Wasdroger met stoomfunctie

Voor iedereen die niet van strijken houdt, is een wasdroger met stoomfunctie perfect. Wanneer je je wasgoed in deze machine stopt, wordt je kleding tijdens het drogen gestoomd, waardoor je minder of helemaal niet meer hoeft te strijken. Een wasdroger met stoomfunctie is een goede aankoop voor iedereen die kleding kreukvrij uit de wasdroger wil halen. Denk daarbij aan overhemden en kleding van zijde. De stoomfunctie gebruikt minder hitte dan een strijkijzer, waardoor je kleding ook nog eens een langere levensduur krijgt.

Bekijk hier de beste wasdrogers met stoomfunctie van 2022!

Wasdroger met stoomfunctie

Wat doet de stoomfunctie op een wasdroger

In dit gedeelte zullen we uitleggen hoe de stoomfunctie exact werkt. Als je een nieuwe droger met stoomfunctie koopt, is de stoomfunctie vaak dat er aan het einde van een droogprogramma waternevel door de trommel wordt toegevoegd.De hete lucht in de trommel zet deze nevel om in stoom, dat doordringt in het textiel. De vezels worden soepel, waardoor kreuken als vanzelf verdwijnen.
Sommige stoffen worden volledig kreukloos, terwijl andere stoffen alleen nog licht gestreken hoeven te worden. De stoomfunctie kan ook heel goed gebruikt worden om kleding op te frissen. Kleding die niet vies is, maar wel stinkt, bijvoorbeeld door het koken of omdat je er mee in de kroeg hebt gestaan, kan binnen 20 minuten weer klaar zijn om aan te trekken.

Vind jouw nieuwe wasdroger

Vind een goede wasdroger door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasdroger met stoomfunctie

De beste Wasdroger met stoomfuncties

Beste wasdroger met stoomfunctie

Ga je een nieuwe wasdroger kopen en ben je op zoek naar een model met een stoomfunctie? Let dan eerst op het aantal kg vulgewicht. De juiste droger voor jou heeft hetzelfde of een groter vulgewicht dan je wasmachine. Als je droger een kleiner vulgewicht heeft dan je wasmachine, kun je niet al je wasgoed drogen.
Kijk ook naar de verschillende droogprogramma’s, zodat je zeker weet dat je ook wasgoed dat niet gestoomd hoeft te worden op de juiste manier kan drogen. De beste warmtepompdroger met stoomfunctie van 2022 vind je hier!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Wat zijn de voordelen van een stoomfunctie

Een stoomfunctie op je droger heeft een aantal verschillende voordelen. In de eerste plaats is je wasgoed natuurlijk voor een groot gedeelte strijkvrij, waardoor je het helemaal niet meer of slechts heel even hoeft te strijken. De meeste drogers met stoomfunctie zorgen ervoor dat overhemden helemaal kreukvrij zijn, maar hardere stoffen zoals katoen moeten vaak nog wel even gestreken worden.

Kleding slijt minder

Als je een nieuwe warmtepompdroger koopt, wordt je wasgoed gedroogd op lage temperaturen. Dit is veel beter voor je kleding dan de hoge temperaturen van een condensdroger. Een stoomfunctie draagt daar aan bij, omdat je kleding op een hele subtiele manier wordt gedroogd.

Allergieën

Ook bij allergieën kan een stoomfunctie erg handig zijn. Je wasgoed wordt namelijk extra goed gereinigd. Een goede warmtepompdroger verwijdert met de stoomfunctie tot wel 99% van alle huisstofmijt en andere bacteriën uit je wasgoed.

Energiezuinig

Een stoomfunctie is ook erg energiezuinig. De beste warmtepompdroger met stoomfunctie heeft energieklasse a.

Opfrissen

Tot slot is een stoomfunctie ook handig voor kleding die niet vies is, maar wel even opgefrist moet worden. De beste warmtepompdrogers hebben een functie waarbij je dit soort kledingstukken binnen 20 minuten weer fris en fruitig kunt laten ruiken.

Waar let je op bij het kopen van een wasdroger met stoomfunctie

Het is goed om te zoeken naar een wasdroger met stoomfunctie als je deze vaak zal gebruiken, maar vergeet daarbij niet om ook op andere functies te letten. Zo kun je bijvoorbeeld je investering vrijwel geheel terugverdienen als je een energiezuinige droger aanschaft. Een zuinige warmtepompdroger met stoomfunctie verbruikt tot wel vier keer minder energie dan een condensdroger en dat zie je terug in je jaarlijkse energierekening. Ga voor een besparing nooit lager dan energieklasse b, want deze drogers zijn al niet zuinig genoeg.

Droogprogramma's

Naast energiezuinig drogen is het ook goed om te kijken naar de verschillende droogprogramma’s. Als je meer wil drogen dan alleen je kreukgevoelige overhemden, bijvoorbeeld wollen truien, is het verstandig om te kijken naar een droogprogramma dat daarop aansluit. Zeker als je ook een energiezuinige wasmachine hebt, is deze eigenschap erg belangrijk.

Vulgewicht

Ook het aantal kg vulgewicht van een droger is belangrijk. De juiste droger voor jou heeft hetzelfde of een groter vulgewicht als je wasmachine, anders houd je altijd een gedeelte van je wasgoed over, waardoor je het op een andere manier moet drogen. Voor een huishouden van vier personen is de meest geschikte warmtepompdroger die met een vulgewicht van 8 kg of meer. Alleen of met twee personen heb je een kleiner vulgewicht nodig.

Geluidsniveau

Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer? Dan is het ook verstandig om een stille droger uit te zoeken. Een nieuwe wasdroger met een geluidsniveau onder de 64 dB wordt als stil gezien.

Extra functies

Tot slot zijn er naast de stoomfunctie ook andere extra functies die het gebruiksgemak van de droger kunnen vergroten. Denk daarbij aan een zelfreinigende condensor, een functie uitgestelde start, anti vibratie functie, de resttijd indicatie op lcd display en een kledingbeschermende trommel goed om over na te denken.

Wasdroger met stoomfunctie assortiment

1514043

Siemens WT7U4600NL

749,00
De Siemens WT7U4600NL is een geweldige droger met interessante features! Ten minste 81 experts beoordelen deze wasdroger met een 9.3. De droger is geschikt voor een door het vulgewicht van 8 kg. Het maximale geluidsniveau van deze wasdroger is 64 dB. In...
1395033

Miele TSJ 663 WP Eco

1.499,00
De Miele TSJ 663 WP Eco is een voortreffelijke warmtepompdroger met interessante features. Bij het opstellen van onze top 5 beste warmtepompdrogers van 2022 hebben wij gekeken naar de beoordelingen van 37 consumenten die de warmtepompdroger al thuis hebben staan. De Miele...
1705290

Whirlpool W6 D94WR BE

799,00
De Whirlpool W6 D94WR BE belandt, met een buitengewoon goed cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022. Deze droger krijgt van none kopers die je voorgingen de beoordeling: none. Dit toestel heeft een relatief hoog vulgewicht, namelijk een...
1633930

LG RH80V3AV0N

699,00
Opzoek naar een nieuwe wasdroger? Deze warmtepompdroger van LG staat misschien binnekort jou! Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 3 kopers die je voorgingen met een 8.8. Deze warmtepompdroger is geschikt voor een door het laadvermogen van 8 kg. Het geluidsniveau...
1710651

Whirlpool W6 D83WB EE

699,00
De Whirlpool W6 D83WB EE heeft veel handige eigenschappen waardoor het drogen van je kleding vergemakkelijkt wordt. Ben je opzoek naar een mooie wasdroger? Door zijn prachtige uiterlijk past dit model in bijna elk interieur. Deze droger is beoordeeld door...
1637146

Beko DH7533RXW

649,00
De Beko DH7533RXW is een warmtepompdroger met heel veel verschillende eigenschappen! Deze wasdroger is beoordeeld door 10 consumenten die je voorgingen met een 8.8. De droger is geschikt voor een door het laadvermogen van 7 kg. Het geluidsniveau van een...
1567020

Siemens WT45W475NL

799,00
De Siemens WT45W475NL komt binnen op een uitstekende plek in onze top 5 beste drogers van 2022! Deze warmtepompdroger krijgt de beoordeling: 9.1. De Siemens WT45W475NL is bij Coolblue gekozen als de best gesteste wasdroger van 2022. Dit model is...
1368202

Haier HD80-A636-DF

499,00
De Haier HD 80-A636-DF droger is een hoogwaardig apparaat die je natte kleren helemaal droogt. De wasdroger is beoordeeld door 186 mensen die de wasdroger al thuis hebben staan met een 8.9. Deze machine is een normale wasdroger door het...
1645356

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

699,00
Deze warmtepompdroger van AEG beschermt tijdens het drogen je kleding zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende warmtepompdroger van hoogwaardige kwaliteit. Ongeveer 54 kopers die je voorgingen beoordelen de droger met een 9.1. Dit apparaat is een gemiddelde...
1431553

Miele PDR 300 HP SmartBiz

1.779,00
De Miele PDR 300 HP SmartBiz komt binnen op een geweldige plek binnen onze top 5 beste wasdrogers van 2022! De droger krijgt de reviewscore: 8.8. Alhoewel de Miele PDR 300 HP SmartBiz een droger is met een hoge kwaliteit...
1723871

Siemens WQ33G2D1NL

939,00
Aan het kijken naar een nieuwe wasdroger? Deze wasdroger van siemens staat misschien binnekort jou! Bij het opzetten van onze top 5 beste drogers van 2022 hebben wij gekeken naar de cijfers van none kopers die je voorgingen. De was...
1518490

Samsung DV80TA220AE

599,00
Aan het zoeken naar een nieuwe droger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze warmtepompdroger van samsung is misschien wel de geschikte warmtepompdroger voor bij jou thuis. De wasdroger krijgt van 167 consumenten die de droger al...
1667582

Beko DR8533TX01 RapiDry

549,00
De wasdroger van beko is een uitstekende wasdroger. Deze wasdroger krijgt van none consumenten die je voorgingen het cijfer: none. Dit model is een normale wasdroger door het laadvermogen van 8 kg. Je kunt de wasdroger gebruiken in een ....
1629547

Beko DCU8235BXT

399,00
De Beko DCU8235BXT krijgt een geweldige score toegerekend. Deze condensdroger scoort erg goed op verscheidene onderdelen. Ook krijgt de Beko DCU8235BXT fantastische reviews van de mensen die het apparaat al in huis hebben staan. Tenminste 9 kopers die je voorgingen...
1662101

Beko DC72301BX1

339,00
De Beko DC72301BX1 belandt, met een fantastisch cijfer in onze top 5 beste drogers van 2022! De wasdroger is beoordeeld door 15 consumenten die de wasdroger al thuis hebben staan met een 9.1. De prijs van de condensdroger is 339.0....