Beste wasdroger merken van 2020

In ieder huishouden is het tegenwoordig vrijwel onmisbaar; het hebben van een goede wasdroger. Maar hoe vind je die eigenlijk, en wat zijn de beste wasdroger merken? In dit artikel zullen we je helpen door een overzicht te geven van de beste wasdroger merken op de markt, hun kenmerken toe te lichten en te omschrijven waarop wasdrogers getest worden om zich bij de beste te mogen voegen. Op deze manier worden de verschillen wat duidelijker en word een keuze maken wellicht wat gemakkelijker.

Welk merk wasdroger is het beste?

Zoals vrijwel alle huishoudelijke apparaten, zijn er een paar wasdroger merken die algemeen bekend staan als het hebben van de beste kwaliteit die er te vinden is. Natuurlijk staan hier ook prijsverschillen tegenover; zo is een Zanussi of een Whirlpool bijvoorbeeld stukken voordeliger dan een Miele of een Bosch. Echter lever je dan ook weer in op degelijkheid, duurzaamheid en eventuele technologische snufjes. Als je op zoek bent naar die technologische snufjes, dan is bijvoorbeeld een Samsung de juiste keuze. Hier tussen in bevinden zich bevinden zich ook nog merken als AEG en Siemens. In de tabel hieronder hebben we soortgelijke wasdroger merken en modellen samengevat zodat je een beter beeld krijgt van de beste wasdroger merken en hun opties.

MerkPlus- en minpuntenPrijsrange
AEGPlus: Erg zuinig, (A+++) en een beladings sensor
Min: Geen technologie om gelijkmatig te drogen
€400 – €1.000
BoschPlus: Erg zuinig (A+++) en droogt een volle trommel was in 2,5 uur
Min: Beschikt niet over een stoomfunctie om kreukels te verminderen
€500 – €1000
MielePlus: Erg zuinig (A+++) en geurflacon die frisse geur afgeeft tijdens het drogen
Min: Droogt minder snel dan andere modellen
€700 – €2000
SamsungPlus: Ruime trommel (8KG) en condenswater is direct af te voeren
Min: Droogt minder snel dan andere modellen
€500 – €900
SiemensPlus: Erg stil (64 decibel) en spoelt automatisch schoon tijdens het drogen
Min: Geen stoomfunctie om kreukels te verminderen
€500 – €1200
WhirlpoolPlus: Wollen kleding krimp dankzij handig programma en sensoren controleren vochtigheid en passen programma hierop aan
Min: Trage droogtijd (3 uur)
€400 – €600
ZanussiPlus: Kinderslot en droogt volle trommel in 1,5 uur
Min: Niet heel zuinig vergeleken met andere modellen
€300 – €600

Na het bestuderen van de tabel heb je misschien meer inzicht wat verschillende merken aanbieden, zo kan je makkelijker kiezen wat voor jou belangrijk is. Is het duurzaamheid, dan kies je voor een Miele of een AEG. Wil je dat de was snel droogt? Kies dan een Zanussi of een Bosch. Het is zo gemakkelijker om verder te filteren om voor jou het beste wasdroger merk uit te kiezen.

Beste wasdroger merken getest

Om te bepalen wat de best werkende wasdrogers zijn, word er gekeken naar een aantal testvoorwaarden. De test word onafhankelijk uitgevoerd door de Consumentenbond, om consumenten te helpen om een goede keuze te maken zonder verdere commerciële bedoelingen.

Allereerst word de wasdroger uiteraard getest op de droogprestaties; hoe gelijkmatig is alle was droog bij verschillende programma’s en blijven er gekreukte kledingstukken achter? Niemand heeft natuurlijk zin om na het gebruik van de wasdroger de was handmatig op te hangen en verder uit te moeten slaan. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat de programma’s nauwkeurig werken, of je was gelijk de kast in kan bij kast droog en dat het niet te nat blijft bij strijkdroog. Er word ook getest hoe snel een droger de was helemaal droog krijgt, want het ene merk is natuurlijk wat sneller dan de ander en dat kan veel schelen als je niet heel veel tijd hebt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het beste wasdroger merk energiezuinig is; je wilt je niet blauw betalen aan stroomkosten elke maand. Dit word tegenwoordig bijna als even belangrijk beschouwd als de droogprestaties, omdat het maatschappelijk steeds meer verantwoord word om duurzamer te leven.

Vervolgens word er gekeken hoe gebruiksvriendelijk de wasdroger is, aangezien het fijn is als je de wasdroger net hebt gekocht je gelijk weet hoe deze werkt. Hierbij kun je denken aan dingen als het in- en uitladen van de was, het selecteren van programma’s, de gebruiksaanwijzing, en het schoonmaken van het pluizenfilter. Tot slot word er natuurlijk ook geluisterd naar hoeveel lawaai het apparaat maakt, want het is nou niet heel fijn als je de wasdroger van de buren ook nog keihard hoort als deze aanstaat. Helaas word de wasdroger niet beoordeeld op levensduur van het apparaat, omdat dit te lang duurt om te onderzoeken en ondertussen het model misschien niet eens meer te koop is.

We hopen dat je een beter inzicht hebt gekregen in de verschillende merken en gemakkelijker je keuze voor het beste wasdroger merk kunt maken.

De wasdroger keuzehulp

Ontdek de perfecte wasdroger voor jou met onze interactieve keuzehulp. Beantwoord een aantal simpele vragen in een paar seconden en krijg een selectie van de perfecte wasdrogeres voor jou situatie! De eerste stap bij het kiezen van een wasdroger is een keuze maken tussen de verschillende soorten drogers. Er zijn drie verschillende wasdrogers: condensdrogers, afvoerdrogers en warmtepompdrogers. Elke wasdroger heeft andere eigenschappen en droog technieken. We zettende belangrijkste vragen voor je op een rij en maken een selectie met de wasdrogers die voor jou interessant zijn. Zo helpen we je op weg in de ziektocht naar de meest geschikte wasdroger voor jou situatie!

Voor hoeveel mensen moet de was gedroogd worden?
Wil je dat de wasdroger energiezuinig is of is dit niet belangrijk?
Hoe hoog moet de droogkwaliteit van de wasdroger zijn?
Hoe moet het water afgevoerd worden uit je wasdroger?

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe vaatwasser, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe inbouw of vrijstaande vaatwasser te maken heeft.

Energieverbruik van een wasdroger

Het verbruik van een wasdroger varieert per machine en, even belangrijk, per gebruiker. Op internet vliegen de termen ‘milieuvriendelijk’, ‘zuinige wasdroger’ en ‘gunstig voor de portemonnee’ je om de oren. Maar wanneer is dit echt zo? En hoe lees je de ingewikkelde energielabels en bepaal jij of deze wasdroger voldoende zuinig is voor jou? Wij leggen je uit hoe je naar het energielabel moet kijken, wat belangrijk is bij het kopen van een duurzame en energiezuinige wasdroger en wat je zelf kunt doen om zo energiezuinig mogelijk gebruik te maken van je wasdroger.Het energielabel is een manier om samen te…Wasdroger schoonmaken

Het onderhoud van een wasdroger is belangrijk om de prestaties van de wasdroger te bevorderen. Daarnaast gebruikt een schone wasdroger minder energie en is de levensduur van een wasdroger langer bij regelmatig onderhoud. Ook voorkom je dat je kleding gaat stinken door vuilresten in de wasdroger. De belangrijkste reden is nog wel dat dit het brandgevaar verminderd! Goede redenen om toch regelmatig even de wasdroger schoon te maken toch? Met regelmatig bedoelen we elke 2 tot 3 maanden. Het hoeft niet veel werk te zijn, maar je moet wel met een aantal dingen rekening houden. Wij leggen je kort uit…Wasdrogers voor een stel

Als je voor het eerst gaat samenwonen heb je natuurlijk een inboedel nodig. Een wasdroger is niet gelijk noodzakelijk voor een stel, maar wel heel erg handig. Een wasdroger scheelt je veel tijd met het ophangen van de was, aangezien je zelf wel betere dingen te doen hebt. Maar hoe vind je de juiste en waar moet je precies op letten bij de aanschaf? Deze vragen worden in dit artikel beantwoord, net als het nadenken over de lange termijn bij de aanschaf.

Aandachtspunten voor aanschaf wasdroger voor 2 personen Wasdrogers zijn er in alle soorten en maten, en…Soorten wasdrogers

Er zijn drie typen wasdrogers: een warmtepompdroger, een condensdroger en een afvoerdroger. Een warmtepompdroger en condensdroger vangen het vocht uit je wasgoed op in een condensreservoir welke afgevoerd wordt aan de lucht. Een afvoerdroger heeft hiervoor een gat in de muur of een afvoer via een raam nodig. Een afvoerdroger is vrij ouderwetse n niet overal meer te koop. Een condensdroger en warmtepompdroger zijn wel overal te koop. Vooral de warmtepompdroger is in opkomst, mede vanwege het energiezuinige profiel en de (vaak) hogere bouwkwaliteit. We leggen kort uit wat een warmtepompdroger en condensdroger zijn.

Een warmtepompdroger is het meest energiezuinige model dankzij de lage droogtemperatuur. Een condensdroger gebruikt vaak meer energie en heeft een hogere droogtemperatuur. Over het algemeen geldt dat een hogere droogtemperatuur slechter is voor je kleding. In een warmtepompdroger slijt kleding dus minder snel. Wel doet een warmtepompdroger er langer over om je kleding te drogen. Desondanks zijn de jaarlijkse energiekosten lager!


Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 wasdrogers
Bekijk de top 10 wasdrogers
Bekijk top 10 wasdrogers