Mijn wasdroger droogt niet goed

Je hebt een wasdroger om je was te drogen. Echter kan het zo zijn dat een droger op een bepaald moment de was niet meer voldoende goed droogt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Soms zijn deze gemakkelijk zelf te achterhalen en soms moet hier een wasmachine specialist of de fabrikant aan te pas komen. Wij zetten enkele mogelijke oorzaken op een rij om je een handje op weg te helpen. Het is altijd handig om na te gaan of het één van deze oorzaken kan zijn, voordat je contact opneemt met een wasmachine specialist. Zeker wanneer de garantie verlopen is, kan dit je zeker geld besparen.

 1. Je kiest niet het juiste programma
  Welk programma je nodig hebt is afhankelijk van het type was. Katoen en synthetische was dienen altijd gescheiden te blijven omdat de vezels van deze stof een hele andere droogtijd hebben. Gooi je deze toch bij elkaar, kan het zijn dat de ene stof nog niet droog is, of de andere te lang gedroogd is.
 2. Je stopt teveel wasgoed in de droogtrommel
  Het is aan te raden om minimaal 10% van de droogtrommel vrij te houden. Hoe voller de trommel zit, hoe minder goed de warme lucht door de kleding kan blazen. Je kunt je voorstellen dat de kleding in dat geval langzamer en dus minder goed droogt. Kijk dus altijd naar de maximale belading van de droogtrommel en pas hier dan ook de hoeveelheid wasgoed op aan.
 3. De filter of condensor is vies
  Door de condensor en filter regelmatig schoon te maken voorkom je dat deze verstopt raakt en dat de droger het vocht uit de lucht niet meer kan opnemen, waardoor dit in de droogtrommel blijft hangen. Hierdoor kan het wasgoed minder goed drogen.
 4. De sensor is vies
  Een wasdroger heeft een sensor om de luchtvochtigheid in de trommel te meten. Als deze sensor vies is door bijvoorbeeld ophoping van wasmiddel of wasverzachter, zal deze de luchtvochtigheid minder nauwkeurig kunnen meten. Het is om die reden aan te raden om de sensor elke maand af te nemen met een vochtige doek en te voorkomen dat hier restjes vuil ophopen. Op die manier houdt je de kwaliteit van de sensor optimaal. Mocht je niet weten waar de sensor zich bevindt, kijk dan in de handleiding voor de specifieke plek.