Wat is het vulgewicht van een wasdroger

Het vulgewicht, ook wel laadvermogen of trommelinhoud genoemd, zegt iets over het formaat van de droogtrommel. Het formaat van de droogtrommel bepaalt hoeveel kilogram wasgoed er per droogbeurt in de trommel kan. Het vulgewicht van een wasdroger varieert tussen 7 en de 10 kg. 

Vulgewicht wasdroger

Welk vulgewicht moet ik kiezen

Om te beginnen leggen we uit wat je mag verwachten van het aantal kilogram aan vulgewicht. Een vulgewicht van 7 kg is over het algemeen voldoende voor een gezin van twee personen. Tegen de verwachting is scheelt dit best veel met een vulgewicht van 8 en 9 kg. Een vulgewicht van 8 kg is geschikt voor een gezin van drie tot vijf personen. Mocht je nu een aantal fanatieke sporters in het gezin hebben en meerdere malen per week moeten wassen en drogen, kan het alsnog verstandig zijn om een groter vulgewicht te kiezen. Een vulgewicht van 9 kg is over het algemeen voldoende voor een gezin van vijf of meer personen
Er zijn ook wasdrogers met een vulgewicht van 10 kg, er zijn er niet veel van beschikbaar omdat dit voornamelijk voor grotere gezinnen of bedrijven is. Er zijn zelfs wasdrogers beschikbaar met een vulgewicht van 12 of 15 kilogram, echter zijn dit professionele hotelwasdrogers. Een kleine wasdroger met een vulgewicht onder de 7 kg zal je ook niet snel vinden. Over het algemeen hebben de wasdrogers een vulgewicht van minimaal 7 kg, echter zijn er ook wasdrogers met een vulgewicht van 5 of 6 kg beschikbaar.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Welk vulgewicht moet ik kiezen

Bij de aanschaf van een wasdroger zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, en waar je de wasdrogers ook op kunt selecteren om de keuze makkelijker te maken. Het vulgewicht is hier één van. Toch weten veel mensen niet hoe ze een vulgewicht moeten inschatten. Want wat is een vulgewicht van 8 kg? En hoeveel is 7 kg wasgoed eigenlijk? wanneer kies je voor een hoger vulgewicht? Wij leggen je dit uit, zodat je op basis van het vulgewicht een geschikte keuze kunt maken. Om te beginnen leggen we uit wat je mag verwachten van het aantal kilogram aan vulgewicht. Een vulgewicht van 7 kg is over het algemeen voldoende voor een gezin van twee personen. Tegen de verwachting is scheelt dit best veel met een vulgewicht van 8 en 9 kg. Een vulgewicht van 8 kg is geschikt voor een gezin van drie tot vijf personen. Mocht je nu een aantal fanatieke sporters in het gezin hebben en meerdere malen per week moeten wassen en drogen, kan het alsnog verstandig zijn om een groter vulgewicht te kiezen. Een vulgewicht van 9 kg is over het algemeen voldoende voor een gezin van vijf of meer personen. Er zijn ook wasdrogers met een vulgewicht van 10 kg, er zijn er niet veel van beschikbaar omdat dit voornamelijk voor grotere gezinnen of bedrijven is. Er zijn zelfs wasdrogers beschikbaar met een vulgewicht van 12 of 15 kilogram, echter zijn dit professionele hotelwasdrogers. Een kleine wasdroger met een vulgewicht onder de 7 kg zal je ook niet snel vinden. Over het algemeen hebben de wasdrogers een vulgewicht van minimaal 7 kg, echter zijn er ook wasdrogers met een vulgewicht van 5 of 6 kg beschikbaar.

Wasdroger voor 1- 2 personen

De beste wasdrogers rond de 7 kg vulgewicht.

Wasdroger voor 3-5 personen

De beste wasdrogers rond 8 kg vulgewicht.

Wasdroger voor 5+ personen

De beste wasdrogers rond de 9 kg vulgewicht.