Kleine warmtepompdroger kopen?

Heb je beperkte ruimte en wil je toch genieten van de luxe van een droger? Dan is een kleine warmtepompdroger of een was droogcombinatie iets voor jou. Een was droogcombinatie is een apparaat met de functies van een wasmachine en een droger in één. Dit is ideaal, aangezien je de kleding meteen na het wassen kunt drogen. Echter kan de droger niet apart ingesteld worden en moet de was altijd van tevoren gewassen worden. Daarnaast zijn dit apparaten met een gemiddelde grootte en vulgewicht. Heb je weinig ruimte, of je hebt al een wasmachine in huis, dan is een kleine warmtepompdroger geschikt voor jou. Welke kleine warmtepompdroger is het meest geschikt? En waarom een kleine? En waarom een warmtepompdroger en niet een condensdroger of afvoerdroger? Om je een handje op weg te helpen zetten we de overwegingen en voor- en nadelen voor je op een rij. Zo kun je zelf afwegen of een kleine warmtepompdroger geschikt is voor jou.

Een kleine warmtepompdroger heeft een vulgewicht onder de 6 kilogram. Een gemiddelde warmtepompdroger heeft een hoger vulgewicht, namelijk 7 tot en met 9 kilogram. Een kleine warmtepompdroger is niet geschikt voor een groot gezin. Dit lage vulgewicht is over het algemeen geschikt voor één en maximaal twee personen, indien je niet veel wasgoed hoeft te drogen. Heb je veel wasgoed, dan is een kleine warmtepompdroger niet erg rendabel omdat je deze alsnog vaak aan moet zetten wegens het kleine vulgewicht. De jaarlijkse energiekosten kunnen dan flink oplopen.

Waarom een kleine warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger heeft vele voordelen ten opzicht van andere typen drogers. Zo heeft een warmtepompdroger een gunstig energielabel welke varieert van A tot en met A+++. Dit is beter voor het milieu maar ook beter voor de portemonnee. De jaarlijkse kosten zijn dan vele malen lager vergeleken met andere typen kleine wasdrogers. Een kleine warmtepompdroger heeft verder over het algemeen een middenklasse of topklasse bouwkwaliteit. Hoe beter de bouwkwaliteit, hoe langer de levensduur over het algemeen is.

Let bij de aankoop op het energielabel, een goed energielabel zorgt voor een hogere aankoopprijs maar levert ook een lagere energierekening op en verdiend zichzelf daarmee vanzelf terug. Daarbij is het aan te raden om minimaal voor een middenklasse of topklasse bouwkwaliteit te gaan. Kijk daarbij altijd goed naar de afmetingen van de kleine warmtepompdroger, je kiest niet voor niets voor een klein model en wilt dus dat de warmtepompdroger in een bepaalde ruimte past. Voorkom dat je de kleine warmtepompdroger moet terugsturen door eerst de afmetingen van de beschikbare ruimte te meten.

De wasdroger keuzehulp

Ontdek de perfecte wasdroger voor jou met onze interactieve keuzehulp. Beantwoord een aantal simpele vragen in een paar seconden en krijg een selectie van de perfecte wasdrogeres voor jou situatie! De eerste stap bij het kiezen van een wasdroger is een keuze maken tussen de verschillende soorten drogers. Er zijn drie verschillende wasdrogers: condensdrogers, afvoerdrogers en warmtepompdrogers. Elke wasdroger heeft andere eigenschappen en droog technieken. We zettende belangrijkste vragen voor je op een rij en maken een selectie met de wasdrogers die voor jou interessant zijn. Zo helpen we je op weg in de ziektocht naar de meest geschikte wasdroger voor jou situatie!

Voor hoeveel mensen moet de was gedroogd worden?
Wil je dat de wasdroger energiezuinig is of is dit niet belangrijk?
Hoe hoog moet de droogkwaliteit van de wasdroger zijn?
Hoe moet het water afgevoerd worden uit je wasdroger?

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe wasdroger, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe inbouw of condensdroger te maken heeft.

Wasdroger vergelijken

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasdroger kom je het grote aanbod op internet tegen. Als je niet weet waar je op moet letten, kan het lastig zijn een geschikte wasdroger te vinden. Je wilt geen snelle ongeschikte aankoop doen en hier later spijt van krijgen. De wasdroger maakt tenslotte deel uit van het huishouden en wordt vaak enkele keren per week gebruikt.Door de geschikte wasdroger te kopen kun je niet alleen het gebruikersgemak verhogen maar ook je energierekening beperken. Wij doen al wat voorwerk voor je, en vergelijken wasdrogers op basis van vele eigenschappen met elkaar om…Wasdrogers voor een stel

Als je voor het eerst gaat samenwonen heb je natuurlijk een inboedel nodig. Een wasdroger is niet gelijk noodzakelijk voor een stel, maar wel heel erg handig. Een wasdroger scheelt je veel tijd met het ophangen van de was, aangezien je zelf wel betere dingen te doen hebt. Maar hoe vind je de juiste en waar moet je precies op letten bij de aanschaf? Deze vragen worden in dit artikel beantwoord, net als het nadenken over de lange termijn bij de aanschaf.

Aandachtspunten voor aanschaf wasdroger voor 2 personen Wasdrogers zijn er in alle soorten en maten, en…Wasdroger schoonmaken

Het onderhoud van een wasdroger is belangrijk om de prestaties van de wasdroger te bevorderen. Daarnaast gebruikt een schone wasdroger minder energie en is de levensduur van een wasdroger langer bij regelmatig onderhoud. Ook voorkom je dat je kleding gaat stinken door vuilresten in de wasdroger. De belangrijkste reden is nog wel dat dit het brandgevaar verminderd! Goede redenen om toch regelmatig even de wasdroger schoon te maken toch? Met regelmatig bedoelen we elke 2 tot 3 maanden. Het hoeft niet veel werk te zijn, maar je moet wel met een aantal dingen rekening houden. Wij leggen je kort uit…Soorten wasdrogers

Er zijn drie typen wasdrogers: een warmtepompdroger, een condensdroger en een afvoerdroger. Een warmtepompdroger en condensdroger vangen het vocht uit je wasgoed op in een condensreservoir welke afgevoerd wordt aan de lucht. Een afvoerdroger heeft hiervoor een gat in de muur of een afvoer via een raam nodig. Een afvoerdroger is vrij ouderwetse n niet overal meer te koop. Een condensdroger en warmtepompdroger zijn wel overal te koop. Vooral de warmtepompdroger is in opkomst, mede vanwege het energiezuinige profiel en de (vaak) hogere bouwkwaliteit. We leggen kort uit wat een warmtepompdroger en condensdroger zijn.

Een warmtepompdroger is het meest energiezuinige model dankzij de lage droogtemperatuur. Een condensdroger gebruikt vaak meer energie en heeft een hogere droogtemperatuur. Over het algemeen geldt dat een hogere droogtemperatuur slechter is voor je kleding. In een warmtepompdroger slijt kleding dus minder snel. Wel doet een warmtepompdroger er langer over om je kleding te drogen. Desondanks zijn de jaarlijkse energiekosten lager!


Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 wasdrogers
Bekijk de top 10 wasdrogers
Bekijk top 10 wasdrogers