Soorten wasdrogers

Wij gaan je proberen helpen een keus te maken tussen de voor jou perfecte droger. Er zijn twee (eigenlijk drie) verschillende drogers. Je hebt een condensdroger, een warmtepompdroger en een afvoerdroger. Over de afvoerdroger gaan we het niet hebben. Dit is een verouderd soort droger en is niet interessant in de aanschaf. Het enige interessante is de lage prijs.

Als je de meeste mensen vraagt wat een wasdroger is, is het enige wat ze weten over drogers dat de kleren in de droger gegooid moeten worden, de juiste cyclus aan te zetten, en dan maar wachten tot je kleding droog is. Er is echter een beetje meer dan dat. Welke zal het beste werk voor je doen? Heb je gehoord van een condensdroger? Weet je wat het anders doet dan de conventionele drogers? Nou ja, zo niet laten we eens een kijkje naar de condensdroger, zodat je een idee van hoe het werkt kan krijgen.

Verschillen tussen een geventileerde en condensdroger

Het verschil tussen een geventileerde droger en een condensdroger is de manier van warmte die gebruikt wordt om de kleding te drogen. Het vocht in de kleding wordt ingedampt en het resterende water wordt geventileerd met lucht door de ventilator aan de zijkant of achterzijde van de droger naar een buitengebied. De gecondenseerde soorten drogers hebben meer de voorkeur van mensen die in koude klimaten wonen vanwege het feit dat zij de omgevingslucht verwarmen. Dit type droger is contraproductief in een zuidelijk klimaat waarin airconditioning een groot deel van het jaar wordt gebruikt. Het zou neerkomen op het runnen van een kachel op hetzelfde moment als dat je airconditioning aan staat.

Ze zijn niet zo efficiënt als een geventileerde droogkast; maar voor kleine ruimtes, zoals een appartement waar je geen ventilatie plek hebt, zijn ze perfect. Je kunt ze in principe overal neerzetten en de installatie is eenvoudig. Ze hebben een condensor eenheid met een module die moet worden gereinigd ongeveer eens per maand om te voorkomen dat de pluisjes zich opbouwen. Met geventileerde soorten drogers moet je de leidingen en slangen die leiden naar buiten vaak reinigen.

Welke wasdroger moet ik kiezen?

De aard van de condensdroger die je koopt heeft veel te maken met de efficiëntie en de kwaliteit die je krijgt. Een goedkoper model kan toestaan dat stoom kan ontsnappen in de kamer en dat alles te vochtig wordt. Dit kan problemen met schimmel veroorzaken. In sommige gevallen kan dit veel schade veroorzaken. Maar als je een betere kwaliteit droger koopt zou dit niet gebeuren. Hetzelfde geldt met ontlucht drogers als ze niet goed ventileren. De slang moet vrij zijn van gaten en past stevig in het gat, dat leidt naar de buitenlucht moeten zitten. Zo niet kan er vocht vrijkomen in de lucht en geventileerd drogers zijn goedkoper in gebruik, maar het oude gezegde geld, je krijgt waar je voor betaald. Hoe goedkoper de droger des te minder mogelijkheden die zal hebben en bepaalde ingebouwde functies zullen ontbreken.

Als je niet gemakkelijk toegang tot een ventilatie voor de geventileerde types drogers hebben, moet je een langere slang uit de droger naar buiten laten lopen. Dit zal invloed hebben op de droogtijd, de energierekening, en het kan heel belastend zijn. Dit is de reden waarom veel mensen kiezen voor een condensor wasdroger. Ze kunnen overal worden geplaatst en hebben geen ontluchting nodig. Echter een condensor eenheid, zoals gezegd, moeten regelmatig gereinigd worden om goed te laten functioneren. Als zij niet worden ontdaan van water en de schoongemaakt, zullen zij niet meer efficiënt functioneren. Het onderhoud is goedkoper bij geventileerde soorten drogers. Ze zijn vrij gemakkelijk uit elkaar te halen om problemen vast te stellen. Het vereist enige uitgebreide demontage en onderdelen zijn niet goedkoop. Ventilatie drogers zijn minder duur om te laten draaien. Als u geen gemakkelijke toegang hebt tot een methode van ontluchting, hetzij via een raam of buiten ventilatie hebben, is een condensdroger het beste.