Wasdroger met stoomfunctie

Voor iedereen die niet van strijken houdt, is een wasdroger met stoomfunctie perfect. Wanneer je je wasgoed in deze machine stopt, wordt je kleding tijdens het drogen gestoomd, waardoor je minder of helemaal niet meer hoeft te strijken. Een wasdroger met stoomfunctie is een goede aankoop voor iedereen die kleding kreukvrij uit de wasdroger wil halen. Denk daarbij aan overhemden en kleding van zijde. De stoomfunctie gebruikt minder hitte dan een strijkijzer, waardoor je kleding ook nog eens een langere levensduur krijgt.

Bekijk hier de beste wasdrogers met stoomfunctie van 2022!

Wasdroger met stoomfunctie

Wat doet de stoomfunctie op een wasdroger

In dit gedeelte zullen we uitleggen hoe de stoomfunctie exact werkt. Als je een nieuwe droger met stoomfunctie koopt, is de stoomfunctie vaak dat er aan het einde van een droogprogramma waternevel door de trommel wordt toegevoegd.De hete lucht in de trommel zet deze nevel om in stoom, dat doordringt in het textiel. De vezels worden soepel, waardoor kreuken als vanzelf verdwijnen.
Sommige stoffen worden volledig kreukloos, terwijl andere stoffen alleen nog licht gestreken hoeven te worden. De stoomfunctie kan ook heel goed gebruikt worden om kleding op te frissen. Kleding die niet vies is, maar wel stinkt, bijvoorbeeld door het koken of omdat je er mee in de kroeg hebt gestaan, kan binnen 20 minuten weer klaar zijn om aan te trekken.

Vind jouw nieuwe wasdroger

Vind een goede wasdroger door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasdroger met stoomfunctie

De beste Wasdroger met stoomfuncties

Beste wasdroger met stoomfunctie

Ga je een nieuwe wasdroger kopen en ben je op zoek naar een model met een stoomfunctie? Let dan eerst op het aantal kg vulgewicht. De juiste droger voor jou heeft hetzelfde of een groter vulgewicht dan je wasmachine. Als je droger een kleiner vulgewicht heeft dan je wasmachine, kun je niet al je wasgoed drogen.
Kijk ook naar de verschillende droogprogramma’s, zodat je zeker weet dat je ook wasgoed dat niet gestoomd hoeft te worden op de juiste manier kan drogen. De beste warmtepompdroger met stoomfunctie van 2022 vind je hier!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Wat zijn de voordelen van een stoomfunctie

Een stoomfunctie op je droger heeft een aantal verschillende voordelen. In de eerste plaats is je wasgoed natuurlijk voor een groot gedeelte strijkvrij, waardoor je het helemaal niet meer of slechts heel even hoeft te strijken. De meeste drogers met stoomfunctie zorgen ervoor dat overhemden helemaal kreukvrij zijn, maar hardere stoffen zoals katoen moeten vaak nog wel even gestreken worden.

Kleding slijt minder

Als je een nieuwe warmtepompdroger koopt, wordt je wasgoed gedroogd op lage temperaturen. Dit is veel beter voor je kleding dan de hoge temperaturen van een condensdroger. Een stoomfunctie draagt daar aan bij, omdat je kleding op een hele subtiele manier wordt gedroogd.

Allergieën

Ook bij allergieën kan een stoomfunctie erg handig zijn. Je wasgoed wordt namelijk extra goed gereinigd. Een goede warmtepompdroger verwijdert met de stoomfunctie tot wel 99% van alle huisstofmijt en andere bacteriën uit je wasgoed.

Energiezuinig

Een stoomfunctie is ook erg energiezuinig. De beste warmtepompdroger met stoomfunctie heeft energieklasse a.

Opfrissen

Tot slot is een stoomfunctie ook handig voor kleding die niet vies is, maar wel even opgefrist moet worden. De beste warmtepompdrogers hebben een functie waarbij je dit soort kledingstukken binnen 20 minuten weer fris en fruitig kunt laten ruiken.

Waar let je op bij het kopen van een wasdroger met stoomfunctie

Het is goed om te zoeken naar een wasdroger met stoomfunctie als je deze vaak zal gebruiken, maar vergeet daarbij niet om ook op andere functies te letten. Zo kun je bijvoorbeeld je investering vrijwel geheel terugverdienen als je een energiezuinige droger aanschaft. Een zuinige warmtepompdroger met stoomfunctie verbruikt tot wel vier keer minder energie dan een condensdroger en dat zie je terug in je jaarlijkse energierekening. Ga voor een besparing nooit lager dan energieklasse b, want deze drogers zijn al niet zuinig genoeg.

Droogprogramma's

Naast energiezuinig drogen is het ook goed om te kijken naar de verschillende droogprogramma’s. Als je meer wil drogen dan alleen je kreukgevoelige overhemden, bijvoorbeeld wollen truien, is het verstandig om te kijken naar een droogprogramma dat daarop aansluit. Zeker als je ook een energiezuinige wasmachine hebt, is deze eigenschap erg belangrijk.

Vulgewicht

Ook het aantal kg vulgewicht van een droger is belangrijk. De juiste droger voor jou heeft hetzelfde of een groter vulgewicht als je wasmachine, anders houd je altijd een gedeelte van je wasgoed over, waardoor je het op een andere manier moet drogen. Voor een huishouden van vier personen is de meest geschikte warmtepompdroger die met een vulgewicht van 8 kg of meer. Alleen of met twee personen heb je een kleiner vulgewicht nodig.

Geluidsniveau

Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer? Dan is het ook verstandig om een stille droger uit te zoeken. Een nieuwe wasdroger met een geluidsniveau onder de 64 dB wordt als stil gezien.

Extra functies

Tot slot zijn er naast de stoomfunctie ook andere extra functies die het gebruiksgemak van de droger kunnen vergroten. Denk daarbij aan een zelfreinigende condensor, een functie uitgestelde start, anti vibratie functie, de resttijd indicatie op lcd display en een kledingbeschermende trommel goed om over na te denken.

Wasdroger met stoomfunctie assortiment

1511134

Samsung DV90T6240LH

829,00
De Samsung DV90T6240LH krijgt een hele goede score toegerekend. Deze wasdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Samsung DV90T6240LH fantastische reviews van de mensen die het apparaat al in huis hebben staan! Deze wasdroger is beoordeeld door...
1497293

Haier HD80-A3979 I-Pro Serie...

599,00
De Haier HD80-A3979 I-Pro Series 7 heeft veel handige functies waardoor het drogen van je kleren vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie droger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit apparaat in bijna elk interieur. De wasdroger is beoordeeld...
1647986

Hoover H8A3TCBEXS-S

549,00
Bezig met een zoektocht naar een goede wasdroger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze droger van hoover is waarschijnlijk de juiste warmtepompdroger voor bij jou thuis. Tenminste none kopers die je voorgingen beoordelen deze warmtepompdroger met...
1391324

LG RC90V9AV3Q

999,00
De LG RC90V9AV3Q is een wasdroger met heel veel verschillende functies. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 34 kopers die je voorgingen met een 9.6. Dit model is een relatief grote wasdroger door het vulgewicht van 9 kg. Daardoor kun je...
1656011

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

1.349,00
Opzoek naar een nieuwe droger? Deze wasdroger van miele staat misschien binnekort bij jou thuis. Bij het maken van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van 6 kopers die je voorgingen. De wasdroger...
1485445

Samsung DV80T7220BT

789,00
De Samsung DV80T7220BT is een super goede wasdroger met interessante features. Ten minste 13 consumenten die je voorgingen beoordelen deze warmtepompdroger met een 9.4. De wasdroger is geschikt voor een door het vulgewicht van 8 kg. Wasdrogers kunnen stil (64dB of lager),...
1391326

LG RC80U2AV0Q

679,00
De warmtepompdroger van LG is een fantastische warmtepompdroger! Deze wasdroger is beoordeeld door 66 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan met een 9.1. Dit apparaat is een gemiddelde wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Daardoor kun je...
1518593

Bosch WTG864C2NL

619,00
Deze condensdroger van bosch beschermt tijdens het drogen je was zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende wasdroger van hoogwaardige kwaliteit. Tenminste 15 mensen die de condensdroger al thuis hebben staan beoordelen deze droger met een 9.4. Dit...
1456252

ASKO T408HD.S

1.299,00
Zoek je een nieuwe warmtepompdroger? Deze warmtepompdroger van asko staat misschien binnekort bij jou thuis. Minstens none mensen die de droger al thuis hebben staan beoordelen de droger met een none. De prijs van de warmtepompdroger is 1299.0. De warmtepompdroger...
1449935

AEG T7DBNP400

579,00
De AEG T7DBNP400 heeft veel handige functies waardoor het drogen van je natte kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie wasdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit toestel in bijna elk interieur. De warmtepompdroger krijgt van 50 mensen...
1656017

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

1.479,00
De Miele TSH 783 WP EcoSpeed is een wasdroger met aanzienlijk veel verschillende eigenschappen. Bij het opzetten van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de beoordelingen van 6 consumenten die de wasdroger al thuis hebben...
1633930

LG RH80V3AV0N

699,00
Opzoek naar een nieuwe wasdroger? Deze warmtepompdroger van LG staat misschien binnekort jou! Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 3 kopers die je voorgingen met een 8.8. Deze warmtepompdroger is geschikt voor een door het laadvermogen van 8 kg. Het geluidsniveau...
1710974

Siemens WT7U48C1FG

829,00
De Siemens WT7U48C1FG is een wasdroger met veel verschillende features! De warmtepompdroger is beoordeeld door 1 eerdere kopers met een 9.2. Deze droger is geschikt voor een door het vulgewicht van 8 kg. Drogers kunnen stil (64dB of lager), gemiddeld...
1637183

Beko DR8534GX0 RapiDry

599,00
De Beko DR8534GX0 RapiDry is een fantastische droger met interessante functies! Deze warmtepompdroger krijgt de score: 8.5. Dit toestel heeft een gemiddeld vulgewicht, namelijk een vulgewicht van 8 kg. Dat maakt hem geschikt voor een . Het maximale geluidsniveau van deze wasdroger...
1590787

AEG T8DENSP84 AbsoluteCare

699,00
De warmtepompdroger van AEG is een uitstekende warmtepompdroger! Ongeveer 35 mensen die de droger al thuis hebben staan beoordelen deze warmtepompdroger met een 8.4. Door het normale laadvermogen van 8 kg is deze wasdroger geschikt voor een . Het geluidsniveau...
1612218

Bosch WTR88T40NL

809,00
De Bosch WTR88T40NL krijgt een fantastische score toegerekend. Deze warmtepompdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Bosch WTR88T40NL hele goede recensies van de mensen die het model al thuis hebben staan! De wasdroger is beoordeeld door 6...
1416815

AEG T7DBTRIPLE SensiDry

699,00
De AEG T7DBTRIPLE SensiDry krijgt een geweldige score toegerekend. Deze wasdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de AEG T7DBTRIPLE SensiDry voortreffelijke reviews van de mensen die het model al thuis hebben staan. Ten minste 36 consumenten die...
1710651

Whirlpool W6 D83WB EE

699,00
De Whirlpool W6 D83WB EE heeft veel handige eigenschappen waardoor het drogen van je kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie wasdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit model in bijna elk interieur. Deze droger is beoordeeld door...
1485072

Samsung DV90T5240AW

849,00
Bezig met een zoektocht naar een nieuwe wasdroger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze warmtepompdroger van samsung is waarschijnlijk de ideale droger voor bij jou thuis! Deze wasdroger krijgt de beoordeling: 9.2. Deze machine is een...