Wasdroger met wifi

Een wasdroger met wifi? Heb je dat nu echt nodig? Ja! Een slimme wasdroger kan het gebruiksgemak aanzienlijk vergroten. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om het apparaat van een afstandje aan te zetten of om via de fabrikant informatie in te winnen over het meest geschikte droogprogramma. Je kunt de wasdroger gemakkelijk met je smartphone of tablet bedienen, ook als je niet thuis bent. Bekijk hier de beste wasdrogers met wifi van 2024!
Wasdroger met wifi

Wat kun je doen met een smart wasdroger met wifi

Ieder huishouden heeft tegenwoordig steeds meer slimme apparaten en daar hoort ook de wasdroger met wifi bij. De meeste fabrikanten hebben hun eigen besturingssysteem, zoals AEG care app of de LG thinq app. Deze zijn alleen handig als je veel apparaten van hetzelfde merk hebt.Met de universele Home Connect app kun je verschillende apparaten van Siemens, Bosch, Gaggenau en Neff op afstand besturen, zo lang ze maar op het wifi netwerk zijn aangesloten. Miele heeft zijn eigen @mobile app en Samsung wasdrogers gebruiken de SmartThings app.Wat je met een slimme wasdroger kunt doen is voornamelijk deze van een afstandje bedienen. Je kunt hem aan- en uitzetten en kijken hoe lang het nog duurt voordat je wasgoed droog is.
Afhankelijk van de wasdroger die je hebt, kun je ook informatie opvragen over je wasgoed. Een AEG droger kan je bijvoorbeeld informatie geven over wat het beste droogprogramma voor bepaalde stoffen is en dit ook onthouden voor volgende droogbeurten. Zo blijf je consistente prestaties behouden. Wasdrogers met Smart Control of Smart Check kunnen je ook informatie geven over de functionaliteit van de wasdroger en bijvoorbeeld aangeven of een onderdeel vervangen of schoongemaakt moet worden. Dit is een uitstekende droger voor als je zelf niet zo handig bent en bijvoorbeeld geen zelfreinigende condensor hebt.

Beste wasdroger met wifi

Een goede wasdroger met wifi sluit aan bij de apparaten die je thuis gebruikt. In de eerste plaats moet de Home Connect app of SmartThings app die je wasdroger gebruikt beschikbaar zijn voor het besturingssysteem van je telefoon of tablet.
Als dat niet het geval is, kun je je wasdroger ook niet vanaf een andere locatie bedienen. Controleer dit dus altijd voordat je overgaat tot de aankoop. Hier onder vind je de beste wasdrogers met wifi van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Wat zijn de voordelen van wifi op een wasdroger

Een van de grootste voordelen van een wasdroger met wifi is dat je het apparaat vanaf een afstand kunt bedienen. Je kunt de droger bijvoorbeeld aanzetten tijdens de daluren voor je energieverbruik, waardoor je altijd tegen het laagste tarief droogt. De bediening via app kan vanaf iedere locatie, zo lang je droger en je telefoon of tablet maar met het internet zijn verbonden.

Bedienen vanaf een andere locatie

Vanaf een andere locatie kies je ook het juiste programma en stel je in wanneer het begint, waardoor je bijvoorbeeld zeker weet dat je beddengoed klaar is op het moment dat jij thuis komt. Zo voorkom je dat de droger aan staat op het moment dat het jou niet goed uitkomt.

Informatie over je droger en je wasgoed

Verder kun je ook informatie krijgen over je wasgoed en over de droger zelf. Sommige merken raden je via de app bijvoorbeeld aan om een lagere temperatuur te kiezen voor een bepaalde soort wasgoed of ze geven aan dat een onderdeel moet worden schoongemaakt of vervangen. Zo verleng je de levensduur van je kleding en je wasdroger aanzienlijk.

Goede beveiliging

Ben je bang dat derde partijen jouw internetgedrag via de app monitoren? Dat hoeft niet. Alle fabrikanten hebben hun apps goed beveiligd. Een hacker kan dus niet zomaar jouw wasdroger met wifi besturen.

Veelgestelde vragen over een wasdroger met wifi

Wat zijn de voordelen van het bedienen van je wasdroger via een mobile app?

Met een wasdroger die je kunt bedienen via een mobile app, zoals de Home Connect app of LG ThinQ app, krijg je meer flexibiliteit en controle over het droogproces. Je kunt bijvoorbeeld het droogprogramma aanpassen aan je wasgoed, of notificaties ontvangen wanneer je beddengoed klaar is. Sommige apps, zoals de SmartThings app, kunnen zelfs samenwerken met andere smart home apparaten.

Is het moeilijk om de wasdroger aan te sluiten op wifi?

Nee, het is eigenlijk vrij simpel. De meeste wasdrogers met wifi werken naadloos met apps die je gemakkelijk kunt downloaden op je smartphone. Je volgt gewoon de handleiding om een verbinding te maken, en dan kun je genieten van verschillende opties voor het bedienen van je droger.

Wat zijn de verschillende droogprogramma's die ik kan instellen?

Elke wasdroger biedt een reeks droogprogramma’s die je kunt instellen via de bediening op het apparaat zelf of via een mobile app. Dit varieert van programma’s voor beddengoed tot speciale instellingen voor wasgoed dat wat delicater is. Bij sommige wasdrogers kun je ook het juiste programma instellen op basis van je voorkeuren via de app.

Is het mogelijk om de wasdroger te combineren met andere apparaten?

Ja, in een modern huishouden met verschillende smart home apparaten kun je je wasdroger gemakkelijk verbinden met andere systemen. Zo kunnen bijvoorbeeld je wasmachine en wasdroger samenwerken om je wasgoed optimaal te behandelen.

Wat moet ik doen als er een storing optreedt?

De meeste wasdrogers met wifi bieden ook een ‘smart check’ functie. Als er een probleem is, kan de app je vaak precies vertellen wat er aan de hand is en hoe je het kunt oplossen zonder dat je een monteur hoeft te bellen.

Wasdroger met wifi assortiment