Beste Siemens wasdroger 2021Een Siemens wasdroger kopen

Siemens zoekt al meer dan 170 jaar naar manieren om de kwaliteit van leven te verbeteren door middel van elektrificatie, automatisering en digitalisatie. Met het motto ‘Ingenuity for life’ staat Siemens voor het creëren van apparatuur die het leven makkelijker en prettiger maken, en die zo duurzaam mogelijk is voor zowel de maatschappij als de individuele consument als ook de volgende generaties. Hiermee probeert Siemens de massa industrie zo flexibel te maken dat het niet alleen aan massa-eisen, maar ook aan individuele eisen kan voldoen. Met het brede assortiment aan wasdrogers slaagt Siemens hier aardig goed in. Daarnaast zorgt Siemens er ook voor dat met de nieuwste digitale technologie de kwaliteit, snelheid en flexibiliteit van de productie van apparatuur verbeterd wordt en verhoogt zo de klanttevredenheid.

Ingenuity for life’ verwijst naar vindingrijkheid en innovatiedrang. Hiermee strijdt Siemens voor de nieuwste en slimste technologie, niet alleen voor de consument zelf, maar ook tegen klimaatverandering. Duurzaamheid en energiezuinigheid zijn prioriteiten die veel aandacht krijgen. Zo heeft Siemand in 2015 het ‘CO2 neutral Siemens’ programma gelanceerd met het doel om de CO2 uitstoot met 50% te reduceren. Dee energiezuinigheid zie je als consument natuurlijk ook terug in de eigen energierekening. Siemens biedt 10 jaar garantie op de motor, wat ervoor zorgt dat uw gegarandeerd bent van een duurzaam apparaat.

De beste Siemens wasdroger getest

We hebben een selectie gemaakt van de top 4 Siemens wasdrogers met alleen de beste wasdrogers van 2021. Deze selectie is gemaakt op basis van inhoud, verbruik, grootte, inrichting en gebruiksvriendelijkheid van de wasdroger. De prijs-kwaliteit en de beoordeling van andere consumenten bepaald uiteindelijk de plaats in de top 4. De beste wasdroger van 2021 staat uiteraard op nummer 1.

De wasdroger keuzehulp

Ontdek de perfecte wasdroger voor jou met onze interactieve keuzehulp. Beantwoord een aantal simpele vragen in een paar seconden en krijg een selectie van de perfecte wasdrogeres voor jou situatie! De eerste stap bij het kiezen van een wasdroger is een keuze maken tussen de verschillende soorten drogers. Er zijn drie verschillende wasdrogers: condensdrogers, afvoerdrogers en warmtepompdrogers. Elke wasdroger heeft andere eigenschappen en droog technieken. We zettende belangrijkste vragen voor je op een rij en maken een selectie met de wasdrogers die voor jou interessant zijn. Zo helpen we je op weg in de ziektocht naar de meest geschikte wasdroger voor jou situatie!

Voor hoeveel mensen moet de was gedroogd worden?
Wil je dat de wasdroger energiezuinig is of is dit niet belangrijk?
Hoe hoog moet de droogkwaliteit van de wasdroger zijn?
Hoe moet het water afgevoerd worden uit je wasdroger?

Het assortiment Siemens wasdrogers

Soorten wasdrogers

Er zijn drie typen wasdrogers: een warmtepompdroger, een condensdroger en een afvoerdroger. Een warmtepompdroger en condensdroger vangen het vocht uit je wasgoed op in een condensreservoir welke afgevoerd wordt aan de lucht. Een afvoerdroger heeft hiervoor een gat in de muur of een afvoer via een raam nodig. Een afvoerdroger is vrij ouderwetse n niet overal meer te koop. Een condensdroger en warmtepompdroger zijn wel overal te koop. Vooral de warmtepompdroger is in opkomst, mede vanwege het energiezuinige profiel en de (vaak) hogere bouwkwaliteit. We leggen kort uit wat een warmtepompdroger en condensdroger zijn.

Een warmtepompdroger is het meest energiezuinige model dankzij de lage droogtemperatuur. Een condensdroger gebruikt vaak meer energie en heeft een hogere droogtemperatuur. Over het algemeen geldt dat een hogere droogtemperatuur slechter is voor je kleding. In een warmtepompdroger slijt kleding dus minder snel. Wel doet een warmtepompdroger er langer over om je kleding te drogen. Desondanks zijn de jaarlijkse energiekosten lager!


We hebben de beste wasdrogers voor jou verzameld
Bekijk top 10 wasdrogers