14
 • € 28
 • € 42
A Monthly
 • € 20
 • € 35
 • € 52
B Monthly
 • € 40
 • € 80
 • € 160

Hoe werkt een warmtepompdroger

De werking van een warmtepompdroger niet heel anders als een condensdroger. Alleen is een warmtepompdroger een stuk zuiniger doordat er een andere techniek wordt gebruikt welke veel energie bespaard.

De techniek achter een warmtepompdroger is simpel. Een standaard condens droger blaast vochtige lucht uit de trommel naar buiten, een warmtepompdroger doet dit anders. Deze maakt met behulp van een compressor het gas (de koelvloeistof) vloeibaar. Hiermee wordt er warmte gegenereerd. Deze warme lucht wordt weer terug in de trommel geblazen. Het vocht wordt opgevangen en de droge lucht wordt gebruikt om de kleding te verwarmen en te drogen. Het is in principe dus een hele slimme manier van het recyclen van warme lucht. Op die manier gebruikt de warmtepompdroger aanzienlijk minder energie.

De voordelen van een warmtepompdroger

Een traditionele droger werkt door lucht te verwarmen, in de trommelkamer te blazen (waar het vocht uit de kleren absorbeert) en vervolgens de vochtige warme lucht af te voeren via een afvoerslang. Een warmtepompdroger werkt daarentegen door lucht te verwarmen, in de trommelkamer te blazen en vervolgens die warme, vochtige lucht uit de trommel te trekken en te koelen tot het punt dat het vocht in een verzamelbak druppelt en druppelt. De koele droge lucht wordt dan verwarmd en teruggevoerd naar de trommel waar het weer vochtig wordt en de cyclus blijft doorgaan. Je hebt dus geen afvoerslang meer nodig. Geen afvoerslang uit het raam en geen gat in de muur. Zo kan de warmtepompdroger of veel meer plekken in huis staan.
Een warmtepompdroger droogt de kleding met een lagere temperatuur. Dit brengt twee voordelen met zich mee: ten eerste is het energieverbruik lager want er is minder warmte nodig. Ten tweede is de lagere temperatuur beter voor het wasgoed. Zo blijft het wasgoed langer mooi en is er minder sprake van slijtage. Wel zo handig als je delicate stoffen wilt drogen! Een warmtepompdroger heeft tegenwoordig ook veel extra droogprogramma’s, denk aan een korter programma, een ecologisch programma, een programma speciaal voor delicate stoffen of bepaalde kleuren, maar ook een programma ingericht op allergieën. En voor de vervelende luchtjes is er ook een oplossing: een stoom programma, om alle vervelende luchtjes uit de kleding te stomen. Zo is er voor ieder wat wils!

Waar let je op

Bij het kopen van een nieuwe warmtepompdroger kom je erachter dat er een flink aanbod is. Je komt op elke webshop een andere selectie tegen. Maar waar let je eigenlijk op? Kies je voor een bepaald merk? Voor bepaalde specificaties? En welke zijn dan voor jou ven belang? We zetten voor je op een rij waar je zoal op kunt letten. Dan kun jij bepalen wat voor jou van belang is, maar weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet!

Energielabel

Een warmtepompdroger is energiezuinig. Het energielabel varieert van A+ tot A+++-10%. Een warmtepompdroger mag zichzelf energiezuinig noemen bij een energielabel van A+++ of hoger (A+++-10%) en een midden- tot topklasse bouwkwaliteit. Het energielabel bepaald wat de jaarlijkse ecologische voetafdruk en de jaarlijkse energiekosten zijn. Een zuinigere wasmachine is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Het scheelt namelijk zo’n €999, €838 en €640 voor respectievelijk energielabel A+++, A++ en A+ ten opzichte van energielabel B. Zeker de moeite waard dus. Let wel op, dit is de besparing over de levensduur van een warmtepompdroger (12 jaar) met 160 droogbeurten per jaar en een vulgewicht van 8 kilogram. Dit is gemiddeld, hoe meer je de warmtepompdroger gebruikt, hoe meer geld je bespaard. Een andere manier om naar de energiekosten te kijken is niet de besparing, maar de kosten zelf. Gemiddeld genomen (op basis van de eerder genoemnde voorwaarden) kost een warmtepompdroger jaarlijks €75 of minder.

Vulgewicht

Rekening houden met het vulgewicht is belangrijk om te voorkomen dat je te vaak de warmtepompdroger aan moet zetten of juist halfvolle trommels hebt. Het vulgewicht van een wasdroger varieert van 6 tot 9 kilogram. Een gewicht van 6 of 7 kilogram is geschikt voor een huishouden van 1 tot 2 personen. Heb je een huishouden van 4 personen dan is een vulgewicht van 8 kilogram geschikt. Een wasdroger met een vulgewicht van 9 kilogram is geschikt voor een huishouden van 5 of meer personen.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een warmtepompdroger bepaald wat de levensduur is. Een warmtepompdroger heeft over het algemeen genomen een midden- of topklasse bouwkwaliteit. Enkele uitzondering hebben een basisklasse bouwkwaliteit, wat niet aangeraden wordt wegens de kortere levensduur. Dat komt met name doordat deze warmtepompdrogers gevoeliger zijn voor slijtage wegens de materialen en de constructie. Er wordt dan ook naar verschillende specificaties gekeken: het materaal van de trommel en deurscharnieren (wel of geen RSV), een koolborstelloze motor, het materiaal van de behuizing (emaille of metaal), een lage vochtuitstoot, een zelfreinigende condensor, een anti-vibratiewanden en reinigingsindicatoren. We raden altijd aan om een topklasse bouwkwaliteit te kiezen. De aanschafprijs ligt dan wat hoger, maar de levensduur is langer en dat verschil verdien je dus vaak terug!

Droogprogramma's

Ben je op zoek naar specifieke droogprogramma’s? Zorg dat dat je hierop selecteert bij de zoektocht naar de ideale warmtepompdroger. Vrijwel elke warmtepompdroger heeft de standaard selectie: kastdroog, strijkdroog, kort en ecologisch. Toch zijn er veel meer programma’s, geschikt voor bepaalde materialen (denk aan wol, zijde, jeans) of bepaalde kledingsoorten (denk aan lingerie, beddengoed, sportkleding). Er zijn ook programma’s geschikt voor mensen met een allergie, of juist om ervoor te zorgen dat de kleding minder vouwen bevat.

Geluidsniveau

Het geludisniveau lijkt niet het meest belangrijke onderdeel. Maar vergis je niet, als de warmtepompdroger naast een slaapkamer staat en deze ‘s nachts draait, is dit wel degelijk handig om rekening mee te houden. Het maximale geluidsniveau vindt je op het energielabel. Het wordt uitgedrukt in decibel. Een wasdroger is stil wanneer het aantal decibel maximaal 64 is. Een ‘gemiddelde’ wasdroger heeft een maximaal geluidsniveau van 65 tot 66 decibel en een luide wasdroger komt boven de 66 decibel uit.

Gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid is afhankelijk van de functies en het gebruik van de warmtepompdroger. De simpele en praktische functies zijn bijvoorbeeld een omdraaibare deur en een zelfreinigende condensor. Dit bespaart jou tijd en moeite, maar draagt ook bij aan de bouwkwaliteit en energiezuinigheid van de warmtepompdroger. Waar je verder op kunt letten zijn: een antikreukfase, een kinderbeveiliging, een kledingbeschermende trommel, een startuitstel knop, een vochtigheidssensor, een anti-vibratie functie, automatisch uitschakelen, bediening via een app, informatie aflezen via een app, een stoomfunctie en trommelverlichting. Welke functie voor jou noodzakelijk of handig is hangt af van jou persoonlijke voorkeur.

Warmtepompdroger assortiment

1637146

Beko DH7533RXW

649,00
De Beko DH7533RXW is een warmtepompdroger met heel veel verschillende eigenschappen! Deze wasdroger is beoordeeld door 10 consumenten die je voorgingen met een 8.8. De droger is geschikt voor een door het laadvermogen van 7 kg. Het geluidsniveau van een...
1395007

Miele TWR 860 WP

1.699,00
De Miele TWR 860 WP staat op een hele goede plek in onze top 5 door zijn sterke features! Deze warmtepompdroger krijgt van 9 experts het cijfer: 9.7. De droger kost 1699.0, dat is redelijk prijzig voor een nieuwe wasdroger....
1391324

LG RC90V9AV3Q

999,00
De LG RC90V9AV3Q is een wasdroger met heel veel verschillende functies. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 34 kopers die je voorgingen met een 9.6. Dit model is een relatief grote wasdroger door het vulgewicht van 9 kg. Daardoor kun je...
1645375

AEG T6DB72GP

419,00
Zoekende naar een nieuwe condensdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. Deze droger van AEG is dé droger die je zoekt. De droger krijgt de score: 8.9. De AEG T6DB72GP heeft ook nog eens een hele scherpe prijs. We kunnen...
1645374

AEG T6DBC482

519,00
De AEG T6DBC482 is een super goede condensdroger met interessante features! Bij het bepalen van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 183 consumenten die de condensdroger al thuis hebben staan. De AEG T6DBC482 krijgt...
1637167

Beko DH9532GA01 HygieneShiel...

679,00
De Beko DH9532GA01 HygieneShield wasdroger is een hoogwaardig apparaat die je natte kleren grondig droogt! Tenminste 5 experts beoordelen deze droger met een 8.2. Dit apparaat is een relatief grote wasdroger door het vulgewicht van 9 kg. Je kunt de...
1584753

Bosch WTU87675NL

849,00
Zoekende naar een nieuwe droger en heb je geen idee welke je moet kopen? Deze warmtepompdroger van bosch is waarschijnlijk de perfecte droger voor jou. Bij het maken van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar...
1392315

Miele TSF 643 WP EcoSpeed

1.149,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe droger? Deze droger van miele staat misschien binnekort jou! Deze droger krijgt het cijfer: 9.0. Dit model is wel iets duurder vergeleken met andere modellen. Deze wasdroger is geschikt voor een door het...
1467199

Siemens WT7HXM00NL

1.049,00
Deze droger van siemens beschermt tijdens het drogen je was zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende droger van hoogwaardige kwaliteit! Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 14 consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan met een 8.8....
1392276

Miele TSD 443 WP EcoSpeed

1.049,00
Opzoek naar een nieuwe wasdroger? Deze warmtepompdroger van miele staat misschien binnekort bij jou thuis! De warmtepompdroger krijgt de score: 9.1. In tegenstelling tot de andere drogers is dit model redelijk prijzig. Deze wasdroger is geschikt voor een door het...
1376698

Haier HD80-B636W

439,00
Zoek je een nieuwe wasdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. Deze condensdroger van haier is dé droger die je zoekt. Deze droger krijgt de reviewscore: 8.9. Dit alles voor een hele scherpe prijs! De condensdroger is geschikt voor een...
1391326

LG RC80U2AV0Q

679,00
De warmtepompdroger van LG is een fantastische warmtepompdroger! Deze wasdroger is beoordeeld door 66 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan met een 9.1. Dit apparaat is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Daardoor kun je...
1392240

Miele TSB 143 WP

899,00
De Miele TSB 143 WP belandt, met een voortreffelijk cijfer in onze top 5 beste wasdrogers van 2022. Deze droger krijgt de reviewscore: 8.7. Deze machine heeft een redelijk klein vulgewicht, namelijk een laadvermogen van 7 kg. Dat maakt hem...
1637153

Beko DH8733GA0

679,00
De Beko DH8733GA0 staat op een super goede plek binnen onze top 5 beste wasdrogers van 2022. Deze wasdroger krijgt van 11 mensen die de droger al thuis hebben staan de beoordeling: 8.4. Deze droger is geschikt voor een door...