Wasdroger met stoomfunctie

Voor iedereen die niet van strijken houdt, is een wasdroger met stoomfunctie perfect. Wanneer je je wasgoed in deze machine stopt, wordt je kleding tijdens het drogen gestoomd, waardoor je minder of helemaal niet meer hoeft te strijken. Een wasdroger met stoomfunctie is een goede aankoop voor iedereen die kleding kreukvrij uit de wasdroger wil halen. Denk daarbij aan overhemden en kleding van zijde. De stoomfunctie gebruikt minder hitte dan een strijkijzer, waardoor je kleding ook nog eens een langere levensduur krijgt.

Bekijk hier de beste wasdrogers met stoomfunctie van 2024!

Wasdroger met stoomfunctie

Wat doet de stoomfunctie op een wasdroger

In dit gedeelte zullen we uitleggen hoe de stoomfunctie exact werkt. Als je een nieuwe droger met stoomfunctie koopt, is de stoomfunctie vaak dat er aan het einde van een droogprogramma waternevel door de trommel wordt toegevoegd.De hete lucht in de trommel zet deze nevel om in stoom, dat doordringt in het textiel. De vezels worden soepel, waardoor kreuken als vanzelf verdwijnen.
Sommige stoffen worden volledig kreukloos, terwijl andere stoffen alleen nog licht gestreken hoeven te worden. De stoomfunctie kan ook heel goed gebruikt worden om kleding op te frissen. Kleding die niet vies is, maar wel stinkt, bijvoorbeeld door het koken of omdat je er mee in de kroeg hebt gestaan, kan binnen 20 minuten weer klaar zijn om aan te trekken.

Beste wasdroger met stoomfunctie

Ga je een nieuwe wasdroger kopen en ben je op zoek naar een model met een stoomfunctie? Let dan eerst op het aantal kg vulgewicht. De juiste droger voor jou heeft hetzelfde of een groter vulgewicht dan je wasmachine. Als je droger een kleiner vulgewicht heeft dan je wasmachine, kun je niet al je wasgoed drogen.
Kijk ook naar de verschillende droogprogramma’s, zodat je zeker weet dat je ook wasgoed dat niet gestoomd hoeft te worden op de juiste manier kan drogen. De beste warmtepompdroger met stoomfunctie van 2024 vind je hier!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Wat zijn de voordelen van een stoomfunctie

Een stoomfunctie op je droger heeft een aantal verschillende voordelen. In de eerste plaats is je wasgoed natuurlijk voor een groot gedeelte strijkvrij, waardoor je het helemaal niet meer of slechts heel even hoeft te strijken. De meeste drogers met stoomfunctie zorgen ervoor dat overhemden helemaal kreukvrij zijn, maar hardere stoffen zoals katoen moeten vaak nog wel even gestreken worden.

Kleding slijt minder

Als je een nieuwe warmtepompdroger koopt, wordt je wasgoed gedroogd op lage temperaturen. Dit is veel beter voor je kleding dan de hoge temperaturen van een condensdroger. Een stoomfunctie draagt daar aan bij, omdat je kleding op een hele subtiele manier wordt gedroogd.

Allergieën

Ook bij allergieën kan een stoomfunctie erg handig zijn. Je wasgoed wordt namelijk extra goed gereinigd. Een goede warmtepompdroger verwijdert met de stoomfunctie tot wel 99% van alle huisstofmijt en andere bacteriën uit je wasgoed.

Energiezuinig

Een stoomfunctie is ook erg energiezuinig. De beste warmtepompdroger met stoomfunctie heeft energieklasse a.

Opfrissen

Tot slot is een stoomfunctie ook handig voor kleding die niet vies is, maar wel even opgefrist moet worden. De beste warmtepompdrogers hebben een functie waarbij je dit soort kledingstukken binnen 20 minuten weer fris en fruitig kunt laten ruiken.

Waar let je op bij het kopen van een wasdroger met stoomfunctie

Het is goed om te zoeken naar een wasdroger met stoomfunctie als je deze vaak zal gebruiken, maar vergeet daarbij niet om ook op andere functies te letten. Zo kun je bijvoorbeeld je investering vrijwel geheel terugverdienen als je een energiezuinige droger aanschaft. Een zuinige warmtepompdroger met stoomfunctie verbruikt tot wel vier keer minder energie dan een condensdroger en dat zie je terug in je jaarlijkse energierekening. Ga voor een besparing nooit lager dan energieklasse b, want deze drogers zijn al niet zuinig genoeg.

Droogprogramma's

Naast energiezuinig drogen is het ook goed om te kijken naar de verschillende droogprogramma’s. Als je meer wil drogen dan alleen je kreukgevoelige overhemden, bijvoorbeeld wollen truien, is het verstandig om te kijken naar een droogprogramma dat daarop aansluit. Zeker als je ook een energiezuinige wasmachine hebt, is deze eigenschap erg belangrijk.

Vulgewicht

Ook het aantal kg vulgewicht van een droger is belangrijk. De juiste droger voor jou heeft hetzelfde of een groter vulgewicht als je wasmachine, anders houd je altijd een gedeelte van je wasgoed over, waardoor je het op een andere manier moet drogen. Voor een huishouden van vier personen is de meest geschikte warmtepompdroger die met een vulgewicht van 8 kg of meer. Alleen of met twee personen heb je een kleiner vulgewicht nodig.

Geluidsniveau

Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer? Dan is het ook verstandig om een stille droger uit te zoeken. Een nieuwe wasdroger met een geluidsniveau onder de 64 dB wordt als stil gezien.

Extra functies

Tot slot zijn er naast de stoomfunctie ook andere extra functies die het gebruiksgemak van de droger kunnen vergroten. Denk daarbij aan een zelfreinigende condensor, een functie uitgestelde start, anti vibratie functie, de resttijd indicatie op lcd display en een kledingbeschermende trommel goed om over na te denken.

Veelgestelde vragen over een wasdroger met stoomfunctie

Wat is stoomfunctie wasdroger?

Een wasdroger met stoomfunctie is een modern apparaat dat naast de reguliere droogfuncties ook de mogelijkheid biedt om kleding te stomen. Deze functie gebruikt stoom om kreukels te verwijderen, geuren te neutraliseren en zelfs sommige bacteriën te doden. Dit gebeurt allemaal in de trommel van de wasdroger zonder dat je een strijkijzer of stoomreiniger hoeft te gebruiken.

Hoe werkt de stoomfunctie?

De stoomfunctie werkt door een kleine hoeveelheid water in de wasdroger te verhitten tot het stoom wordt. Deze stoom wordt vervolgens gelijkmatig door de trommel verdeeld. Omdat stoom in staat is om diep in de vezels van de kleding door te dringen, kunnen kreukels effectief worden verwijderd en wordt je kleding frisser. Het proces duurt meestal niet lang en is vaak een optionele cyclus die je kunt kiezen naast de normale droogcycli.