Beste wasdroger merken van 2024

In ieder huishouden is het tegenwoordig vrijwel onmisbaar; het hebben van een goede wasdroger. Maar hoe vind je die eigenlijk, en wat zijn de beste wasdroger merken? In dit artikel zullen we je helpen door een overzicht te geven van de beste wasdroger merken op de markt, hun kenmerken toe te lichten en te omschrijven waarop wasdrogers getest worden om zich bij de beste te mogen voegen. Op deze manier worden de verschillen wat duidelijker en word een keuze maken wellicht wat gemakkelijker.
Beste wasdroger merkennieuw

Welk merk wasdroger is het beste

Zoals vrijwel alle huishoudelijke apparaten, zijn er een paar wasdroger merken die algemeen bekend staan als het hebben van de beste kwaliteit die er te vinden is. Natuurlijk staan hier ook prijsverschillen tegenover; zo is een Zanussi of een Whirlpool bijvoorbeeld stukken voordeliger dan een Miele of een Bosch. Echter lever je dan ook weer in op degelijkheid, duurzaamheid en eventuele technologische snufjes. Als je op zoek bent naar die technologische snufjes, dan is bijvoorbeeld een Samsung de juiste keuze. Hier tussen in bevinden zich bevinden zich ook nog merken als AEG en Siemens. In de tabel hieronder hebben we soortgelijke wasdroger merken en modellen samengevat zodat je een beter beeld krijgt van de beste wasdroger merken en hun opties.
Merk
 • Beoordeling
 • Prijsrange
AEG
 • 9.5
 • €450 - €1200
Bosch
 • 9.4
 • €450 - €1260
Miele
 • 9.7
 • €900 - €2100
Siemens
 • 9.5
 • €540 - €1260
Whirlpool
 • 9.3
 • €500 - €900
Zanussi
 • 9.2
 • €400 - €800
Na het bestuderen van de tabel heb je misschien meer inzicht wat verschillende merken aanbieden, zo kan je makkelijker kiezen wat voor jou belangrijk is. Is het duurzaamheid, dan kies je voor een Miele of een AEG. Wil je dat de was snel droogt? Kies dan een Zanussi of een Bosch. Het is zo gemakkelijker om verder te filteren om voor jou het beste wasdroger merk uit te kiezen.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Beste wasdroger merken getest

Om te bepalen wat de best werkende wasdrogers zijn, word er gekeken naar een aantal testvoorwaarden. De test word onafhankelijk uitgevoerd door de Consumentenbond, om consumenten te helpen om een goede keuze te maken zonder verdere commerciële bedoelingen.

Allereerst word de wasdroger uiteraard getest op de droogprestaties; hoe gelijkmatig is alle was droog bij verschillende programma’s en blijven er gekreukte kledingstukken achter? Niemand heeft natuurlijk zin om na het gebruik van de wasdroger de was handmatig op te hangen en verder uit te moeten slaan. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat de programma’s nauwkeurig werken, of je was gelijk de kast in kan bij kast droog en dat het niet te nat blijft bij strijkdroog. Er word ook getest hoe snel een droger de was helemaal droog krijgt, want het ene merk is natuurlijk wat sneller dan de ander en dat kan veel schelen als je niet heel veel tijd hebt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het beste wasdroger merk energiezuinig is; je wilt je niet blauw betalen aan stroomkosten elke maand. Dit word tegenwoordig bijna als even belangrijk beschouwd als de droogprestaties, omdat het maatschappelijk steeds meer verantwoord word om duurzamer te leven.

Vervolgens word er gekeken hoe gebruiksvriendelijk de wasdroger is, aangezien het fijn is als je de wasdroger net hebt gekocht je gelijk weet hoe deze werkt. Hierbij kun je denken aan dingen als het in- en uitladen van de was, het selecteren van programma’s, de gebruiksaanwijzing, en het schoonmaken van het pluizenfilter. Tot slot word er natuurlijk ook geluisterd naar hoeveel lawaai het apparaat maakt, want het is nou niet heel fijn als je de wasdroger van de buren ook nog keihard hoort als deze aanstaat. Helaas word de wasdroger niet beoordeeld op levensduur van het apparaat, omdat dit te lang duurt om te onderzoeken en ondertussen het model misschien niet eens meer te koop is.

We hopen dat je een beter inzicht hebt gekregen in de verschillende merken en gemakkelijker je keuze voor het beste wasdroger merk kunt maken.