Wasdroger zonder afvoerslang

Bij een wasdroger zonder afvoerslang wordt de condens opgevangen in een condensbak in plaats van dat het via een slang naar buiten wordt afgevoerd. Ieder type droger heeft wel een optie om het water op te vangen in een condensbak, het maakt niet uit of je op zoek bent naar een warmtepompdroger of een condensdroger.

Neem hieronder een kijkje naar de beste wasdrogers zonder afvoerslang van 2024!

Wasdroger zonder afvoerslang

Waarom een wasdroger zonder afvoerslang

Er zijn verschillende redenen om voor een wasdroger met condensbak in plaats van een afvoerslang te kiezen. In de eerste plaats kun je het apparaat overal neerzetten, je hebt alleen een aansluiting voor stroomtoevoer nodig. Daarbij is het minst zuinige apparaat vaak een nieuwe wasdroger met afvoerslang naar buiten. Het kost erg veel energie om het water door de afvoer te pompen en dat zie je terug in het totale verbruik. Daarnaast heb je minder kans op lekkages, je hebt geen gedoe met meerdere slangen, je kunt de droger op iedere gewenste plek neerzetten en het is aanzienlijk energiezuiniger. De meeste condensdrogers hebben de mogelijkheid om de vochtige lucht op te vangen in een condensbak, maar vaak kan je ook de slang lostrekken en alsnog het water via een afvoerslang af te voeren.
Zo heb je voldoende tijd om te bepalen wat voor jou de ideale wasdroger is. Van alle verschillende soorten wasdrogers is de versie met afvoerslang de minst geschikte wasdroger als je op zoek bent naar een energiezuinig model. Ook is een droger met afvoerslang naar buiten vaak de meest luide wasdroger. Je kan het best goed horen als het water wordt afgevoerd en dit wordt alleen maar erger als het water omhoog moet worden gezogen om te worden afgevoerd. droger staat minst zuinig soorten wasdroger type droger.

Beste wasdroger zonder afvoerslang

Ga je een nieuwe wasdroger kopen en ben je op zoek naar een model zonder afvoerslang? Houd dan ook rekening met een paar andere eigenschappen die het gebruiksgemak aanzienlijk kunnen verhogen. In de eerste plaats is het ook belangrijk dat je een zuinige wasdroger aanschaft, zodat je kunt besparen op je jaarlijkse energiekosten. Met energieklasse b of hoger is een wasdroger energiezuinig. De aanschafprijs van een energiezuinige wasdroger is vaak iets hoger dan van een wat ouder model, maar het verschil verdien je snel terug via de energiekosten. Een condensdroger gebruikt tot vier keer meer energie dan een warmtepompdroger.
Daarbij moet je ook nadenken over eventuele extra functies die het gebruiksgemak kunnen verhogen, zoals een zelfreinigende condensor, het aantal kilogram vulgewicht, het aantal verschillende droogprogramma’s en natuurlijk het geluidsniveau. Ben je op zoek naar een stille wasdroger? Kijk dan eens naar een model met een koolborstelloze motor, deze maken aanzienlijk minder geluid dan ieder ander type wasdroger. Een stille droger plaats je gemakkelijk naast je slaapkamer of in een kleine ruimte. De perfecte wasdroger voor jou sluit aan op al jouw wensen en behoeftes op het gebied van drogen. We hebben hier een aantal verschillende wasdrogers voor je op een rijtje gezet, deze zijn allemaal als beste uit de test gekomen:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasdroger heeft energielabel A en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroger verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een stille wasdroger maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Welke wasdrogers hebben geen afvoerslang

Over het algemeen staan condensdroger bekend als wasdrogers zonder afvoerslang. De warme lucht in de trommel droogt de was, en het vrijkomende vocht wordt opgevangen in een condensbak. Je hebt dan geen externe afvoerslang nodig om het water af te voeren. Bovendien zijn er tegenwoordig condensdrogers die het gecondenseerde water direct via de waterafvoer kunnen lozen. Je sluit simpelweg een extra slang aan op het afvoersysteem, zodat je de condensbak niet hoeft te legen. Dit maakt de condensdroger een veelzijdige keuze voor mensen die gemak en flexibiliteit zoeken.

Voordelen wasdroger met condensopvangbank

Het heeft een aantal voordelen om de vochtige lucht op te vangen in een condensbak in plaats van deze af te voeren met een slang.

Minder lekkage

In de eerste plaats is de kans op lekkage aanzienlijk kleiner. Wanneer je het water via een waterafvoer weg laat lopen, kan er een lek ontstaan bij het aansluitpunt vanaf de droger en bij de waterafvoer. Ook tussendoor kan er een gaatje in de leiding komen, waardoor het water gemakkelijk weg loopt.

Makkelijker

Een tweede voordeel is dat het veel minder gedoe is. Je hebt met een condensbak alleen een aansluiting voor stroomtoevoer nodig, waardoor je de droger op veel verschillende plekken neer kunt zetten. Dit is vooral handig als je niet zo veel plek hebt thuis.

Plek kiezen

Het derde voordeel is dat je de wasdroger vlakbij of zelfs op de wasmachine kunt plaatsen, omdat ze de waterafvoer niet hoeven te delen. Dit kan altijd wel geregeld worden met een splitsing, maar dat is veel extra werk en niet bij iedere wasmachine en droger combinatie mogelijk.

Energiezuinige optie

Ten vierde is het vooral erg handig als je een energiezuinige droger hebt. Voor waterafvoer via een slang heb je namelijk altijd een gat in de muur nodig. Sommige mensen laten de afvoerslang zelfs via een open raam of deur naar buiten gaan. Het gevolg hiervan is dat je erg veel warmte in de kamer verliest, waardoor je stookkosten op kunnen lopen.

Niet goed geventileerde ruimte

Tot slot is een condensdroger geschikt om in een ruimte te plaatsen die niet goed geventileerd wordt. Wanneer de hete lucht binnen de wasdroger blijft, hoef je er geen rekening mee te houden dat de ruimte waarin deze staat erg vochtig kan worden. Het is dus de beste wasdroger voor kleine ruimtes.

Natuurlijk moet je niet vergeten om de condensbak regelmatig te legen. Wanneer je dit niet doet, zal je wasgoed minder goed droog worden, omdat het water dan nergens meer heen kan. Een goede wasdroger geeft aan wanneer de condensbak vol zit, zodat je deze op tijd kunt legen.

Wasdroger zonder afvoerslang assortiment