Waarom droogt mijn wasdroger niet goed

Het kan een aantal redenen hebben waarom jou wasdroger niet goed droogt, namelijk: Je kiest niet het juiste droog programma voor de kleding, je stopt teveel wasgoed in de droogtrommel of de pluisfilter en de condensor zijn vies waardoor de droger niet meer juist kan drogen.

Mijn Wasdroger droogt niet goed

Verschillende redenen

 1. Je kiest niet het juiste programma
  Welk programma je nodig hebt is afhankelijk van het type was. Katoen en synthetische was dienen altijd gescheiden te blijven omdat de vezels van deze stof een hele andere droogtijd hebben. Gooi je deze toch bij elkaar, kan het zijn dat de ene stof nog niet droog is, of de andere te lang gedroogd is.
 2. Je stopt teveel wasgoed in de droogtrommel
  Het is aan te raden om minimaal 10% van de droogtrommel vrij te houden. Hoe voller de trommel zit, hoe minder goed de warme lucht door de kleding kan blazen. Je kunt je voorstellen dat de kleding in dat geval langzamer en dus minder goed droogt. Kijk dus altijd naar de maximale belading van de droogtrommel en pas hier dan ook de hoeveelheid wasgoed op aan.
 3. De filter of condensor is vies
  Door de condensor en filter regelmatig schoon te maken voorkom je dat deze verstopt raakt en dat de droger het vocht uit de lucht niet meer kan opnemen, waardoor dit in de droogtrommel blijft hangen. Hierdoor kan het wasgoed minder goed drogen.
  De sensor is vies
  Een wasdroger heeft een sensor om de luchtvochtigheid in de trommel te meten. Als deze sensor vies is door bijvoorbeeld ophoping van wasmiddel of wasverzachter, zal deze de luchtvochtigheid minder nauwkeurig kunnen meten. Het is om die reden aan te raden om de sensor elke maand af te nemen met een vochtige doek en te voorkomen dat hier restjes vuil ophopen. Op die manier houdt je de kwaliteit van de sensor optimaal. Mocht je niet weten waar de sensor zich bevindt, kijk dan in de handleiding voor de specifieke plek.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...