Beste Bosch wasdroger van 2021Een Bosch wasdroger kopen

Bosch is een groot en bekend elektronicabedrijf, opgericht in 1886. Bosch produceert zowel automobieltechnologie, industriële technologie, consumententechnologie en energie- en bouwtechnologie. De consumententechnologie richt zich vooral op huishoudelijke technologie. Al vele generaties maakt Bosch met haar huishoudelijke apparaten het dagelijkse leven van de consument makkelijker. De visie van Bosch is dat de apparatuur het leven makkelijker maakt, maar daarnaast ook zorgt voor een betere kwaliteit van leven doordat de consument meer tijd heeft voor andere zaken.

Door de jaren heen heeft Bosch gewerkt aan energiezuinigheid, de noodzaak om onze leefomgeving te beschermen en te behouden is nu groter dan ooit. Bosch denkt mee. Zo heeft Bosch verschillende vernieuwende technieken en functies ontwikkelend om de was- en droogmachines zo milieubewust mogelijk te maken. Hiermee gebruiken de machines zo min mogelijk energie bij een zo goed mogelijke kwaliteit. Bosch staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid, maar mocht er toch iets aan de hand zijn met uw machine, kunt u contact opnemen met de service dienst waar 140 technici klaar staan om u te helpen. Registreer uw apparaat en maak gebruik van de garantie en service van Bosch.

De beste Bosch wasdroger getest

We hebben een selectie gemaakt van de top 4 Bosch wasdrogers met alleen de beste wasdrogers van 2021. Deze selectie is gemaakt op basis van inhoud, verbruik, grootte, inrichting en gebruiksvriendelijkheid van de wasdroger. De prijs-kwaliteit en de beoordeling van andere consumenten bepaald uiteindelijk de plaats in de top 4. De beste wasdroger van 2021 staat uiteraard op nummer 1.

De wasdroger keuzehulp

Ontdek de perfecte wasdroger voor jou met onze interactieve keuzehulp. Beantwoord een aantal simpele vragen in een paar seconden en krijg een selectie van de perfecte wasdrogeres voor jou situatie! De eerste stap bij het kiezen van een wasdroger is een keuze maken tussen de verschillende soorten drogers. Er zijn drie verschillende wasdrogers: condensdrogers, afvoerdrogers en warmtepompdrogers. Elke wasdroger heeft andere eigenschappen en droog technieken. We zettende belangrijkste vragen voor je op een rij en maken een selectie met de wasdrogers die voor jou interessant zijn. Zo helpen we je op weg in de ziektocht naar de meest geschikte wasdroger voor jou situatie!

Voor hoeveel mensen moet de was gedroogd worden?
Wil je dat de wasdroger energiezuinig is of is dit niet belangrijk?
Hoe hoog moet de droogkwaliteit van de wasdroger zijn?
Hoe moet het water afgevoerd worden uit je wasdroger?

Het assortiment Bosch wasdrogers

Soorten wasdrogers

Er zijn drie typen wasdrogers: een warmtepompdroger, een condensdroger en een afvoerdroger. Een warmtepompdroger en condensdroger vangen het vocht uit je wasgoed op in een condensreservoir welke afgevoerd wordt aan de lucht. Een afvoerdroger heeft hiervoor een gat in de muur of een afvoer via een raam nodig. Een afvoerdroger is vrij ouderwetse n niet overal meer te koop. Een condensdroger en warmtepompdroger zijn wel overal te koop. Vooral de warmtepompdroger is in opkomst, mede vanwege het energiezuinige profiel en de (vaak) hogere bouwkwaliteit. We leggen kort uit wat een warmtepompdroger en condensdroger zijn.

Een warmtepompdroger is het meest energiezuinige model dankzij de lage droogtemperatuur. Een condensdroger gebruikt vaak meer energie en heeft een hogere droogtemperatuur. Over het algemeen geldt dat een hogere droogtemperatuur slechter is voor je kleding. In een warmtepompdroger slijt kleding dus minder snel. Wel doet een warmtepompdroger er langer over om je kleding te drogen. Desondanks zijn de jaarlijkse energiekosten lager!


We hebben de beste wasdrogers voor jou verzameld
Bekijk top 10 wasdrogers
Bekijk de top 10 wasdrogers
Bekijk top 10 wasdrogers