Waarom zou ik een wasdroger kopen

Een wasdroger kun je kopen om de volgende redenen: Een wasdroger droogt alle kleding waardoor je dit niet meer hoeft op te hangen, daarnaast is het wasgoed ook een stuk sneller droog. Doordat je geen kleding meer hoeft op te hangen bespaar je ook een veel ruimte. 

Wasdroger vraag

Waarom een nieuwe wasdroger kopen

Maar ook als je wasdroger het na tien jaar, 15 of misschien zelfs 20 jaar nog prima doet, kan het alsnog een goed idee zijn om een nieuwe wasdroger aan te schaffen. Oude wasdrogers hebben namelijk een erg hoog energieverbruik. En omdat de energiekosten zo hoog zijn, kan het voordeliger zijn om je oude droger in te ruilen voor een nieuw, energiezuinig exemplaar. Elektrische apparaten worden namelijk met het jaar zuiniger er zuiniger. En dat biedt ons niet alleen milieuvoordeel, maar het is ook een goede manier om geld te besparen.

Voordelen van een wasdroger

  1. Wasdrogers zijn hele handige apparaten die veel werk uit jouw handen nemen. Één van de grootste voordelen van het hebben van een droger, is natuurlijk dat je wasgoed binnen mum van tijd gedroogd is. Hierdoor kun je je wasgoed een stuk sneller weer in gebruik nemen, wat heel handig is bij bijvoorbeeld beddengoed, maar ook wanneer je favoriete outfit gewassen moet worden.
  2. Een wasdroger bespaart je ook tijd. Het duurt namelijk een stuk minder lang om je natte wasgoed in de trommel van je wasdroger te stoppen, dan om het allemaal stuk voor stuk op te hangen. Daarnaast ben je ook minder tijd kwijt aan strijken, omdat een heleboel kleding kreukvrij uit de droger komt. De meeste nieuwe wasdrogers hebben hier zelfs speciale droogprogramma’s voor.
  3. Naast dat je was sneller droog is als je over een wasdroger beschikt, neemt het ook minder plek in beslag. Natuurlijk, je moet de wasdroger ergens kwijt. Maar de meeste wasdrogers zet je gemakkelijk bovenop je wasmachine, en daar staat hij niet in de weg. Wasrekken en waslijnen nemen al gauw meer plek in beslag, en niet iedereen heeft daar de ruimte voor.
  4. En ten slotte is de kans op verkleuringen ook kleiner wanneer je een droger gebruikt. Door je wasgoed in de uv-straling van de zon te hangen, kan je wasgoed namelijk dof en bleek worden.

Nadelen van een wasdroger

  1. Aan de andere kant heeft drogen met een wasdroger natuurlijk ook nadelen. Zo is een wasdroger in aanschaf uiteraard een stuk duurder dan een waslijn of wasrek. Ook als je kijkt naar de energiekosten is het een stuk goedkoper om je was aan de lijn te laten drogen. Het energieverbruik van wasdrogers wordt steeds lager. Met een energiezuinige droger ben je gemiddeld 50 euro kwijt aan jaarlijkse energiekosten, maar bij veel wasdrogers zal de energierekening nog iets hoger uitvallen. Als je een lagere energierekening wilt, zul je daarom moeten investeren in een zuiniger type droger.
  2. Als je kijkt naar de impact op het milieu, zijn wasdrogers ook geen goede keuze. Je kunt er dan beter voor kiezen om je wasgoed op te hangen.
  3. En ten slotte slijt je wasgoed sneller in een droger. De centrifuge en de hoge temperatuur zijn niet goed voor je wasgoed. Als je wilt dat je kleding langer mooi blijft, kun je het het beste ophangen en uit de zon houden.

Conclusie

Moet je een droger kopen of niet? Dat is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Zoals we eerder uitlegden is het gebruik van een wasdroger niet goed voor je wasgoed en moet je rekening houden met een stijging in de energierekening. Maar als je je was graag snel en moeiteloos droog hebt, kan het aanschaffen van een wasdroger absoluut de moeite waard zijn. En een nieuwe warmtepompdroger is ook al een stuk energiezuiniger dan een gewone condensdroger.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Tips voor het kopen van een nieuwe droger

Er komt een hoop op je af bij het kopen van een nieuwe wasdroger, zeker als je het nog niet eerder gedaan hebt. Drogers hebben ontzettend veel specificaties en kenmerken, wat het lastig kan maken de meest geschikte wasdroger voor jouw huishouden te vinden. Om die reden vind je hieronder onze tips voor het kopen van een nieuwe wasdroger.

Type wasdroger

Er zijn verschillende soorten drogers; de luchtafvoerdroger, condensdroger en de warmtepompdroger. De luchtafvoerdroger is het minst zuinig, daarna komt de condensdroger. De warmtepompdroger is het meest energiezuinig en wordt tegenwoordig ook het meest verkocht. Dit is een stille wasdroger die droogt met een lagere temperatuur, wat beter is voor je wasgoed. De meeste warmtepomp wasdrogers beschikken ook over een zelfreinigende condensor.

Energieverbruik

Om te achterhalen hoeveel stroom een wasdroger verbruikt, kijk je naar het energielabel. In Nederland moeten wasdrogers minimaal energielabel B hebben. Je moet wel erop letten dat energielabel A niet meer het meeste zuinige energielabel is. Een wasdroger is pas energiezuinig met energieklasse A++ of A+++. De meeste warmtepompdrogers beschikken hierover.

Condensafvoer

Er zijn drie manieren om het vocht van de droger af te voeren. Bij condensdrogers en warmtepompdrogers heb je de keuze om de condens direct met een slang naar de afvoer te leiden, of om het water op te vangen in een reservoir. Bij de luchtafvoerdroger wordt de vochtige lucht met een slang naar buiten geleidt via een raam of een gat in de muur.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een droger geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Het is handig om hetzelfde of meer vulgewicht aan te houden als dat van je wasmachine. Koop je een nieuwe wasmachine en droger (of een was-droogcombinatie)? Kies dan voor 7 kg als je met een of twee personen bent, voor 8 kg als je met drie of 4 personen bent, of voor 9 kg als je een huishouden hebt met vijf personen of meer.

Beste wasdroger 2024

Is het tijd voor een nieuwe wasdroger? Hier ben je aan het juiste adres! In de onderstaande lijst vind je de beste wasdrogers van 2024. Bij het maken van deze selectie keken we onder andere naar het vulgewicht, het geluidsniveau, het energieverbruik per droogbeurt en de beoordeling door klanten. Deze drogers kwamen het beste uit de test!