Waarom droogt mijn wasdroger niet goed?


Je hebt een wasdroger om je was te drogen. Echter kan het zo zijn dat een droger op een bepaald moment de was niet meer voldoende goed droogt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Soms zijn deze gemakkelijk zelf te achterhalen en soms moet hier een wasmachine specialist of de fabrikant aan te pas komen. Wij zetten enkele mogelijke oorzaken op een rij om je een handje op weg te helpen. Het is altijd handig om na te gaan of het één van deze oorzaken kan zijn, voordat je contact opneemt met een wasmachine specialist. Zeker wanneer de garantie verlopen is, kan dit je zeker geld besparen.

 1. Je kiest niet het juiste programma
  Welk programma je nodig hebt is afhankelijk van het type was. Katoen en synthetische was dienen altijd gescheiden te blijven omdat de vezels van deze stof een hele andere droogtijd hebben. Gooi je deze toch bij elkaar, kan het zijn dat de ene stof nog niet droog is, of de andere te lang gedroogd is.
 2. Je stopt teveel wasgoed in de droogtrommel
  Het is aan te raden om minimaal 10% van de droogtrommel vrij te houden. Hoe voller de trommel zit, hoe minder goed de warme lucht door de kleding kan blazen. Je kunt je voorstellen dat de kleding in dat geval langzamer en dus minder goed droogt. Kijk dus altijd naar de maximale belading van de droogtrommel en pas hier dan ook de hoeveelheid wasgoed op aan.
 3. De filter of condensor is vies
  Door de condensor en filter regelmatig schoon te maken voorkom je dat deze verstopt raakt en dat de droger het vocht uit de lucht niet meer kan opnemen, waardoor dit in de droogtrommel blijft hangen. Hierdoor kan het wasgoed minder goed drogen.
 4. De sensor is vies
  Een wasdroger heeft een sensor om de luchtvochtigheid in de trommel te meten. Als deze sensor vies is door bijvoorbeeld ophoping van wasmiddel of wasverzachter, zal deze de luchtvochtigheid minder nauwkeurig kunnen meten. Het is om die reden aan te raden om de sensor elke maand af te nemen met een vochtige doek en te voorkomen dat hier restjes vuil ophopen. Op die manier houdt je de kwaliteit van de sensor optimaal. Mocht je niet weten waar de sensor zich bevindt, kijk dan in de handleiding voor de specifieke plek.

De wasdroger keuzehulp

Ontdek de perfecte wasdroger voor jou met onze interactieve keuzehulp. Beantwoord een aantal simpele vragen in een paar seconden en krijg een selectie van de perfecte wasdrogeres voor jou situatie! De eerste stap bij het kiezen van een wasdroger is een keuze maken tussen de verschillende soorten drogers. Er zijn drie verschillende wasdrogers: condensdrogers, afvoerdrogers en warmtepompdrogers. Elke wasdroger heeft andere eigenschappen en droog technieken. We zettende belangrijkste vragen voor je op een rij en maken een selectie met de wasdrogers die voor jou interessant zijn. Zo helpen we je op weg in de ziektocht naar de meest geschikte wasdroger voor jou situatie!

Voor hoeveel mensen moet de was gedroogd worden?
Wil je dat de wasdroger energiezuinig is of is dit niet belangrijk?
Hoe hoog moet de droogkwaliteit van de wasdroger zijn?
Hoe moet het water afgevoerd worden uit je wasdroger?

Soorten wasdrogers

We schrijven over verschillende soorten wasdrogers, want zo heeft ieder zijn eigen wensen. Zo bekijken we smalle en mini wasdrogers voor consumenten met een compacte keuken. Tegenwoordig worden de meeste consumenten wat energiebewuster, dit is de reden dat we een overzicht gemaakt hebben van de meest energiezuinige wasdrogers. Voor het geval je een wat kleinere portemonnee mocht hebben hebben we goedkope wasdrogers met elkaar vergeleken.

De belangrijkste stap in je zoektocht naar een nieuwe wasdroger is echter welke soort wasdroger zoek je, een onderbouw, inbouw of vrijstaande?


We hebben de beste wasdrogers voor jou verzameld
Bekijk top 10 wasdrogers