Wasdroger met stoomfunctie

Voor iedereen die niet van strijken houdt, is een wasdroger met stoomfunctie perfect. Wanneer je je wasgoed in deze machine stopt, wordt je kleding tijdens het drogen gestoomd, waardoor je minder of helemaal niet meer hoeft te strijken. Een wasdroger met stoomfunctie is een goede aankoop voor iedereen die kleding kreukvrij uit de wasdroger wil halen. Denk daarbij aan overhemden en kleding van zijde. De stoomfunctie gebruikt minder hitte dan een strijkijzer, waardoor je kleding ook nog eens een langere levensduur krijgt.

Bekijk hier de beste wasdrogers met stoomfunctie van 2023!

Wasdroger met stoomfunctie

Wat doet de stoomfunctie op een wasdroger

In dit gedeelte zullen we uitleggen hoe de stoomfunctie exact werkt. Als je een nieuwe droger met stoomfunctie koopt, is de stoomfunctie vaak dat er aan het einde van een droogprogramma waternevel door de trommel wordt toegevoegd.De hete lucht in de trommel zet deze nevel om in stoom, dat doordringt in het textiel. De vezels worden soepel, waardoor kreuken als vanzelf verdwijnen.
Sommige stoffen worden volledig kreukloos, terwijl andere stoffen alleen nog licht gestreken hoeven te worden. De stoomfunctie kan ook heel goed gebruikt worden om kleding op te frissen. Kleding die niet vies is, maar wel stinkt, bijvoorbeeld door het koken of omdat je er mee in de kroeg hebt gestaan, kan binnen 20 minuten weer klaar zijn om aan te trekken.

Vind jouw nieuwe wasdroger

Vind een goede wasdroger door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasdroger met stoomfunctie

De beste Wasdroger met stoomfuncties

Beste wasdroger met stoomfunctie

Ga je een nieuwe wasdroger kopen en ben je op zoek naar een model met een stoomfunctie? Let dan eerst op het aantal kg vulgewicht. De juiste droger voor jou heeft hetzelfde of een groter vulgewicht dan je wasmachine. Als je droger een kleiner vulgewicht heeft dan je wasmachine, kun je niet al je wasgoed drogen.
Kijk ook naar de verschillende droogprogramma’s, zodat je zeker weet dat je ook wasgoed dat niet gestoomd hoeft te worden op de juiste manier kan drogen. De beste warmtepompdroger met stoomfunctie van 2023 vind je hier!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Wat zijn de voordelen van een stoomfunctie

Een stoomfunctie op je droger heeft een aantal verschillende voordelen. In de eerste plaats is je wasgoed natuurlijk voor een groot gedeelte strijkvrij, waardoor je het helemaal niet meer of slechts heel even hoeft te strijken. De meeste drogers met stoomfunctie zorgen ervoor dat overhemden helemaal kreukvrij zijn, maar hardere stoffen zoals katoen moeten vaak nog wel even gestreken worden.

Kleding slijt minder

Als je een nieuwe warmtepompdroger koopt, wordt je wasgoed gedroogd op lage temperaturen. Dit is veel beter voor je kleding dan de hoge temperaturen van een condensdroger. Een stoomfunctie draagt daar aan bij, omdat je kleding op een hele subtiele manier wordt gedroogd.

Allergieën

Ook bij allergieën kan een stoomfunctie erg handig zijn. Je wasgoed wordt namelijk extra goed gereinigd. Een goede warmtepompdroger verwijdert met de stoomfunctie tot wel 99% van alle huisstofmijt en andere bacteriën uit je wasgoed.

Energiezuinig

Een stoomfunctie is ook erg energiezuinig. De beste warmtepompdroger met stoomfunctie heeft energieklasse a.

Opfrissen

Tot slot is een stoomfunctie ook handig voor kleding die niet vies is, maar wel even opgefrist moet worden. De beste warmtepompdrogers hebben een functie waarbij je dit soort kledingstukken binnen 20 minuten weer fris en fruitig kunt laten ruiken.

Waar let je op bij het kopen van een wasdroger met stoomfunctie

Het is goed om te zoeken naar een wasdroger met stoomfunctie als je deze vaak zal gebruiken, maar vergeet daarbij niet om ook op andere functies te letten. Zo kun je bijvoorbeeld je investering vrijwel geheel terugverdienen als je een energiezuinige droger aanschaft. Een zuinige warmtepompdroger met stoomfunctie verbruikt tot wel vier keer minder energie dan een condensdroger en dat zie je terug in je jaarlijkse energierekening. Ga voor een besparing nooit lager dan energieklasse b, want deze drogers zijn al niet zuinig genoeg.

Droogprogramma's

Naast energiezuinig drogen is het ook goed om te kijken naar de verschillende droogprogramma’s. Als je meer wil drogen dan alleen je kreukgevoelige overhemden, bijvoorbeeld wollen truien, is het verstandig om te kijken naar een droogprogramma dat daarop aansluit. Zeker als je ook een energiezuinige wasmachine hebt, is deze eigenschap erg belangrijk.

Vulgewicht

Ook het aantal kg vulgewicht van een droger is belangrijk. De juiste droger voor jou heeft hetzelfde of een groter vulgewicht als je wasmachine, anders houd je altijd een gedeelte van je wasgoed over, waardoor je het op een andere manier moet drogen. Voor een huishouden van vier personen is de meest geschikte warmtepompdroger die met een vulgewicht van 8 kg of meer. Alleen of met twee personen heb je een kleiner vulgewicht nodig.

Geluidsniveau

Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer? Dan is het ook verstandig om een stille droger uit te zoeken. Een nieuwe wasdroger met een geluidsniveau onder de 64 dB wordt als stil gezien.

Extra functies

Tot slot zijn er naast de stoomfunctie ook andere extra functies die het gebruiksgemak van de droger kunnen vergroten. Denk daarbij aan een zelfreinigende condensor, een functie uitgestelde start, anti vibratie functie, de resttijd indicatie op lcd display en een kledingbeschermende trommel goed om over na te denken.

Wasdroger met stoomfunctie assortiment

1467121

Siemens WT8HXE70NL

1.319,00
De Siemens WT8HXE70NL is een geweldige droger met interessante functies. De warmtepompdroger is beoordeeld door 9 experts met een 9.1. Deze droger is wel wat aan de prijzige kant. Dit apparaat is een tamelijk grote wasdroger door het vulgewicht van 9 kg....
1590787

AEG T8DENSP84 AbsoluteCare

699,00
De warmtepompdroger van AEG is een uitstekende warmtepompdroger! Ongeveer 35 mensen die de droger al thuis hebben staan beoordelen deze warmtepompdroger met een 8.4. Door het normale laadvermogen van 8 kg is deze wasdroger geschikt voor een . Het geluidsniveau...
1500054

Siemens WT43HV00NL

719,00
De Siemens WT43HV00NL komt binnen op een geweldige plek in onze top 5 beste wasdrogers van 2023. Deze warmtepompdroger is beoordeeld door 6 experts met een 8.5. Deze machine valt onder de categorie: Kleine warmtepompdrogers. Dit komt door het laadvermogen...
1485445

Samsung DV80T7220BT

789,00
De Samsung DV80T7220BT is een super goede wasdroger met interessante features. Ten minste 13 consumenten die je voorgingen beoordelen deze warmtepompdroger met een 9.4. De wasdroger is geschikt voor een door het vulgewicht van 8 kg. Wasdrogers kunnen stil (64dB of lager),...
1611292

Bosch WTXH8E70NL

1.259,00
De wasdroger van bosch is een geweldige wasdroger! De wasdroger krijgt de score: 4.8. In vergelijking tot andere drogers is deze een stukje duurder.Dit model valt onder de categorie: grote warmtepompdrogers. Dit komt door het laadvermogen van 9 kg. Het...
1810005

Siemens WQ35G2D0NL SelfClean...

899,00
De Siemens WQ35G2D0NL SelfCleaning is een wasdroger met een legio aan verschillende features. Deze wasdroger krijgt het cijfer: none. De Siemens WQ35G2D0NL SelfCleaning is door Coolblue als best getest. Dat zegt over de wasdroger dat hij erg goed droogt en...
1647986

Hoover H8A3TCBEXS-S

549,00
Bezig met een zoektocht naar een goede wasdroger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze droger van hoover is waarschijnlijk de juiste warmtepompdroger voor bij jou thuis. Tenminste none kopers die je voorgingen beoordelen deze warmtepompdroger met...
1645375

AEG T6DB72GP ProSense

499,00
Bezig met een zoektocht naar een goede condensdroger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze condensdroger van AEG is waarschijnlijk de geschikte wasdroger voor jou. Deze wasdroger is beoordeeld door 182 consumenten die je voorgingen met een...
1769120

Beko KC720301BX1

379,00
De droger van beko is een super goede condensdroger! Ten minste 46 consumenten die je voorgingen beoordelen deze wasdroger met een 9.2. Voor een redelijk lage prijs ontvang je veel waarde voor je geld. De aanschafprijs ligt rond de 379.0 voor deze...
1848807

Siemens WQ45G270NL SelfClean...

849,00
De Siemens WQ45G270NL SelfCleaning is een warmtepompdroger met een legio aan verschillende features. Bij het produceren van onze top 5 beste wasdrogers van 2023 hebben wij gekeken naar de cijfers van 4 eerdere kopers. De wasdroger krijgt een: 8.6. Coolblue...
1679216

Siemens WQ33G2DMFG

749,00
Opzoek naar een passende droger en heb je geen idee welke je moet kiezen? Deze warmtepompdroger van siemens is misschien wel de juiste wasdroger voor bij jou thuis! Deze warmtepompdroger krijgt van none experts de score: none. De Siemens WQ33G2DMFG...
1624143

AEG T9DENSP86C FiberPro

799,00
De AEG T9DENSP86C FiberPro is een wasdroger met heel veel verschillende functies. De droger is beoordeeld door 7 experts met een 8.6. Door het normale vulgewicht van 8 kg is deze droger geschikt voor een . Drogers kunnen stil (64dB...
1718364

Bosch WQG233D1NL

899,00
De Bosch WQG233D1NL droger is een hoogwaardig model die je kleding helemaal droogt! De wasdroger krijgt de score: 8.4. Coolblue heeft de Bosch WQG233D1NL gekozen als de best geteste droger van 2023! Dit betekent dat de droger van hoogwaardige kwaliteit...
1798927

Samsung DV90BB7445GES2 Bespo...

1.149,00
De Samsung DV90BB7445GES2 Bespoke belandt, met een uitstekend cijfer in onze top 5 beste drogers van 2023! De wasdroger is beoordeeld door none consumenten die je voorgingen met een none. Met een prijs van 1149.0 kunnen we zeggen dat de...
1872582

Bosch WQG235D1NL

999,00
De Bosch WQG235D1NL warmtepompdroger is een hoogwaardig apparaat die je kleding helemaal droogt. Tenminste 8 consumenten die de droger al thuis hebben staan beoordelen de droger met een 9.3. De Bosch WQG235D1NL is door Coolblue als beste wasdroger getest. Dat...
1391902

Bosch WTN83202NL

499,00
Deze wasdroger van bosch beschermt tijdens het drogen je was zodat het minder snel slijt. Het is een uitstekende condensdroger van hoogwaardige kwaliteit. Bij het opzetten van onze top 5 beste drogers van 2023 hebben wij gekeken naar de beoordelingen...
1467176

Siemens WT8HXM75NL

1.129,00
De Siemens WT8HXM75NL staat op een hele goede plek in onze top 5 door zijn sterke functies! Deze warmtepompdroger krijgt de score: 9.7. Deze warmtepompdroger is wel wat aan de prijzige kant. Dit model heeft een relatief hoog laadvermogen, namelijk...
1389289

AEG T9DENS87 FiberPro

999,00
De AEG T9DENS87 FiberPro staat op een geweldige plek binnen onze top 5 door zijn sterke features! De droger krijgt van 220 kopers die je voorgingen de beoordeling: 9.2. De AEG T9DENS87 FiberPro is bij Coolblue gekozen als de best...
AEG T8DB86ES min

AEG T8DB86ES

699,00
De AEG T8DB86ES maakt de was droog en beschermt tijdens het drogen. De wasdroger is een: warmtepompdroger. Wasdrogers worden tegenwoordig nog verkocht in twee verschillende types, warmtepompdrogers en condensdrogers. Alle wasdrogers met een energielabel groter dan A zijn milieuvriendelijk. De...
1456252

ASKO T408HD.S

1.299,00
Zoek je een nieuwe warmtepompdroger? Deze warmtepompdroger van asko staat misschien binnekort bij jou thuis. Minstens none mensen die de droger al thuis hebben staan beoordelen de droger met een none. De prijs van de warmtepompdroger is 1299.0. De warmtepompdroger...
1584753

Bosch WTU87675NL

999,00
De Bosch WTU87675NL is een droger met een legio aan verschillende functies. De wasdroger krijgt van 514 consumenten die je voorgingen de beoordeling: 9.2. De Bosch WTU87675NL is bij Coolblue verkozen als de best gesteste droger van 2023! Deze droger...