9.1/10

Wisberg WBDR8A2WNB

Review

Wisberg WBDR8A2WNB

Deze warmtepompdroger biedt 14 programma’s voor het drogen van 8 kg was, inclusief dekbedovertrekken en sportkleding. Met energieklasse A++ bespaar je tot € 980,-. Gebruik het opfrisprogramma voor muffe was en het hygiëneprogramma voor ondergoed en babykleertjes. Het mix-programma bespaart je sorteerwerk. Sluit de condensafvoerslang aan voor gemak.

Energiezuinige droger, beter voor kleding, duurder

De Wisberg WBDR8A2WNB is een warmtepompdroger. Dit type droger is energiezuiniger dan een traditionele condensdroger, wat je energierekening verlaagt. Daarnaast droogt een warmtepompdroger op lagere temperaturen, wat beter is voor jouw kleding en de levensduur ervan verlengt. Een nadeel is dat warmtepompdrogers vaak duurder zijn in aanschaf en iets langer doen over het droogproces. Als je echter op zoek bent naar een milieuvriendelijke en kledingvriendelijke optie, is de Wisberg WBDR8A2WNB een uitstekende keuze.

Bespaar energie en geld met deze warmtepompdroger

Met de Wisberg WBDR8A2WNB warmtepompdroger bespaar je flink op je energiekosten. Dankzij de energieklasse A++ verbruikt deze droger slechts 304 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 91,2 euro aan energiekosten. Over de levensduur van het apparaat kun je tot wel 980 euro besparen. Dit maakt de Wisberg WBDR8A2WNB een uitstekende keuze voor wie zowel het milieu als de portemonnee wil ontzien.

Energieklasse

A+++
Beter dan 91%
A+++
B
A+++ -10%

Ideaal voor kleine tot middelgrote huishoudens

Het vulgewicht van de Wisberg WBDR8A2WNB Warmtepompdroger is 8 kg, wat ideaal is voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Dit betekent dat je zonder problemen de was van meerdere dagen kunt drogen, zonder dat je meerdere droogbeurten hoeft te draaien. Het apparaat biedt voldoende capaciteit voor beddengoed, handdoeken en dagelijkse kledingstukken. Hierdoor bespaar je tijd en energie, wat het een efficiënte keuze maakt voor kleine tot middelgrote gezinnen. Met deze droger hoef je je geen zorgen te maken over ruimtegebrek of inefficiëntie.

Vulgewicht

8kg
Voor een klein gezin
8 kg
7 kg
10 kg

Goede balans tussen prestaties en geluidsniveau

Met een geluidsniveau van 65 dB valt de Wisberg WBDR8A2WNB Warmtepompdroger in de categorie ‘gemiddeld’. Tijdens het centrifugeren hoor je een duidelijk geluid, maar het is niet storend. Voor een droger die in een aparte ruimte staat, zal het geluidsniveau geen probleem zijn. Als je echter een open woonruimte hebt, kan het geluid merkbaar zijn. Over het algemeen biedt deze droger een goede balans tussen prestaties en geluidsniveau.

Geluidsniveau

65dB
Normaal geluidsniveau
65 dB
58 dB
67 dB

Veelzijdige en efficiënte warmtepompdroger met diverse programma’s

Met de Wisberg WBDR8A2WNB Warmtepompdroger heb je een breed scala aan droogprogramma’s tot je beschikking. Of je nu babykleding, beddengoed, dekens of sportkleding wilt drogen, deze droger biedt voor elke stof een geschikt programma. Het hygiëneprogramma is ideaal voor het desinfecteren van kleding, terwijl het verfrisprogramma je kleding snel opfrist zonder volledige wasbeurt. Voor delicate stoffen zoals wol en synthetisch zijn er speciale programma’s die zorgen voor een zachte behandeling. Dankzij de optie voor kleine ladingen bespaar je tijd en energie. Deze droger biedt veelzijdigheid en efficiëntie voor al jouw droogbehoeften.

Warmtepompdroger met handige functies en extra veiligheid

De Wisberg WBDR8A2WNB Warmtepompdroger biedt veel gebruiksgemakken die jouw droogervaring verbeteren. Dankzij de antikreukfase blijft jouw kleding kreukvrij, terwijl de kinderbeveiliging zorgt voor extra veiligheid. Met de resttijdindicator en startuitstel kun je jouw droogprogramma’s eenvoudig plannen. De trommelverlichting maakt het in- en uitladen van wasgoed een stuk makkelijker. Bovendien zorgt de vochtigheidssensor ervoor dat jouw kleding altijd perfect droog is. Hoewel er geen merkspecifieke functies zijn, maakt de combinatie van deze gebruiksvriendelijke eigenschappen de Wisberg WBDR8A2WNB een betrouwbare keuze voor jouw huishouden.

Degelijke middenklasse warmtepompdroger met goede prijs-kwaliteit

De bouwkwaliteit van de Wisberg WBDR8A2WNB warmtepompdroger valt in de middenklasse. Dit betekent dat je kunt rekenen op een degelijke constructie die beter is dan de basisklasse, maar niet zo robuust als de topklasse. De materialen voelen stevig aan en de afwerking is netjes, wat bijdraagt aan een betrouwbare gebruikservaring. Hoewel het niet de meest luxe optie is, biedt deze droger een goede balans tussen prijs en kwaliteit, waardoor het een solide keuze is voor dagelijks gebruik.

Bouwkwaliteit

Middenklasse
Normale levensduur
Middenklasse
Basisklasse
Topklasse

Condenswater wordt afgevoerd via reservoir of afvoer

Het condenswater van de Wisberg WBDR8A2WNB Warmtepompdroger wordt op twee manieren afgevoerd. Je kunt ervoor kiezen om het water op te vangen in het ingebouwde reservoir, dat je regelmatig moet legen. Daarnaast is het mogelijk om de droger direct aan te sluiten op de waterafvoer, zodat het condenswater automatisch wordt afgevoerd en je het reservoir niet hoeft te legen.

Specificaties

Wisberg WBDR8A2WNB

Extra informatie

Vulgewicht

8 kg

Energielabel

A+++

Geluidsniveau

65 dB

Diepte

65 cm

Artikelnummer

943924

Merk

Wisberg

Type

Warmtepompdroger

Algemene droogprogramma's

Baby kleding, Beddengoed, Dekens, Desinfecteren, Gemixt, Handdoeken, Hygiëne, Jeans, Katoen, Kleine lading, Overhemden, Sportkleding, Synthetisch, Verfrissen, Wol

Beste getest

Nee

Display

Ja

Trommelverlichting

Ja

Gebruiksgemak

Antikreukfase, Kinderbeveiliging, Resttijdindicator, Startuitstel, Trommelverlichting, Vochtigheidssensor

Bouwkwaliteit

Middenklasse

Stoomfunctie

Nee

Breedte

59,5 cm

Hoogte

88,5 cm

Gewicht

41 kg

Kleur

Wit

Energieverbruik

304 kWh

Zelfreinigende condensor

Nee

Aantal reviews

1

Reviewscore

9.1

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasdroger. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasdroger hebben we een overzicht met verschillende soorten wasdrogers voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?