Kleine warmtepompdroger kopen

Een warmtepompdroger noemen we “klein” als hij maximaal 7 kg vulgewicht heeft. Het vulgewicht van een warmtepompdroger wordt bepaalt door de grootte van de trommel. Hoe kleiner het vulgewicht is des te kleiner de trommel is en dus ook de droger zelf. 

Kleine wasdroger

Wat is een kleine warmtepompdroger

Een kleine warmtepompdroger heeft een vulgewicht onder de 6 kilogram. Een gemiddelde warmtepompdroger heeft een hoger vulgewicht, namelijk 7 tot en met 9 kilogram. Een kleine warmtepompdroger is niet geschikt voor een groot gezin. Dit lage vulgewicht is over het algemeen geschikt voor één en maximaal twee personen, indien je niet veel wasgoed hoeft te drogen.
Heb je veel wasgoed, dan is een kleine warmtepompdroger niet erg rendabel omdat je deze alsnog vaak aan moet zetten wegens het kleine vulgewicht. De jaarlijkse energiekosten kunnen dan flink oplopen.

Beste kleine warmtepompdrogers van 2024

Als je op zoek bent naar een compacte & zuinige wasdroger, dan is een kleine warmtepompdroger met maximaal 7 kg vulgewicht een uitstekende keuze. Deze kleine warmtepompdrogers combineren efficiëntie met gebruiksvriendelijkheid en zijn ideaal voor kleinere huishoudens of beperkte ruimtes.
Hieronder zullen we de top 5 best geteste kleine warmtepompdroger van 2024 belichten. Elk model is zorgvuldig geselecteerd op basis van prestaties, energieverbruik en extra functies. Lees verder om jouw perfecte match te vinden.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Waarom een kleine warmtepompdroger

Het energielabel is erg belangrijk. Dit is niet alleen wegens de milieubelasting van groot belang, maar ook vanwege de invloed op je portemonnee. Een gunstig energielabel kan de jaarlijkse uitgaven aan energie namelijk behoorlijk verminderen. Een energielabel vanaf A++ noemen we milieuvriendelijk. De meeste nieuwe kleine wasdrogers hebben een gunstig energielabel, wasdrogers zijn nieuw niet meer verkrijgbaar met een energielabel D of lager. Toch zit er tussen een energielabel C en A+++ nog een aanzienlijk verschil. Zo zijn de jaarlijkse kosten van A+++ wasdroger ongeveer één derde van de kosten van een C wasdroger. Je betaald wel meer voor een energiezuinig model, maar je kunt je voorstellen dat je dit zeker terugverdiend wanneer je de wasdroger enkele keren per week gebruikt. Welke wasprogramma’s voor jou handig zijn is persoonlijk. Zo kan het zijn dat je het liefst een kleine wasdroger hebt met een extra kort programma. De meeste wasdrogers hebben een speciaal katoen- en wolprogramma. De programma’s hebben een standaard tijd, maar zijn soms in de aanwezigheid van vochtsensoren ook aangepast aan de vochtigheid van de kleding. Op die manier droog je niet langer dan nodig, dit is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee maar ook voor je wasgoed.

Voor- en nadelen van een kleine warmtepompdroger

Als je overweegt om een kleine warmtepompdroger te kopen, is het handig om zowel de voordelen als de nadelen te kennen. Hier zetten we ze voor je op een rijtje.

Voordelen

  1. Energiezuinig: De meeste kleine warmtepompdrogers hebben een goed energielabel, wat betekent dat het jaarlijks energieverbruik lager is. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu.
  2. Ruimtebesparend: Vanwege hun compacte formaat zijn ze perfect voor kleine ruimtes en kleinere huishoudens.
  3. Zorg voor delicate stoffen: Deze drogers gebruiken lagere temperaturen, waardoor je fijne stoffen zonder zorgen kunt drogen.

Nadelen

  1. Hogere aanschafprijs: In vergelijking met andere soorten drogers, zoals luchtafvoerdrogers, zijn warmtepompdrogers over het algemeen duurder in aanschaf. Helaas ook kleine warmtepompdrogers..
  2. Langere droogtijd: Omdat ze op lagere temperaturen drogen, kan het langer duren voordat je wasgoed droog is.
  3. Beperkt vulgewicht: De capaciteit is over het algemeen kleiner dan bij grotere modellen. Voor grote gezinnen kan een kleine warmtepompdroger dus minder geschikt zijn.

Veelgestelde vragen over een kleine warmtepompdroger

Hier beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over het kiezen van een kleine warmtepompdroger. Hopelijk helpt dit je om een weloverwogen keuze te maken.

Hoeveel kg wasgoed kan ik in een kleine warmtepompdroger doen?

Dit hangt af van het model dat je kiest. Voor een klein huishouden van 1 of 2 personen is een vulgewicht van rond de 7 kg vaak meer dan voldoende. Let op het maximale laadvermogen dat in de specificaties wordt vermeld.

Kleine warmtepompdroger assortiment