Kleine warmtepompdroger kopen?

Heb je beperkte ruimte en wil je toch genieten van de luxe van een droger? Dan is een kleine warmtepompdroger of een was droogcombinatie iets voor jou. Een was droogcombinatie is een apparaat met de functies van een wasmachine en een droger in één. Dit is ideaal, aangezien je de kleding meteen na het wassen kunt drogen. Echter kan de droger niet apart ingesteld worden en moet de was altijd van tevoren gewassen worden. Daarnaast zijn dit apparaten met een gemiddelde grootte en vulgewicht. Heb je weinig ruimte, of je hebt al een wasmachine in huis, dan is een kleine warmtepompdroger geschikt voor jou. Welke kleine warmtepompdroger is het meest geschikt? En waarom een kleine? En waarom een warmtepompdroger en niet een condensdroger of afvoerdroger? Om je een handje op weg te helpen zetten we de overwegingen en voor- en nadelen voor je op een rij. Zo kun je zelf afwegen of een kleine warmtepompdroger geschikt is voor jou.

Een kleine warmtepompdroger heeft een vulgewicht onder de 6 kilogram. Een gemiddelde warmtepompdroger heeft een hoger vulgewicht, namelijk 7 tot en met 9 kilogram. Een kleine warmtepompdroger is niet geschikt voor een groot gezin. Dit lage vulgewicht is over het algemeen geschikt voor één en maximaal twee personen, indien je niet veel wasgoed hoeft te drogen. Heb je veel wasgoed, dan is een kleine warmtepompdroger niet erg rendabel omdat je deze alsnog vaak aan moet zetten wegens het kleine vulgewicht. De jaarlijkse energiekosten kunnen dan flink oplopen.

Waarom een kleine warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger heeft vele voordelen ten opzicht van andere typen drogers. Zo heeft een warmtepompdroger een gunstig energielabel welke varieert van A tot en met A+++. Dit is beter voor het milieu maar ook beter voor de portemonnee. De jaarlijkse kosten zijn dan vele malen lager vergeleken met andere typen kleine wasdrogers. Een kleine warmtepompdroger heeft verder over het algemeen een middenklasse of topklasse bouwkwaliteit. Hoe beter de bouwkwaliteit, hoe langer de levensduur over het algemeen is.

Tips bij de aankoop

Let bij de aankoop op het energielabel, een goed energielabel zorgt voor een hogere aankoopprijs maar levert ook een lagere energierekening op en verdiend zichzelf daarmee vanzelf terug. Daarbij is het aan te raden om minimaal voor een middenklasse of topklasse bouwkwaliteit te gaan. Kijk daarbij altijd goed naar de afmetingen van de kleine warmtepompdroger, je kiest niet voor niets voor een klein model en wilt dus dat de warmtepompdroger in een bepaalde ruimte past. Voorkom dat je de kleine warmtepompdroger moet terugsturen door eerst de afmetingen van de beschikbare ruimte te meten.