Waarom droogt mijn wasdroger niet goed

Het kan een aantal redenen hebben waarom jou wasdroger niet goed droogt, namelijk: Je kiest niet het juiste droog programma voor de kleding, je stopt teveel wasgoed in de droogtrommel of de pluisfilter en de condensor zijn vies waardoor de droger niet meer juist kan drogen.

Mijn Wasdroger droogt niet goed

Verschillende redenen

 1. Je kiest niet het juiste programma
  Drogers hebben verschillende droogprogramma’s, speciaal ontworpen voor verschillende soorten wasgoed. Het is belangrijk dat je het juiste programma kiest om een slecht droogresultaat te voorkomen. Bijvoorbeeld, katoen en synthetische stoffen hebben andere droogtijden. Dus als je die bij elkaar gooit, loop je het risico dat sommige kledingstukken overgedroogd worden, terwijl anderen nog vochtig blijven.
 2. Je stopt teveel wasgoed in de droogtrommel
  Het is een goed idee om altijd minimaal 10% van de droogtrommel vrij te houden. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht beter kan circuleren. Als de droger te vol zit, wordt de warme lucht geblokkeerd, waardoor je wasgoed niet goed droogt. Vergeet niet om de maximale belading van de trommel te checken en pas de hoeveelheid wasgoed hierop aan.
 3. De filter of condensor is vies
  Door de condensor en filter regelmatig schoon te maken voorkom je dat deze verstopt raakt en dat de droger het vocht uit de lucht niet meer kan opnemen, waardoor dit in de droogtrommel blijft hangen. Hierdoor kan het wasgoed minder goed drogen.
 4. De sensor is vies
  Een wasdroger heeft een sensor om de luchtvochtigheid in de trommel te meten. Als deze sensor vies is door bijvoorbeeld ophoping van wasmiddel of wasverzachter, zal deze de luchtvochtigheid minder nauwkeurig kunnen meten. Het is om die reden aan te raden om de sensor elke maand af te nemen met een vochtige doek en te voorkomen dat hier restjes vuil ophopen. Op die manier houdt je de kwaliteit van de sensor optimaal. Mocht je niet weten waar de sensor zich bevindt, kijk dan in de handleiding voor de specifieke plek.
 5. Controleer het verwarmingselement
  Een defect verwarmingselement is een veelvoorkomende oorzaak van slecht droogresultaat. Als het verwarmingselement kapot is, kan de droger de was niet goed drogen. Het is dan belangrijk om dit onderdeel te vervangen.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Andere factoren om te overwegen

 1. Verwarmingselement defect: Als je droger helemaal niet meer warm wordt, kan het zijn dat het verwarmingselement kapot is.
 2. Zelfreinigende condensor: Sommige nieuwe warmtepompdrogers hebben een zelfreinigende condensor, wat het onderhoud vergemakkelijkt.
 3. Check de handleiding: Als je niet zeker weet waar de sensor zit of hoe je het onderhoud het beste kunt uitvoeren, is het altijd een goed idee om de handleiding te raadplegen.
 4. Nieuwe wasdroger aanschaffen: Soms is het probleem niet eenvoudig op te lossen, vooral bij oudere modellen. In dat geval kan het verstandig zijn om een nieuwe wasdroger te overwegen. Deze zijn over het algemeen efficiënter en hebben meer mogelijkheden zoals een zelfreinigende condensor.

Door regelmatig te controleren en kleine aanpassingen te maken, kun je ervoor zorgen dat je wasdroger optimaal presteert. Niemand wil met vochtige kleding eindigen, vooral niet als je haast hebt om je favoriete outfit aan te trekken!